题目内容
【题目】 Many scientists believe our love of sugar may actually be an addiction (上瘾). When we eat or drink sugary foods, the sugar enters our blood and influences parts of our brain that make us feel good. Then the good feeling goes away, leaving us wanting more. All tasty foods do this, but sugar has a particularly strong effect. In this way, it is in fact addictive, and doctors suggest we all cut down on it.
“It seems like every time I study an illness, I find my way back to sugar,” says scientist Richard Johnson. One-third of adults worldwide have high blood pressure ( 血 压 ), and up to 347 million have diabetes (糖尿病). Why? “Sugar, we believe, is one of the reasons, if not the main reason,” says Johnson.
Our bodies are designed to survive on very little sugar. Early humans often had very little food, so our bodies learned to keep sugar as fat. In this way, we had energy stored for when there was no food. But today, most people have more than enough. So the very thing that once saved us may now be killing us.
So what is the solution? It’s obvious that we need to eat less sugar. The trouble is, in today’s world, it’s extremely difficult to avoid. From breakfast cereals to after-dinner desserts, our foods are increasingly filled with it. Some manufacturers ( 制造 商) even use sugar to replace taste in foods that are advertised as low in fat. This may make the food appear as healthier, but large amounts of sugar are often added.
But there are those who are fighting back against sugar. Many schools are offering more fruit instead of deserts. Other schools are building facilities for students to do exercise. The battle has not yet been lost.
【1】Why is sugar addictive?
A.It makes us feel good and want more of it.B.It has a strong effect on our blood.
C.Tasty foods are full of sugar.D.There is sugar in medicine.
【2】According to the passage, why is it so hard to avoid sugar?
A.We like candy too much.B.It gives us needed energy.
C.It is in so many foods and drinks.D.We get used to eating it at school.
【3】What is the passage mainly about?
A.Ways to avoid sugar.B.Our addiction to sugar.
C.Illnesses caused by sugar.D.Good sugar and bad sugar.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【解析】
本文主要介绍了我们对糖上瘾原因,吃糖多的危害,以及避免吃糖困难的原因。糖进入我们的血液并影响我们大脑中使我们感觉良好,然后美好的感觉消失了,让我们想要更多。曾经救过我们的糖,现在可能正在杀死我们。我们需要少吃糖。问题是,在当今世界,这是极难避免的。因为很多食物中都有糖。
【1】题意:为什么糖会上瘾?根据第1段第2和3句When we eat or drink sugary foods, the sugar enters our blood and influences parts of our brain that make us feel good. Then the good feeling goes away, leaving us wanting more.(当我们吃或喝含糖的食物时,糖进入我们的血液并影响我们大脑中使我们感觉良好的部分。然后美好的感觉消失了,让我们想要更多。)可知“糖让我们感觉很好,想要更多。”故选A。
【2】题意:根据文章,为什么要避免吃糖这么难?根据第4段中From breakfast cereals to after-dinner desserts, our foods are increasingly filled with it. Some manufacturers ( 制造 商) even use sugar to replace taste in foods that are advertised as low in fat. This may make the food appear as healthier, but large amounts of sugar are often added.(从早餐麦片到餐后甜点,我们的食物越来越多地充满了它。一些制造商甚至用糖来代替那些被宣传为低脂肪食品的味道。这可能会使食物看起来更健康,但通常会添加大量的糖。)可知要避免吃糖这么难的原因是“糖存在于许多食物和饮料中。”故选C。
【3】题意:这篇文章主要是关于什么的?本文主要介绍了我们对糖上瘾原因,吃糖多的危害,以及避免吃到糖困难的原因。这篇文章主要是关于我们对糖上瘾;故选B。