题目内容
【题目】 Mark Twain,the famous American writer and a great master of humor,liked to play jokes on others. But once a joke was played on him. One day Mark Twain was invited to give a talk in a small town. At lunch he met a young man,one of his friends.
The young man said that he had an uncle with him. He told Mark Twain that his uncle never laughed or smiled,and that nobody and nothing was able to make his uncle smile or laugh.
"You bring your uncle to my talk this evening,"said Mark Twain. " I'm sure I can make him laugh.
That evening the young man and his uncle sat in the front. Mark Twain began to speak. He told several funny stories and made everyone in the room laugh. But the man never even smiled. Mark Twain told more funny stories,but the old man still kept quiet. Mark Twain continued to tell his funny stories. Finally he stopped. He was tired and quite disappointed.
Some days later,Mark Twain told another friend what had happened. "Oh,"said his friend. "I know that man. He's been deaf for years."
【1】The writer wrote the passage mainly to__________.
A.tell readers Mark Twain liked playing jokes
B.tell readers a joke played on Mark Twain
C.tell readers Mark Twain was a great writer
D.tell readers how to tell a funny story
【2】One day Mark Twain met __________at lunch.
A.a friendB.his brotherC.his teacherD.a young girl
【3】Why did Mark Twain ask the young man to bring his uncle to his talk?
A.Because he thought he could make him laugh.
B.Because he wanted to get to know the old man.
C.Because the old man could tell stories.
D.Because he wanted to learn from the old man.
【4】Mark Twain stopped finally because he was__________.
A.disappointedB.sorryC.illD.sleepy
【5】Mark Twain couldn't make the old man laugh because__________.
A.his jokes were not funny
B.the old man wasn't interested in the jokes
C.the old man could tell more funny jokes
D.the old man was deaf
【6】Where is the story probably from?
A.In the science magazine.B.In the biography.
C.In the fashion newspaper.D.In the medical book.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】A
【5】D
【6】B
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述马克吐温经常开朋友的玩笑,一次他的一个朋友开了他的玩笑。他的朋友说他的叔叔从来不笑,马克吐温确信他能让他的叔叔笑。马克吐温在演讲时讲了许多笑话,但是他的叔叔不笑。最后马克吐温放弃了,他很沮丧。最后他的另一个朋友告诉马克吐温,那个人的叔叔是一个聋子。
【1】主旨大意题。根据Mark Twain,the famous American writer and a great master of humor,liked to play jokes on others. But once a joke was played on him“著名的美国作家和幽默大师马克吐温喜欢开其他人的玩笑。但是有一次,他被开了玩笑”以及下文他的朋友开他的玩笑可知,主要告诉读者马克吐温被开的一个玩笑,故选B。
【2】细节理解题。根据At lunch he met a young man,one of his friends“在午餐时间,他遇见了一个年轻人,他的一个朋友”可知,马克吐温在吃饭时遇见了一个他的朋友,故选A。
【3】细节理解题。根据"You bring your uncle to my talk this evening,"said Mark Twain. " I'm sure I can make him laugh“马克吐温说:今晚你将你的叔叔带到我的演讲这来,我确定我能让他笑”可知,马克吐温认为他能让他的叔叔笑。故选A。
【4】细节理解题。根据Finally he stopped. He was tired and quite disappointed“最后他停止了,他疲惫了而且非常地沮丧”可知,马克吐温感到很沮丧,故选A。
【5】细节理解题。根据"Oh,"said his friend. "I know that man. He's been deaf for years."“他的朋友说:哦,我知道那个男人,他已经聋了很多年了”可知,因为这个男人是一个聋子,故选D。
【6】推理判断题。A.在科学杂志中;B.在传记中;C.在一个时尚报纸中;D.在医药书中。根据全文可知,主要讲述马克吐温的朋友对他开的一个玩笑的故事,所以可以推断出这个故事来自于传记,故选B。
【题目】 Italian Lakes and Greek Islands(12 Days)
Prices starting from S 1,999
Your tour begins in Milan, Italy, and moves on to the Italian Lake District and the attractive places of interest in Stresa, your home for two nights. Collette Vacations has carefully chosen the Costa Victoria as your home for your 7-night journey along the waterways of the Mediterranean. The cruise ship is filled with the warmth and culture of Italy and is richly designed with entertainment areas and very good living conditions. It will take you to the places of your dreams.
You'll spend 4 days touring Greek cities you' ve always heard about. In Katakolon, you will have the only unguided tour to nearby Olympia on the whole journey. Then with a local guide you will visit the Greek islands of Santorini, which is often related to the story of the lost city of Atlantis, and Mykonos, a wonderful island with beautiful beaches.
Your journey ends in Verona, home of the love story Romeo and Juliet, with a fun-filled Goodbye dinner---a perfect ending to a pleasant journey.
12 Days. 25 Meals: 10 Breakfasts, 6 Lunches, 9 Dinners
Day 1 Days 2-3 Days 4-10 Day 11 Day 12 | Overnight flight to Italy Regina Palace, Stresa, Italy Costa Victoria( Costa cruises) Hotel Leopardi, Verona, Italy Leave for home |
Please Note:
Leaving date | Price for one person |
April 7 | $2.099 |
June 2 | $2,199 |
October 6 | $2,099 |
November 3 | $1,999 |
【1】How is the journey planned?
A.It starts and ends in Italy.B.It starts and ends in Greece.
C.It starts in Italy and ends in Greece.D.It starts in Greece and ends in Italy.
【2】What can be inferred from the travel plan?
A.The prices include entertainment service.
B.The prices include three meals a day.
C.The price is the highest in summer.
D.Tourists may think of a love story while visiting Santorini.
【3】Bob plans to take the 12-day trip with his parents in winter, how much do they need to pay?
A.$ 5,997B.$ 6,927C.$ 6,297D.$ 6,597
【4】What does the underlined part "the Costa Victoria "most probably refer to?
A.A famous hotelB.A beautiful resortC.A comfortable shipD.A long-distance bus
【5】Where will tourists travel on their own?
A.StresaB.OlympiaC.MykonosD.Verona