题目内容
14.My name is Tom.I'm nine.This is my mother.Her name's Linda Johnson.Her telephone number is 13052864515.And this is my father.His name is Mike Johnson.His phone number is 13120884699.And this is my sister.What's her name?Her name is Mary.Look!The boy is my brother,Nick.Mary is eight and Nick is six.判断下列句子正误,正确的填A,错误的填B
51.Tom is nine.A
52.Tom's mother is Linda Johnson.A
53.13052864515is Mike Johnson's telephone number.B
54.Tom has a brother and a sister.A
55.Nick is seven.B.
分析 本文介绍的是汤姆的家庭情况,包括家庭成员的名字和联系方式.
解答 51.A细节理解题,根据My name is Tom.I'm nine可知汤姆,故答案为:A.
52.A细节理解题,根据This is my mother.Her name's Linda Johnson可知汤姆的妈妈是 Linda Johnson,故答案为:A.
53.B细节理解题,根据His name is Mike Johnson.His phone number is 13120884699可知is Mike Johnson的电话是13120884699,故答案为:B.
54.A细节理解题,根据And this is my sister.What's her name?Her name is Mary.Look!The boy is my brother.可知汤姆有个弟弟和妹妹,故答案为:A.
55.B细节理解题,根据Mary is eight and Nick is six.可知尼克七岁了,故答案为:B.
点评 做题的时候要看清题干,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子从而得出符合文章内容的正确答案.
练习册系列答案
相关题目
4.你校近期将举办"Good reading habits"的英文征文比赛.请你用英语写一篇短文参赛,内容包括以下要点:
注意:1.词数80左右.短文的开头和结尾已为你写好,不计入总词数;
2.短文须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺.
Reading makes a full man.It's very important to do more reading.I'd like to share with you my reading habits.
First,make a reading plan at the beginning of the term.Second, .
I hope everyone can form good reading habits and be a smart reader.
| 阅读习惯 | 简要说明 | |
| 何时读 | 每天阅读 | 随身带书,有空就读 |
| 读什么 | 选合适的 | … |
| 怎么读 | 随手记录 | … |
| 与人讨论 | … |
2.短文须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺.
Reading makes a full man.It's very important to do more reading.I'd like to share with you my reading habits.
First,make a reading plan at the beginning of the term.Second, .
I hope everyone can form good reading habits and be a smart reader.
2.最近二十一世纪学生英文报(21st Century Teens)"你说我说Your words"栏目就"初中毕业后是否应该出国留学"这一话题进行了讨论.请根据所给提示,以Study abroad or study in China?为题,写一篇短文参与该栏目的讨论.要点如下:
要求:1)表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2)必须包括所有相关信息,并作适当发挥;
3)词数:100词左右(文章的开头已给出,不计入总词数);
4)不得使用真实姓名和校名等.
Study abroad or study in China?
In recent years,more and more students go abroad for further study after graduating from junior middle school.In our school we had a discussion on whether students should go abroad at that early age.▲
| 你班部分学生的观点 | 良好的语言环境,更利于语言学习 |
| 更多了解外国文化 | |
| 其他学生的观点 | 年龄太小,不能照顾自己 |
| 增加父母的经济负担 | |
| 你的观点 | … |
| … |
2)必须包括所有相关信息,并作适当发挥;
3)词数:100词左右(文章的开头已给出,不计入总词数);
4)不得使用真实姓名和校名等.
Study abroad or study in China?
In recent years,more and more students go abroad for further study after graduating from junior middle school.In our school we had a discussion on whether students should go abroad at that early age.▲
9.---Someone is knocking at the door.Who may it be?
---It ______ be Tom.He is still in the school.( )
---It ______ be Tom.He is still in the school.( )
| A. | can't | B. | mustn't | C. | couldn't | D. | may not |