题目内容
【题目】 In a faraway country, there were two carpenters(木匠)who were both so good at their job that no one could tell who was better.
One day, the country's king thought of a way to _______ which one was better. He would have them compete against each other in a contest. The carpenters were given three days to carve(雕刻)a wooden_______.Whoever carved the most lifelike one would be the winner.
The first carpenter carved a fine mouse with lifelike feature. The second carpenter's mouse, however, looked quite_______.In fact, it hardly even looked like a mouse at all. The king and his ministers(大臣)_______that the first carpenter was the winner.
The second carpenter said, “This judgment is_______.We should ask a cat which mouse looks the most realistic. Cats can recognize mice much better than _______ , after all.” The king thought this was a_______idea. He ordered his ministers to catch several cats and bring them to_______the carpenters’ mice.
_________, all of the cats were more attracted to the second carpenter's mouse. The king asked the second carpenter, “How did you make the cats believe that your mouse looked more real?” The carpenter said, “Your Majesty, if you look closely, you can see that I carved a mouse holding a fishbone! The cats care not about how real it looks, but how__________it might taste."
【1】A. find outB. look outC. take outD. come out
【2】A. catB. dogC. mouseD. bird
【3】A. beautifulB. wonderfulC. cruelD. rough
【4】A. wonderedB. agreedC. pronouncedD. noticed
【5】A. unclearB. unfairC. unusualD. unreal
【6】A. the kingB. his ministersC. humansD. the carpenters
【7】A. reasonableB. dangerousC. boringD. different
【8】A. searchB. killC. playD. judge
【9】A. CarefullyB. HopefullyC. SurprisinglyD. Thankfully
【10】A. deliciousB. interestingC. popularD. special
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】B
【5】B
【6】C
【7】A
【8】D
【9】C
【10】A
【解析】
短文大意:从前,一个国王让两个木匠在三天内雕刻出一只木头老鼠,以此来评判出谁的工艺更好些,第一个木匠刻了一只精致的老鼠,它的特征栩栩如生。不过,第二只木匠的老鼠看起来很粗糙,事实上,它根本不像一只老鼠。国王和大臣们一致认为第一个木匠是获胜者。第二个木匠认为这个评判不公平,国王下令让猫来评判,令大家惊讶的是所有的猫都更喜欢第二个木匠的老鼠。
【1】句意:有一天,这个国家的国王想出了一个查明哪个人更好的办法。A. find out发现,查明;B. look out当心;C. take out取出;D. come out出版。find out意为“找出、发现、查明”,多指通过调查、寻问、打听、研究之后“搞清楚、弄明白”。故答案为A。
【2】句意:木匠们给出三天的时间来雕刻一只木头老鼠。A. cat猫;B. dog狗;C. mouse老鼠;D. bird鸟。根据下文中的句子The first carpenter carved a fine mouse with lifelike feature可知,国王是让木匠雕刻一只木头老鼠,答案为C。
【3】句意:不过,第二个木匠的老鼠看起来很粗糙。A. beautiful漂亮的;B. wonderful精美的;C. cruel残酷的;D. rough粗糙的。根据后面的句子In fact, it hardly even looked like a mouse at all. 事实上,它根本不像一只老鼠,由此判断第二个木匠雕刻的老鼠很粗糙,故答案为D。
【4】句意:国王和大臣们一致认为第一个木匠是获胜者。A. wondered想知道;B. agreed同意;C. pronounced发音;D. noticed注意。根据所提供的四个选项的意思可知,答案为B。
【5】句意:这个评判是不公平的。A. unclear不清楚的;B. unfair不公平的;C. unusual不寻常的;D. unreal不真实的。根据下文中的句子We should ask a cat which mouse looks the most realistic. 我们应该去问问猫哪只老鼠看起来最真实,说明第二个木匠对国王和大臣们的评判不满意,认为不公平,故答案为B。
【6】句意:毕竟,猫比人更能认出老鼠。A. the king国王;B. his ministers大臣;C. humans人类;D. the carpenters木匠。此处是拿人与动物相比较,故答案为C。
【7】句意:国王认为这是一个合理的想法。A. reasonable公平的,合理的;B. dangerous危险的;C. boring无聊的;D. different不同的。从下文中国王的举动也可以看出国王赞同第二个木匠的提议,故答案为A。
【8】句意:他命令大臣们抓几只猫,带它们来评判木匠的老鼠。A. search搜查;B. kill杀死;C. play玩;D. judge 判定。根据前面的内容可知,第二个木匠认为国王的评判不合理,于是国王命令让猫来评判,答案为D。
【9】句意:令人惊讶的是。A. Carefully小心的;B. Hopefully有希望的;C. Surprisingly感到吃惊的;D. Thankfully感激的。根据下文中的句子all of the cats were more attracted to the second carpenter's mouse可知,所有的猫都更喜欢第二个木匠的老鼠,这出乎所有人的意料,故答案为C。
【10】句意:猫不在乎它看起来有多真实,而是它尝起来有多美味。A. delicious可口的;B. interesting有趣的;C. popular受欢迎的;D. special特殊的。此处指鱼骨的味道美味,故答案为A。
短文主要描述了两个木匠比赛谁雕刻的老鼠最可爱,一个精美,一个粗糙,国王和大臣们认为雕刻精美的获胜,但第二个木匠认为应该让猫来决定,出人意料的最终他获胜了。短文妙趣横生,叙述详细、清晰,内容比较容易理解。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境的提示做题,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第二小题是考查名词辨析,根据下文中的句子The first carpenter carved a fine mouse with lifelike feature可知,国王是让木匠雕刻一只木头老鼠,答案为C。第九小题是考查副词辨析,根据下文中的句子all of the cats were more attracted to the second carpenter's mouse可知,所有的猫都更喜欢第二个木匠的老鼠,这出乎所有人的意料,故答案为C。
【题目】请阅读下面短文,在短文后表格中的空白处填上适当的单词(注意:每空1个单词)。
What would you do if you felt anxious(焦虑的)?Would you feel better if someone else could share his or her experiences with you? In the United States, two teenage girls set up a mental health camp called "Healing(治愈)Hearts" to help people deal with anxiety.
The idea of creating the camp came from Dinah Martinez, 17, and her schoolmate Janet Martinez, 18. Both girls suffered from anxiety.
Dinah Martinez always did well in school. "But then I just started to collapse(崩溃),"Dinah
Martinez said. She stopped talking to her friends, stopped going to school for three weeks and stayed at home.
Janet Martinez was anxious in elementary school. Things got even worse in junior high. "It was a lot of pressure(压力)I put on myself. I would wake up in the morning and it was like my heart was racing," she said.
The girls' camp idea got support from Girls Leading Our World (GLOW) in the US. The organization awarded them $ 5,000 to put on the camp for other teenage girls.
The "Healing Hearts" camp was created to "help deal with anxiety, especially with girls in high school because that’s when they are the most vulnerable(脆弱的), "Janet Martinez said.
On the first day of the camp, 10 girls were there. Experts at the camp talked about anxiety. They helped girls who were experiencing anxiety. The girls learned how to calm themselves when they are anxious. They learned about calming methods like deep breathing and guided mediation(调节).
" It's good to know that someone else is going through the same thing as me and we can both help each other out," Dinah Martinez said.
Title: The "Healing Hearts" Camp | |
Background | Two girls suffered from anxiety, so they 【1】up with the idea of setting up a mental health camp. |
Support | Girls Leading Our World gave them an award of $ 5,000 to put on the camp for 【2】 teenage girls. |
【3】 | To help deal with anxiety, especially with girls in high school when they are the most vulnerable. |
Activities | Experts talked about anxiety and helped girls with anxiety. The girls learned how to keep 【4】 when they are anxious, like deep breathing and guided mediation. |
Conclusion | It's good to give a hand to those whose experiences are【5】 to Dinah Martinez's. |