题目内容

【题目】阅读短文,选择正确答案
Minions(小黄人) are some small robots in a movie. They are yellow, and they always wear blue trousers. Some have one eye and some have two eyes. Their arms and legs are short, so they look very funny. Bananas are their f 6 food. Minions are small, but they are very smart. ⑵Minions work hard and they have different jobs. Some work as policemen. Some work as tennis players and some work as teachers. Many people like these cute yellow robots. Let's meet three of them.

Dave has two eyes.He is tall and he is a little thin.His hair is short and straight.He likes working,he doesn't like sleeping.

Stuart has one eye.He is of medium height.His hair is also short and straight.He likes playing.

Jorge has two eyes.His hair is short and always stands up.He isn't very tall-just 96 cm. ⑶他有点儿胖,因为他不喜欢做运动。

请按要求完成下列各题
(1)根据首字母以及上下文填上所缺单词
(2)把⑵句翻译汉意。
(3)把⑶句译成英语。
(4)根据短文,回答下面的问题。
What does Stuart like?
(5)根据短文进行判断,对错。
There are three minions in the movie.

【答案】
(1)favorite
(2)小黄人工作努力,他们有着不同的职业/工作。
(3)He is kind of/a little/a bit heavy/fat, because he doesn't like doing/playing/having(或不定式)sports.
(4)He likes playing.
(5)错误
【解析】文章大意:文章介绍了不同的小黄人。

⑴句意:香蕉是他们最喜欢的食物。favorite形容词,最喜欢的,修饰名词food;根据句意和首字母,故填favorite

⑵根据work动词,工作;hard副词,努力地;副词修饰动词work hard工作努力;different形容词,不同的;job工作,可数名词;所以different jobs不同的工作;故答案是:小黄人工作努力,他们有着不同的职业/工作。

⑶根据kind of/ a little/a bit有点,修饰形容词;heavy/fat形容词,重的,胖的;like doing sth喜欢做某事;do/play/have sports做运动;故答案是:He is kind of/a little/a bit heavy/fat, because he doesn't like doing/playing/having(或不定式)sports.

⑷句意:Stuart喜欢什么?根据Stuart的那个表格里He likes playing,可知答案是:He likes playing.

⑸句意:在电影里有三个小黄人。根据Let's meet three of them.让我们见见他们中的三个,可知不止三个;故错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Some of the greatest problems we face today are the destruction (破坏) of our environment. Brown clouds, polluted water, endangered wild animals.., these problems seem so huge.

So my family does what we can. We take cloth bags to stores instead of using plastic bags. We walk where we don't have to drive...

But does it do any good? When I am the only one in line at the market with cloth bags, am I doing any good? Does my walking to stores make any real difference to the world?

I recently learned something about flamingos (火烈鸟) which like to get together in groups of a thousand or more. Every year, when the time comes for migration (迁徙), a few of them first takeoff from the lake. But none of the others seem to notice, so the small group returns.

However, the next day they try again. This time few more fly along with them, but most of them still pay no attention, so they return again. They try for several times. Every time a few more birds join in but, since the thousands of others still take no notice, the great migration plan is once more stopped.

Then one day something changes. The same small group of birds once again starts flying and a small number more join in just as before, then more. Finally, they all take flight and the migration really begins.

What a spectacular sight it must be—thousands of flamingos taking off into the sky at once!

A few can make a difference. Even if you're the one to take the first step, and continue trying, others will someday take notice and together we will solve even our greatest problems.

【1】Why does the writer use cloth bags in stores?

A.Because he wants to do some good to the environment.

B.Because he thinks plastic bags are more expensive.

C.Because there are only cloth bags in stores.

D.Because all the people use cloth bags in stores.

【2】Why does the small group of flamingos return to the lake?

A.Because they are very tired.

B.Because there are some dangerous animals.

C.Because they can’t find food out there.

D.Because the others don’t fly along with them.

【3】Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The writer and his family never walk.

B.Flamingos like to get together in groups of a thousand or more.

C.Brown clouds and polluted water are the only problems we face today.

D.Flamingos never travel to other places every year.

【4】What can we know from Paragraph 3?

A.The writer thinks everyone should do that.

B.There are many ways to solve the problems today.

C.The writer likes flamingos very much.

D.The writer is not sure he is doing the right thing.

【5】What's the writer's purpose of writing this article?

A.To show that the writer loves to see the migration of flamingos.

B.To tell readers to continue trying and it can make a difference.

C.To introduce a special kind of flamingo to readers.

D.To show that there're many problems in the world.

【题目】阅读理解A

He Li is from China and she is twelve years old.She gets up a little late on Saturday.Then she has bread and milk for breakfast.Milk is her favourite.After breakfast,she usually helps with housework.She cleans her room,waters flowers and does some washing.She usually helps her mum wash Vegetables but she doesn't cook meals.Today,she will learn to cook.Her mum is buying noodles in the shop and she is getting tomatoes ready in the kitchen.

Mary comes from England and she is thirteen years old.She likes doing sports.On Saturday,she usually runs in the playground near her home.Many people also exercise there:Her friend Jenny often plays football in the playground.There are often some foreign visitors there because her city is famous for sports and lectures(讲座).Yesterday Mary noticed an old man playing taijiquan.She talked with him and knew that he came to give a lecture about taiiiquan in the sports centre the next day.This morning,Mary got up early and ran to the sports centre for the lecture.
根据材料内容选择最佳答案。
(1)He Li isyears old.
A.11
B.12
C.13
D.14
(2)Where is He Li now?
A.In the shop.
B.In the sports centre.
C.In the playground.
D.In her home.
(3)When does Mary usually run in the playground?
A.On Saturday.
B.On Sunday.
C.On Monday.
D.On Tuesday.
(4)Who is Jenny?
A.He Li's friend.
B.Mary's friend.
C.He Li's sister.
D.Mary's sister
(5)Why did Mary go to the sports centre his morning?
A.To play football.
B.To give a lecture.
C.To meet Jenny.
D.To listen to the lecture.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网