题目内容

【题目】 阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)

阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到答题卡相应的位置上。请注意词数要求。

Bikes are popular in the Dutch(荷兰). In fact, nearly half of all travel in the Dutch is by bike. Now, one Dutch bike designer(设计师), Thomas, has taken the country’s interest in bikes by making a school bus bike.

The big bike has eight sets of pedals (踏板) for kids, a driver seat for an adult, and three other seats, comfortably letting little kids for their trip to and from school. The bike even has a motor, which can help with high hills or at times when few kids on it.

So far, Thomas tells Fast Company, he’s sold 25 school-hikes, at a price of $ 25,000 each—less than it would cost to buy a traditional school bus with the same number of seats. Along with the traditional color, the bikes are colored yellow so that they can be seen easily.

Thomas says he’s sold school bus bikes to neighboring countries such as Belgium. England

and Germany, but so far, the school bus bike hasn't been sold in the United States. If the U.S. agrees to buy this kind of school bus bike, it could do a lot of good to improve exercise for a young age and help them keep healthy.

【1】How do people in the Dutch usually go to work?(no more than 2 words)

2How many seats does the school bus bike have?(no more than 1 word)

3Why are the school buses yellow in the Dutch ? (no more 6 words)

4Which country hasn’t bought a school bus bike?(no more than 3 words)

5If the U·S agrees to buy this kind of school bus bike?

It can help people (no more 2 words)

【答案】

【1】By bike

【2】12/twelve

【3】(Because)They can be seen easily /Yellow buses can be seen easily.

【4】America/The U.S. /The U.S. / The U.S.A/The United States

【5】Keep healthy/Stay healthy

【解析】

试题分析:荷兰是一个热爱自行车的国家,近日一名自行车设计师设计出了一辆“自行车校车”。该车设计12座,颜色为黄色,畅销荷兰的邻国。不仅可以带孩子上学,经常骑,还可以锻炼身体。

【1】根据文中信息In fact, nearly half of all travel in the Dutch is by bike.可知此题答案是By bike。

【2】根据文中信息 The big bike has eight sets of pedals (踏板) for kids, a driver seat for an adult, and three other seats, comfortably letting little kids for their trip to and from school.可知此题答案是12/twelve。

【3】根据文中信息Along with the traditional color, the bikes are colored yellow so that they can be seen easily.可知此题答案是(Because)They can be seen easily /Yellow buses can be seen easily.

【4】根据文中信息but so far, the school bus bike hasn't been sold in the United States. 可知此题的答案是America/The U.S. /The U.S. / The U.S.A/The United States

【5】根据文中信息If the U.S. agrees to buy this kind of school bus bike, it could do a lot of good to improve exercise for a young age and help them keep healthy.可知此题的答案是Keep healthy/Stay healthy

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
In nature, you may see many insects(昆虫) and animals of different colors. Have you ever wondered why?
Locusts are super delicious food for birds, but it is not always an easy job for birds to catch them. It is neither because locusts are good jumpers or runners nor because they are smarter than their enemies. The reason is that the colors, of locusts change with the colors of crops(庄稼). When crops are young, locusts look green. But when autumn comes, locusts change to the yellow and brown color as crops do.
Brown bears, tigers and other animals move quietly through forests. They can't be seen easily by their enemies. This is because they have colors similar to the trees. For the same reason, polar bears that live on a land of snow and ice are white. Butterflies and bees living among the flowers are colorful like flowers. Soil insects are mostly dark colored and they live under the soil(土壤)in a dark and wet environment. However, insects with colors different from plants can easily be found and eaten by others. So in order to survive, they have to hide themselves in the daytime and appear only at night.
Have you ever noticed some even stranger acts? The ink fish in the sea can send out some very black ink when it faces danger. As the ink spreads over, its enemies will find themselves suddenly in a dark world. At the same time the ink fish immediately swims away. That is how it keeps itself safe though it is not strong at all.
(1)It is not easy for birds to catch locusts because .
A.locusts are good runners
B.locusts can jump very high
C.locusts are smarter than birds
D.locusts can change their colors
(2)According to the passage, most soil insects .
A.do not have bright colors
B.change their colors with the soil
C.do not live in a dark and wet environment
D.eat colorful insects like butterflies and bees
(3)What's the meaning of the underlined word "survive" in the passage?
A.繁殖
B.产卵
C.觅食
D.生存
(4)The ink fish so that its enemies will not see it.
A.changes its color
B.makes the water around it black
C.appears only at night
D.hides itself in the sea rocks
(5)What is the main idea of this passage?
A.Some insects and animals have different skills.
B.Some insects and animals are cleverer than we think.
C.Some insects and animals use colors to protect themselves.
D.Some insects and animals can get used to the environment easily。

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网