题目内容
【题目】 Many people have been making fun of Paris Hilton online recently. The 36-year-old US actress and model said on social media that she “invented” the selfie (自拍) in 2006, posting a photo of her and Britney Spears as “proof”. Internet users immediately proved her wrong, posting evidence (证据)of selfies that appeared much earlier in history.
In one example, a user posted a selfie that Buzz Aldrin, the famous astronaut, took a picture of himself in space in 1966. But perhaps the funniest example was a black-and-white selfie that was taken by American photographer Robert Cornelius in 1839. It is quite possibly the first selfie ever taken in history.
Why do people love to take selfies so much? Is it because we’re naturally vain (虚荣的) and proud? Maybe it’s actually the opposite--perhaps we feel insecure (没有安全感的) or shy. So we take photos of ourselves, post them online and wait for people to give us compliments (称赞).
Taking selfies can be dangerous, though. For example, if you take one while you’re on holiday and post it online, some thieves might see it and know that you aren’t home. They then might break into your home and steal your things while you’re away.
There are even people who have died while taking selfies. According to Forbes magazine, 127 people around the world died while taking selfies from 2014 to 2016. It can be very dangerous to take selfies while standing near high places, like roofs and cliffs (悬崖). Taking selfies underwater or on train tracks is also quite dangerous. So be careful out there if you decide to take some.
【1】The underlined word “proof” in Paragraph 1 means ________.
A.消息B.证据C.例子D.历史
【2】Which may be the earliest selfie, according to the story?
A.Paris Hilton and Britney Spears’ selfie.B.Buzz Aldrin’s selfie in space.
C.A color photo taken by an American scientist.D.A black-and-white photo of Robert Cornelius.
【3】What is the main idea of the third paragraph?
A.Paris Hilton is insecure and shy.B.Why people enjoy taking selfies.
C.Why people are naturally vain.D.Taking selfies is a good way to make friends.
【4】What can we learn from paragraphs 4 and 5?
A.Taking selfies can be dangerous.
B.There are no advantages to taking selfies.
C.Every year, 127 people die from taking selfies, on average.
D.Taking selfies near cliffs is more dangerous than underwater.
【5】If you are the writer, what will you write at the end of the passage?
A.Selfies have been around for longer than you think.
B.There is no need to take selfies near high places.
C.No selfie is worth risking your life for— no matter how good it might look.
D.People will lose their lives while taking selfies.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
本文是一篇讲述了很多人最近在网上取笑了Paris Hilton,这位36岁的美国女演员和模特在社交媒体上表示她在2006年“发明了”自拍照,并将她和Britney Spears的照片作为“证据”。 互联网用户立即证明了她的错误,并发布了历史上早期出现的自拍证据。并且分析了大家喜欢自拍的原因以及自拍存在危险。
【1】词义猜测题。根据第一段“Internet users immediately proved her wrong, posting evidence (证据)of selfies that appeared much earlier in history. ”可知互联网用户立即证明了她的错误,并发布了历史上早期出现的自拍证据。可知Paris Hilton发布她和Britney Spears的照片作为“证据”。故选B。
【2】细节理解题。根据第二段“But perhaps the funniest example was a black-and-white selfie that was taken by American photographer Robert Cornelius in 1839. It is quite possibly the first selfie ever taken in history.”可知,在1839年的Robert Cornelius拍的黑白相间的自拍照很有可能是最早的自拍。故选D。
【3】段落大意题。由第三段主题句“Why do people love to take selfies so much?”可知,本段主要写的是人们喜欢自拍的原因。故选B。
【4】细节推理题。根据第四段和第五段“Taking selfies can be dangerous, though.”和“There are even people who have died while taking selfies.”可知自拍也有风险。故选A。
【5】推理判断题。根据第四段和第五段的内容可知,自拍也会由危险,推知下文会告诫大家自拍不要冒生命危险。故选C。