题目内容

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项。
C

Huaihua Foreign(外国的) Language School
Li Nan Teacher of English
Yingfeng Street, Huaihua, China
Tel: 0745-2709348 Fax(传真): 0745-2709456
E-mail: linan@.com

Red Star Farm
Zhang Hui Farmer
Shangping Village, Zhijiang 419100
Tel: 0745-2826194
Mobile: 13973098479

Daqing Children's Hospital
Liu Hong Doctor
12 Xingling Road, Changchun, Jilin 130027
Tel: 0431-5645972 Fax: 0431-5768904
Mobile: 13704358529
E-mail: cclh@163.com

Tiantai Taxi Company(公司)
Yang Jun Driver
235 St. Tongzhi, Hangzhou, Zhejiang
Tel: 0571-7038385 Fax: 0571-7065834
E-mail: hzyj@163.com


(1)We can learn English from .
A.Yang Jun
B.Li Nan
C.Liu Hong
(2)You may telephone for help if your grandmother is ill(生病).
A.Yang Jun
B.Liu Hong
C.Li Nan
(3)We can call when we want to take a taxi to Hangzhou Railway Station.
A.13973098479
B.0745-2709348
C.0571-7038385
(4)Of the four, we can’t send fax(传真) to the .
A.teacher
B.doctor
C.farmer
(5)If you have some questions about your children's health, please send an e-mail to .
A.cclh@163.com
B.Linan@.com
C.hzyj@163.com

【答案】
(1)B
(2)B
(3)C
(4)C
(5)A
【解析】本文介绍了四个不同职业的人,以及他们的地址和联系方式。李楠是怀化外国语学校的英语老师,张慧是枝江上坪村红星农场的农民。刘洪是大庆儿童医院的一名医生。杨军是天泰出租车公司的一名司机。
(1)B推理判断题。根据Huaihua Foreign(外国的) Language School Li Nan Teacher of English可知李楠是英语教师,因此要学习英语,应找李楠。故选B。
(2)B推理判断题。根据Daqing Children's Hospital Liu Hong Doctor可知刘洪是医生,因此如果你祖母生病,应找刘洪看病,故选B。
(3)C推理判断题。根据Tiantai Taxi Company(公司) Yang Jun Driver 235 St. Tongzhi, Hangzhou, Zhejiang Tel: 0571-7038385 可知要坐出租车去杭州火车站,应拨打电话0571-7038385,故选C。
(4)C推理判断题。根据Red Star Farm Zhang Hui Farmer和Tel: 0745-2826194 Mobile: 13973098479可知农民张慧只有电话号码和手机号码,没有传真,故选C。
(5)A推理判断题。根据Daqing Children's Hospital Liu Hong Doctor和E-mail: cclh@163.com可知刘洪是大庆儿童医院的医生,因此如果你有关于孩子健康方面的问题,可以发电子邮件到cclh@163.com,询问刘洪。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)

阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上。请注意词数要求。

Bikes are popular in the Dutch(荷兰). In fact, nearly half of all travel in the Dutch is by bike. Now, one Dutch bike designer(设计师), Thomas, has taken the country’s interest in bikes by making a school bus bike.

The big bike has eight sets of pedals (踏板) for kids, a driver seat for an adult, and three other seats, comfortably letting little kids for their trip to and from school. The bike even has a motor, which can help with high hills or at times when few kids on it.

So far, Thomas tells Fast Company, he’s sold 25 school-hikes, at a price of $ 25,000 each—less than it would cost to buy a traditional school bus with the same number of seats. Along with the traditional color, the bikes are colored yellow so that they can be seen easily.

Thomas says he’s sold school bus bikes to neighboring countries such as Belgium. England

and Germany, but so far, the school bus bike hasn't been sold in the United States. If the U.S. agrees to buy this kind of school bus bike, it could do a lot of good to improve exercise for a young age and help them keep healthy.

【1】How do people in the Dutch usually go to work?(no more than 2 words)

2How many seats does the school bus bike have?(no more than 1 word)

3Why are the school buses yellow in the Dutch ? (no more 6 words)

4Which country hasn’t bought a school bus bike?(no more than 3 words)

5If the U·S agrees to buy this kind of school bus bike?

It can help people (no more 2 words)

【题目】阅读下列短文,根据短文信息完成文后表格,每空一词。
Last year, I did not like my English class. Every class was like a bad dream. The teacher spoke very quickly and I couldn't understand her most of the time. I was afraid to ask questions because I didn't know how to read the words correctly. I just hid behind my textbook and never said anything in class.
Then one day I watched an English movie—Toy Story. I fell in love with this exciting and funny movie. So I began to watch other English movies, too. Although(尽管) I understood I could get the meaning by listening for just the key words. I found out that listening to something interesting is the secret to the language learning. I also learned some useful sentences like “It's a piece of cake”or “It serves you right. I did not understand these at first. But because I wanted to understand the story, I looked them up in a dictionary(字典).
Now I really enjoy my English class. Do you want to learn English like this?

How I learned English

Last year

I my English class. It was like a bad dream.
The teacher spoke quickly for me to understand most of the time.
I was afraid asking questions because I couldn't read the words correctly.
I thought I had to behind the textbooks and say nothing in class.

Then

Everything changed after I watched an exciting and funny movie Toy story. Although I could not understand everything the characters said, I tried to get the in many ways.
※Watching their languages and expressions on their faces
※ Listening for just the words.
a dictionary for help helped me understand the story.

My id ea

Listening to something is the secret to language learning.

【题目】阅读下列材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
C
Many people use the mobile phones as the alarm clocks and also use them to check e-mails before sleeping. It's a pity that these habits are becoming their sleeping problems.
Several years ago, my boss always played her mobile phone till very late and got badly ill because of that. Now she always leaves her phone in another room at night. And she asks her friends to do so. "I give each of my friends the same Christmas gift — an alarm clock. So they could stop using the phone as the alarm clock," she said.
If your mobile phone wakes you up in the morning, it may also keep you up at night. A study shows that people in mobile phone radiation mostly have sleeping problems. And according to a Swedish study, a quarter of young people in this country like having their phones around them. Most of them feel sorry for not answering messages. So they even have to answer messages to their friends before sleeping.
So what kind of people like to use mobile phones in their bedrooms better? A study has shown that three-quarters of people aged between 18 and 34 like to sleep with their phones near them better. That number becomes smaller in the middle age, but only people aged 65 and older like leaving the phone in another room when they are sleeping.
(1)The underlined word "that" refers to "__________".
A.using the mobile phone as the alarm clock
B.checking e-mails
C.always playing the mobile phone
D.leaving the mobile phone in the bedroom
(2)According to the Swedish study, _______ of young people in Sweden always put phone around them while sleeping.
A.25%
B.50%
C.75%
D.100%
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The writer's boss likes leaving her phone in her bedroom now.
B.The writer's boss gave alarm clocks to her friends so that they could stop using the phones as the alarm clocks.
C.Nearly all people like to leave mobile phones near them when they are sleeping.
D.Many people use mobile phones as the alarm clocks to keep them up all night.
(4)What is the main idea of the passage?
A.We can't put mobile phones in our bedroom.
B.People use Mobile phones widely in the life.
C.How the mobile phones influence our sleep.
D.People use Mobile phones as the alarm clocks.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网