题目内容

【题目】 Look around when you’re on a subway. What is the most popular time-killing(消磨时间的) activity? In China, most people play on their smart phones. While in other countries, people often enjoy reading.

On average(平均), each Chinese person read less than eight books in 2018, according to a recent survey from the Chinese Academy of Press and Publication. But Chinese people /spend/_______an average of 26 minutes on WeChat Reading every day.

在许多西方国家,人们在任何时间都会阅读Even backpackers(背包客)enjoy reading books when they are having a break at the beach or relaxing from a hike. Reading books builds a bridge/ btwin/_______our lives and the unknown world.

Many hotels abroad also offer book-exchanges for visitors. Simply drop off your finished books and take those ones that other people left behind. In most US middle schools, teachers give students a reading list every few weeks. Most books are easy to read, so students won’t lose their confidence of reading.

Good reading habits lead you to a lifelong love of books. In order to encourage people to read more. China is planning to foster(培养)the habits of reading in its law. Although this has both good and bad sides,_________.

1填写单词:根据文中①、③两处音标填写单词。

/spend/_______ / btwin/_______

2将文中②处划线句子翻译成英语:_____________________

3将文中④处划线句子翻译成汉语:_____________________

4补全短文:从下面四个选项中,选出能填入文中⑤处划线部分的最佳选项。

A. it can be seen as a way to foster one’s interest

B. it can be seen as a way to build somebody up

C. it can be seen as a way to develop one’s reading habits

D. it can be seen as a way to improve one’s writing ability

5What’s the purpose of having good reading habits according to the passage?

_______________________________________________________________

【答案】

1 spend between

2In many western countries, people will read at any time.

3大部分书(籍)都简单易读,因此学生读起来不会失去阅读的信心。

4C

5Good reading habits lead you to a lifelong love of books.

【解析】

本文介绍了在地铁里:中国人大多数在玩智能手机。而在其他国家,人们常常喜欢阅读。据中国新闻的调查显示,在2018年,平均每个中国人阅读的书籍不到8本。而每天花在微信上的时间为26分钟。在西方国家,人们在任何时间都会阅读。文章最后介绍了良好的阅读习惯会让人们终生热爱书籍。

1句子But Chinese people /spend/____an average of 26 minutes on We Chat Reading every day.的句意:但中国人每天平均花在微信上的阅读是26分钟。由语境和所给的音标提示可知填:spend;由every day可知,本题的时态为一般现在时,主语Chinese people是复数,因此谓语用动词原形。所以答案为:spend;句子Reading books builds a bridge/btwin/____our lives and the unknown world的句意:读书是我们生活与未知世界之间的桥梁。由语境和所给的音标提示可知填:betweenbetween ……and……:在…………之间;所以答案为:between。总之本题的答案为:①spend between

2汉译英。在许多西方国家:in many western countries;人们:people;在任何时间:at any time;阅读:read;由所给的汉语:在许多西方国家,人们在任何时间都会阅读。可知,本题的时态应该用一般将来时,所以答案为:In many western countries, people will read at any time.

3英译汉。Most books:大部分书(籍);be easy to do sth.:容易做某事;read:读;lose their confidence of reading:失去阅读的信心;students:学生;won’t:将不会。所以答案为:大部分书(籍)都简单易读,因此学生读起来不会失去阅读的信心。

4细节理解题。由本段的第一句话Good reading habits lead you to a lifelong love of books. 良好的阅读习惯会让你终生热爱书籍。可知,本段主要谈论了阅读习惯的养成,结合所给的选项可知,应该选择it can be seen as a way to develop one’s reading habits它可以被看作是培养一个人阅读习惯的一种方法。符合语境。故选C

5推理判断题。题干的意思是:根据这篇文章,养成良好的阅读习惯的目的是什么?根据Good reading habits lead you to a lifelong love of books. 可知,良好的阅读习惯会让你终生热爱书籍。故答案为:Good reading habits lead you to a lifelong love of books.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,根据短文内容及首字母提示,在短文空白处填入一个恰当的词,使短文内容完整,通顺。

Most adults find it hard to remember the things happened while they were children. Now scientists have found exactly when these memories d1.

A new study has found that most three-year-old children can remember a lot of what happened to them a year e2,and these memories are still clear while they are 5 and 6, but by the time they are over 7, these memories become weaker r3.

Most children by the age of 8 or 9 can only remember 35% of their e4 from under the age of 3 according to the new studies.

The scientists say this is because at around this age the way we form(形成)memories begins to change. They say that before the age of 7 children do not have a s5of time and place in their memories. In older children, however, the early things they can remember become more adult-like in the way they are formed. Children also have a far faster speed of f 6 than adults. The discoveries also help to explain why children can often have clear memories of what they have done, b7 then forget them just several years later.

The children were organized to the laboratory for the first time at the age of 3 and discussed 6 impressed(印象深刻的)things from their past, such as the first relaxing trip with your family, the first d8 accident you met, and the first day of school. The children then returned for a second s9between the ages of 5 and 9 to discuss the same things. The scientists found that between the ages of 5 and 7,the amount(量)of memories that the children could remember r 10 between 63%-72%. However, between the ages of 8 to 9, the amount of memories that the children could remember fell to between 35%--36%.

【题目】 In a faraway country, there were two carpenters(木匠)who were both so good at their job that no one could tell who was better.

One day, the country's king thought of a way to _______ which one was better. He would have them compete against each other in a contest. The carpenters were given three days to carve(雕刻)a wooden_______.Whoever carved the most lifelike one would be the winner.

The first carpenter carved a fine mouse with lifelike feature. The second carpenter's mouse, however, looked quite_______.In fact, it hardly even looked like a mouse at all. The king and his ministers(大臣)_______that the first carpenter was the winner.

The second carpenter said, “This judgment is_______.We should ask a cat which mouse looks the most realistic. Cats can recognize mice much better than _______ , after all.” The king thought this was a_______idea. He ordered his ministers to catch several cats and bring them to_______the carpenters’ mice.

_________, all of the cats were more attracted to the second carpenter's mouse. The king asked the second carpenter, “How did you make the cats believe that your mouse looked more real?” The carpenter said, “Your Majesty, if you look closely, you can see that I carved a mouse holding a fishbone! The cats care not about how real it looks, but how__________it might taste."

1A. find outB. look outC. take outD. come out

2A. catB. dogC. mouseD. bird

3A. beautifulB. wonderfulC. cruelD. rough

4A. wonderedB. agreedC. pronouncedD. noticed

5A. unclearB. unfairC. unusualD. unreal

6A. the kingB. his ministersC. humansD. the carpenters

7A. reasonableB. dangerousC. boringD. different

8A. searchB. killC. playD. judge

9A. CarefullyB. HopefullyC. SurprisinglyD. Thankfully

10A. deliciousB. interestingC. popularD. special

【题目】阅读短文,将方框里的五个句子还原到短文当中。

A. they’ve learned at school

B. they should get some free time to have fun

C. they often come up with their own games and projects

D. take advantage of the time to add some fun learning activities

E. it’s up to parents to encourage continued learning during the summer

It’s June, and summer vacation will begin soon. That’s a good thing. Most kids love summer vacation —they’ve worked hard during the school year and1. Also, the freedom of summer gives them self-esteem (自尊心), happiness, and creativity. When kids have free time, 2, causing them to feel good about themselves and believe in themselves.

But there’s another side: the freedom of summer can cause the “summer drop,” where kids forget some of the reading, writing and math skills3. Many students go down in reading levels during the summer. Math skills are also easily forgettable for kids during the two months of school break. A lot of teachers spend weeks playing catch-up in the fall to make up for the summer drop. To avoid this drop in learning,4.

Traveling can be a fantastic way for parents to encourage continued learning during the summertime. Whether taking the kids on a road trip to visit family, or getting on a flight to travel in a different province or country, the learning possibilities are endless. If you and your family have a road trip or vacation planned this summer,5. With a little planning, parents can create learning opportunities that are so fun, The kids won’t even realize you are putting education into their free time quietly and secretly.

【题目】 Some recent surveys show that the health problems of many office workers are rather serious. Death cases among them are increasing year by year because of overwork and spending little time taking rest or doing exercise.

If their offices are within the distance of half an hour's walk, some office workers now choose to go to work on foot. Ms. Wang, who became to work in a foreign company in Beijing 8 months ago, has been walking to her office for more than 6 months now. "I usually have a busy work schedule and can't find time to do exercise. So I choose to walk to work." As she said, if the office is not far from home, most women would like to go to work on foot. Walking is good for their health and can help them to keep in good shape as well.

Apart from walking to office, one can also find time to do exercise when one is at work. The simple way is to give up the lift and climb stairs. Mr. Yang who works in the Passenger Service Department at Beijing Airlines, is one of such men who often climb stairs to his office. "I only use the lift whenever I am with my colleagues or my boss. Otherwise, I would climb stairs instead of taking the lift."

In addition, some office workers try to find time to go to gym at the end of a day. Ms. Sunny works in a law firm. She goes to the gym several times a week when she has the time." I go to the gym every weekend. During the weekdays, I will also go there whenever I have the time." Ms Sunny and her husband both have a gym membership card for a whole year. The cards cost them a lot of money. However, they think it is worth it.

1Why are the death cases among office workers increasing?

___________________________________________________________________

2How many ways that office workers keep healthy are mentioned in the passage?

___________________________________________________________________

3How long has Ms. Wang been walking to work?

___________________________________________________________________

4Does Mr. Yang climb stairs to his office all the time?

___________________________________________________________________

5When does Ms. Sunny go to gym?

___________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网