题目内容

【题目】Accident Report

1What time did Mrs. Green call the police?

A. At 9:30 a.m.B. At 9:30 p.m.C. At 9:40 p.m.D. At 9:45 p.m.

2How many people were trapped in the car?

A. OneB. TwoC. ThreeD. Four

3Whose left leg was hurt?

A. Mrs. Green’sB. Their daughter’sC. Mr. Green’sD. Their friend’s

4What was the weather like that day?

A. It was sunnyB. It was snowyC. It was rainyD. It was cloudy

5Which of the following is TRUE?

A. The car hit a wall.

B. Their daughter hurt her leg and was sent to the hospital.

C. Half an hour later the policemen sent the victims to the hospital.

D. The car accident happened on Zhongshan Road in Nanjing.

【答案】

1B

2C

3A

4C

5D

【解析】

短文大意:本文是发生于200663日下午的一起车祸的事故报告。

1题意:格林太太什么时候叫警察的?考查细节理解。根据Time of the call: 9:30p.m.,可知选B

2题意:有多少人被困在车里?考查细节理解。根据Conditions of victims所列,格林夫妇和他们的女儿(their daughter)都受伤了,可知是三人,故选C

3题意:谁的左腿受伤了?考查细节理解。根据Mrs. Green hurt her left leg.,可知格林夫人伤了左腿,故选A

4题意:那天天气怎么样?考查细节理解。根据There was a heavy rain.,可知那天雨很大,故选C

5题意:下面哪个选项是正确的?考查细节判断。A. The car hit a wall. 汽车撞到墙上了。B. Their daughter hurt her leg and was sent to the hospital. 他们的女儿伤了腿,被送进了医院。C. Half an hour later the policemen sent the victims to the hospital. 半小时后,警察把受害者送到了医院。D. The car accident happened on Zhongshan Road in Nanjing.车祸发生在南京中山路。根据Place: Zhongshan Road. Nanjing.,可知车祸地点在中山路,D项说法正确,故选D

阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,分值较高,如何通过解题方法的掌握来提升自己解答阅读理解题的技巧是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力,主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意根据短文内容做出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,要根据上下文意思准确猜出词意。3)考查推理判断能力,此类题型较难,准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)考查主旨理解题。此类题型需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Basketball is popular all over the world. But in Australia, people like to play netball(无挡板篮球), too. It is one of the most popular sports in Australia. The players are often girls. The sport is like basketball, but its rules are a little different. If a player gets the ball, she will only hold it for three seconds before shooting(投篮) or passing it to her teammates. There are seven players in each team. Each player has her own area to move in.

Girls at my school love the sport. We often had netball games this term. Something happened this month touched me deeply.

I was the defender(后卫). My job was toblockthe attacker(主攻手) from the other team. At the beginning, I wanted to win so much that I almost forgot my job. And it gave the other team a chance to get and pass the ball. During the break, our team leader gave me a serious talk, “If you really want to win, you should work with your teammates.”

And I did. In the second half of the game, I always stood in front of the attacker from the other team to block her sight. As a result, she missed the best time to attack. Our teammates got great long shots in. The score was 143 in the end. We won!

The game made me know the importance of teamwork and team spirit(精神). If everybody does what he or she likes and doesn't care about the whole team, the team will not work well.

1As for the netball, the passage tells us that ________.

A. Australian people don't like to play netball

B. it's more popular among boys than girls

C. playing netball is much like playing basketball

D. each team needs five players on the field

2The underlined word “block” in Para.3 means ________.

A. stop, B. catch, C. help, D. serve

3What did the writer do wrong in the first half of the game?

A. She didn't see the ball coming her way.

B. She missed the chance to get the ball.

C. She passed the ball to the other team.

D. She forgot to do her own job well.

4What did the writer learn from that game?

A. Pay full attention and do your job well.

B. Working as a team is important in games.

C. Don't be afraid to get hurt during a game.

D. Losing a game is not losing face.

5In which part of a newspaper can we most probably read the passage?

A. News., B. Holidays., C. Sports., D. Cultures.

【题目】

Sweet Tomatoes

Salad & Fruit & Vegetables

Eat as much as you cant

Say goodbye to any meat, enjoy fruit and vegetables!

Adult................................................................. 60

Child (6~12)..................................................... 30

(under 6).............................................................free

★Save 5................................................Coupon in Sunday’s China Daily

★First ten on 2nd Sunday each month...............get one flee tasty chocolate

★Business hours:

11:00 a.m.~ 10:00 p.m. (Tue.~Fri.)

10:00 a.m.~ 11:00 p.m. (Sat.~Sun.)

Closed on Monday

★Our stores in Tai’an

☆Daiyue............................(0538) 3370-9531

☆Feicheng.........................(0538) 3682-2366

☆Xintai..............................(0538) 3866-8888

☆Ningyang........................(0538) 3270-9831

根据以上内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳答案。

【1】 People can’t go to Sweet Tomatoes _______ for a meal.

A. on Wednesday B. on Friday

C. on Sunday D. on Monday

【2】 Mariah may call _______ to order the seats, because she lives in Ningyang.

A. (0538) 3270-9831 B. (0538) 3682-2366

C. (0538) 3866-8888 D. (0538) 3370-9531

【3】Mr. and Mrs. White visited Sweet Tomatoes with two kids, Sara, age 7; Tom, age 4. They have to pay _______ for the meal.

A. 110 B. 120 C. 150 D. 180

【4】What’s a “Coupon” used for?

A. To invite a friend.

B. To save money.

C. To get a VIP card.

D. To be a reader of China Daily.

【5】Where would you probably read this passage?

A. In a story book. B. In a math book.

C. In a newspaper. D. In a geographic magazine.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。

Then the white rabbit saw Alice.
“What are you doing here, Mary Ann?” he asked. “Go home right away and bring me a fan and a pair of white gloves.”
Alice was too afraid to tell him she was not Mary Ann, a servant. So she ran off.
“I'll try and find his fan and gloves,” she thought when she ran.
She soon came to a little house. There was a name on the door, “W. Rabbit.
She went inside without knocking on the door. “How strange this all is!” she thought. “I am running errands for a rabbit. Perhaps Dinah will ask me to run errands for her.”
She ran up the stairs into a little bedroom, and there she found a pair of gloves and a fan. She picked them up and was going to leave when she saw a bottle. It was near a looking glass. On the side of the bottle were the words “Drink me.”
“I'll drink some,” Alice thought. “Perhaps it will make me grow again. I am tired of being so small.”
She quickly drank half the bottle. Before she could get out of the little house, she started to grow. Soon, she was so big, she could not move in the room.
“That was a silly (傻的) thing to do,” she thought. “Why didn't I take the bottle with me and drink from it outside the house?”
(1)Who was Mary Ann?
A.Alice's friend.
B.Alice's sister.
C.The White Rabbit's friend.
D.The White Rabbit's servant.
(2)What did the underlined phrase “run errands” probably mean?
A.To chat with somebody.
B.To do something for others.
C.To play games with somebody
D.To have lessons with somebody.
(3)What made Alice grow taller inside the house?
A.A fan.
B.Something she drank.
C.A pair of gloves.
D.Something she ate.
(4)Which of the following showed the right order of what happened in the passage?
a. Alice became taller.
b. The white rabbit saw Alice.
c. Alice came into a little bedroom
d. Alice saw a bottle near a looking glass.
A.b c a d
B.d c b a
C.b c d a
D.d a c b
(5)Which sentence was TRUE according to the passage?
A.Alice was too big to move out of the house.
B.Alice felt comfortable after she became bigger.
C.After knocking on the door, Alice went into the house.
D.Alice thought it is clever to drink the bottle inside the house.

【题目】

It’s a sad story: someone keeps failing an exam for four years. It’s the story of Torobo, a robot from Japan.

Torobo has been trying to enter the University of Tokyo in Japan. The university, also called Todai, is one of Asia’s top universities. Since 2013, Torobo has taken the national college entrance exam with other Japanese students. However, the robot has failed to get the required (必需的) score for Todai every year. This year was no exception.

Torobo is part of a project called “Can a Robot Get into the University of Tokyo?” Japan’s National Institute of Informatics started the project in 2011. Torobo does not walk around. It is a robot brain that has arms to complete the test.

Researchers of the project want to find out what intellectual abilities (智能) will be replaced by machines. Results show that Torobo has grown in ability year by year. This year it got a score higher than Japan’s national average(平均分), which is enough to enter other good universities, but not Todai. With its big database, Torobo is good at solving knowledge-based problems and mathematical calculations (数学运算). That’s why it got good scores in physics, history and math. But Torobo has a hard time thinking independently (独立地). As a result, it got weak scores in language and writing.

Luckily, after four years of suffering, researchers have decided to free Torobo from taking the test. They will grow Torobo’s ability in the fields it’s doing well in, so that it can be used in those industries(工业) in the future.

So while Torobo will never graduate from Todai, it can still look forward to a bright future!

1According to the story, Torobo is _______while Todai is _______.

A. a university, a robot B. a robot, a university

C. a student, a computer D. a computer, a student

2We can tell from the story that Torobo _______for four years.

A. has taken the college entrance exam B. has missed the college entrance exam

C. has been studying in the University of Tokyo D. has taught the college courses

3Which of the following is TRUE about Torobo?

A. Torobo can’t have a bright future because it will never graduate from Todai.

B. Torobo will go on taking the college entrance exam.

C. Torobo is useless to humans.

D. Torobo’s ability in the fields it’s doing well in will be better in the future.

4Why did Torobo get low scores in two subjects?

A. Because it cannot solve knowledge-based problems.

B. Because it is not good at mathematical calculations.

C. Because it cannot think independently.

D. Because it only has arms to complete the test.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网