题目内容
【题目】 Most of the time, we know what weather is heading our way— thanks to meteorologists (气象学家). 【1】 Will it be sunny or rainy, hot or cold? And every day, meteorologists work hard to predict what the weather will be like.
For some, an interest in weather starts early. It did for Samantha Gibbons, a 10-year-old girl from the USA.【2】. Every week, Samantha studies the science behind weather through the Internet. In January, she was the youngest kid to attend the 2015 American Meteorological Society (AMS) Annual Meeting. During the Q&A discussion at the event, she asked the experts how a halo ( a ring of light around a moon or sun ) appears.【3】 “ I was very excited to take part in the meeting ! It was like I was meant to be there,” said Samantha.
Not only does Samantha study the numbers behind weather, but she also practices speaking on air.【4】 “ I love being on TV.” she said.
On September 3, 2014, Samantha made her first TV show on NBC Channel 12 in Phoenix, USA. Before her appearance, she woke up at 4 a.m. to arrive at the station by 5:30 a.m., a typical morning for many meteorologists. “To prepare, I practiced in front of the mirror,” said Samantha. “I learned I needed a lot of practice on camera!”【5】 What’s her advice for other kids interested in becoming meteorologists? “Ask lots of questions,” said Samantha. “Always believe in what you’re doing and keep making your dream come true.”
A.As a member of her school’s broadcast (电视节目) club, she helps produce the school’s morning programs.
B.Every day, people turn to the TV, computer, or radio to find out.
C.Her future plans are simple: do well in school and practice broadcasting.
D.One of them answered her question.
E.She says she loves watching the weather.
【答案】
【1】B
【2】E
【3】D
【4】A
【5】C
【解析】
本文是一篇记叙文。短文讲了人们了解天气的变化主要有三种途径:通过看电视,电脑或收听收音机来获取信息。而这一切,还要感谢气象专家的辛勤付出。萨曼莎,一个来自美国的10岁女孩,对天气非常感兴趣,她是参加2015美国气象学会(AMS)年度会议最小的孩子,现在她是学校广播俱乐部的一名成员。
【1】联系此空前后文“Will it be sunny or rainy, hot or cold?”可知,我们想知道天气怎么样,可以在电视,电脑或收听收音机来获取天气信息。故选B。
【2】根据“Every week, Samantha studies the science behind weather through the Internet.”可知萨曼莎对天气感兴趣。E选项中she指代萨曼莎。故选E。
【3】根据“she asked the experts how a halo ( a ring of light around a moon or sun ) appears.”可知她问了一个问题,有人回答她。故选D。
【4】根据“I love being on TV.”可知,萨曼莎可能会出现在电视节目中。故选A。
【5】根据此空前面的内容“I learned I needed a lot of practice on camera!”,可知,萨曼莎会在镜头前多练习,练习广播。故选C。