题目内容
【题目】 We all need to buy things from time to time, but do we think about how our shopping affects people, animals and the environment? Here's how you can take better care of the world we live in while you shop.
Ethical ( 伦理的, 道德的 ) shopping
We all need to eat, drink and wear clothes. But what do we know about the products that we buy in shops, in supermarkets or online? Many people in Britain want to know more about the products they buy. They want to know how people, animals and our planet (地球) are treated when food, drinks and clothes are produced.
Fair trade
The Fairtrade Foundation is based (总部设在) in the UK and helps farmers and workers in poorer parts of the world make more money. The organization asks companies that grow products such as coffee or bananas to pay for wages (工资) and to provide their workers with good working conditions. If companies follow these requirements, they will receive a Fairtrade certificate (证书) and can sell their products with the "Fairtrade" mark. About 5 million people in 58 countries benefit from Fairtrade's practices.
Free range
On free range farms, farm animals spend time outside instead of being inside 24 hours a day. Meat, eggs or dairy products, such as milk or cheese, can be free range. Some experts say that this type of farming is preferable because it is very kind and the animals are healthier. Many people also think that free range food tastes better and is more nutritious ( 有营养的 ).
Ethical clothing
Some clothing factories have been accused (指责) of having children as workers and of allowing unsafe conditions in their factories. People nowadays are becoming more interested in where their clothes are made, who they are made by and in what conditions. They want their clothes to look good and be ethical. Most fashion manufacturers (制造商) have information about their workers and their environmental policies (政策) on their websites. With the help of organizations like Fairtrade, shoppers can make more choices about the products they buy.
【1】If you shop ethically, you____________________ .
A.buy products onlineB.only buy things you need
C.care about how products are madeD.compare the prices before buying things
【2】What should the companies do if they received a Fairtrade certificate?
A.They should make more money.
B.They should treat their workers fairly.
C.They should grow more coffee or bananas.
D.They should make sure their products have the best quality.
【3】According to the passage, free range food is believed to be more__________.
A.expensiveB.tastelessC.unhealthyD.nutritious
【4】What do we know from the passage?
A.Ethical shopping started in the US.
B.Free range animals stay outside 24 hours a day.
C.Fairtrade has helped people in over 50 countries.
D.Clothing factories have serious pollution problems.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】C
【解析】
文章大意:文章讲的是我们都需要时不时地买东西,但我们是否考虑过购物对人、动物和环境的影响?文章通过四种方式教你如何在购物时更好地照顾我们生活的世界。
【1】细节理解题。根据文章第二段第二、三行Many people in Britain…… are produced.“许多英国人想了解更多他们购买的产品。他们想知道当食物、饮料和衣服被生产出来时,人们、动物和我们的星球(地球)是如何被对待的。”可知,如果你购物合乎道德,你就会关心产品是怎样生产的,故选C。
【2】细节理解题。根据文章第三段第四、五行If companies…… with the "Fairtrade" mark“如果企业遵循这些要求,他们将获得公平贸易证书,并可以销售带有“公平贸易”标志的产品”可知,如果企业获得公平贸易证书,他们应该公平地对待他们的工人,故选B。
【3】细节理解题。根据文章第四段倒数第一、二行Many people also think that free range food tastes better and is more nutritious“许多人还认为,free range的食物味道更好,更有营养”,故选D。
【4】细节理解题。根据文章第三段倒数第一、二行About 5 million people in 58 countries benefit from Fairtrade's practices“58个国家约500万人受益于公平贸易的做法。”可知,从文章中我们可以知道C选项说法是正确的;A、B、D在文章中均未提到,故选C。
【题目】 Welcome to the Electronic Village to explore new ways of language teaching and learning.
Nearpod ◇9:00 am to l0:00am ◇Room 501 Ncarpod is a software program that creates a rich context(语境)for students to learn vocabulary. The presenter will show how to use it. | TEO ◇2:00pmto3:00pm ◇Room 502 Our students come from different backgrounds but have the same desire to learn on line. The presenter will use examples from his first on line class to explain how any teacher can begin caching on line with TEO. |
Kahoot ◇10:30 am to ll:30am ◇Room 601 Kahoot software can be used to create grammar tests which can be graded on a network. It can provide students with instant feedback(反馈), including reports about their strengths and weakness. | Prezi ◇3:30pmto4:20pm ◇Room 602 Uses of Prezi in listening and speaking courses draw students attention to speaking more fluently. The presenter will show how students can use Prezi to confidently present on a variety of topics, including introducing family,friends, and hobbies. |
【1】Nearpod can be used to_________·
A.offer grammar testsB.teach listening on line
C.help vocabulary learningD.gain fluency in speaking
【2】If you.want to improve your speaking skills, you can go to _________.
A.Room 501B.Room 502
C.Room 601D.Room 602
【3】Which of the following can help your grammar learning?
A.Nearpod.B.Kahoot.C.TEO.D.Prezi.