题目内容
【题目】Courtesy in English
Courtesy(礼貌) is an art form that shows our moral character. China's history is one of a civilization(文明) with a highly developed sense of etiquette(礼仪); therefore, we should speak English as politely as possible when we go abroad.
【1】Being polite when you ask for something is very important. Beginning your request with "May I...?""Could I...?" is considered polite. For example, "May I have a latte". It is also politer to say “I’ll have...” or “I’d like...” instead of “I want...”. Because it will be considered less direct.
【2】We should say “Excuse me” or “Do you mind if I ask you something?” We should not ask our questions directly. Instead, for example, we should say "Could you tell me where the restrooms are?"
【3】Local people in other communities sometimes speak really fast, so it can be hard for us to catch all the words. In such a situation, we can say "Pardon me?" to ask them to repeat what they said. In my opinion, saying "Can you please repeat that? I didn't follow" is the politest way.
【4】It is also important to know how to refuse someone's invitation. If we really can't make it, we can first say "I'd like to." and then say "but l have to work late" for example. Or "I’m afraid I can't" or even "That sounds great, but ...".
【5】We can use sentences like "I see what you're saying, but I think..."or "You could be right, but don't forget that..."or even "Yes, that's true, but I'm not sure that...".These are great ways to express disagreement politely by being less direct.
A.Refusing an invitation.
B."Please" and "thank you" go along way when we speak to each other.
C.Asking for help.
D.Ordering meals.
E.Expressing disagreement.
F.Can't catch what's been said?
【答案】
【1】D
【2】C
【3】F
【4】A
【5】E
【解析】
本段是一篇说明文,主要介绍了文明礼貌的重要性,并从五个方面向我们介绍了应该怎样使用相应场合下的礼貌用语。
【1】根据“May I have a latte”及本段内容可知,本段主要介绍的是点餐时我们应使用的礼貌用语,因此D选项“点餐”符合本段语境。故选D。
【2】根据“Excuse me…Do you mind if I ask you something?”及本段其它内容可知,本段主要介绍的是寻求帮助时我们应当使用的礼貌用语,因此C选项“寻求帮助”符合本段语境。故选C。
【3】根据“Can you please repeat that? I didn't follow”及本段内容可知,本段介绍的是当我们不能理解别人说的话时,我们应当使用的礼貌用语,因此F选项“听不懂别人说得什么”符合本段语境。故选F。
【4】根据“It is also important to know how to refuse someone's invitation”及本段内容可知,本段主要介绍的是我们应该怎样有礼貌的拒绝他人的邀请,因此A选项“拒绝邀请”符合本段语境。故选A。
【5】根据“These are great ways to express disagreement politely by being less direct”及本段内容可知,本段主要介绍的是我们应该怎样有礼貌的表达自己的不同观点,因此E选项“表达不同意见”符合本段语境。故选E。
【题目】 July and August are the months of fun-filled activities for kids and teenagers as long as you know where to find them. When you want some fun activities, consider these ideas happening in the months.
Show - Daqian Museum Daqian Museum has over 1000 pieces on display here. Come and see the whole of Chinese history! Place: Daqian Museum Date: July 1-August 3l Price: $50 (half for students) Time: Monday to Friday; 8:30am.-5:30pm. Weekends: 9:00 am.-8:00 pm. Tel: 487-6887 | The Search for Life: Are We Alone? Time: Friday, July 11, 2014, 2:00 pm Price: Adult:$14.50 Children (younger than 15 years old): $8.70 Bookings: Phone the booking office: 488-2768 Address: Brisbane Botanic Gardens Note: Are we truly alone in space? Is there any life out there? These are the questions asked in this show. |
Health Centre Time: 9:00am-17:30pm Address: 16 Xinhua Street Tel: 487-1399 Free exams for those over 70 Give you good advice to keep healthy! | An Exciting Trip Have you a wonderful trip! You will enjoy the pleasure of the ferry and see the fantastic city nights. Place: Hong Kong Date: July2-July7 Price:¥170 a day Telephone: 485-1563 |
【1】You can visit Show-Daqian Museum on________.
A.Monday 6:00 pm.B.Wednesday 8:00 amC.Saturday 8:30amD.Sunday 2:30 pm
【2】One can get free exams in Health Centre if he is________.
A.73B.67C.27D.15
【3】Den Qiang is strongly interested in space life. He may go to ________.
A.Show Daqian MuseumB.The Search for Life
C.Health CentreD.An Exciting Trip
【4】Mr. Zhang and his 10-year-old son want to see Hong Kong. How much should they pay ________?
A.¥340B.¥1020C.¥2040D.¥2380
【5】What do the four activities have in common (共同点) ________?
A.They are all free.B.They happen in the same place.
C.They can all be booked by phone.D.They are all weekend activities.
【题目】 假定你是李平,你的法国朋友Louis给你来信。以下是他的邮件,请你阅读后进行回复词数80词左右。
注意:1. 字数在80词左右。 2. 文中不得使用你的真实姓名和校名。
From: Louis |
Hi, Li Ping, Guess what! I am coming to China next week to experience the Spring Festival! It must be exciting. But I’m a bit worried because I know little about Chinese table manners and wonder how you celebrate the Spring Festival. Could you please introduce something to me? Louis |
To: Louis |
Dear Louis, ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________ Li Ping |