题目内容

【题目】Once upon a time, a boy was walking through a wood and he thought he could hear a sad cry. Following the sound he came to a big, round, mysterious, grey fountain. The sad sound seemed to be coming from the fountain pool. The boy swept aside the pool’s dirty surface water and saw a group of grey fish swimming in a slow circle through the pond.

Amused by this, the boy tried to catch one of these incredible talking fish. But when he stuck his arm into the water it turned grey right up to the elbow. As this happened, a huge sadness entered into him, and he suddenly understood how sad the fish were feeling.

He quickly pulled his arm out of the water, and ran from that place. But the arm stayed grey, and the boy continued feeling sad. He tried so many times to cheer himself up, but nothing worked. That was, until he realized that if he were to make the Earth happy then that happiness would be, in turn, transmitted back to him, through the earth on his arm. X|k | B| 1 . c|O |m

From then on, he set about looking after countryside. He cared for the plants, and he did what he could to keep the water from being polluted. He encouraged others to do the same. He was so successful that his arm started torecoverits normal color. When the grey had disappeared completely, he started feeling happy again, and he decided to go and visit the fountain. When he was still some way from the fountain he could hear the fish singing happily.

1What happened to the boy when he stuck his arm into the water?

A. He caught some fish. B. His arm was bitten by the fish.

C. He felt great sadness. D. Nothing special happened.

2The underlined word recover means “in Chinese.

A. 转变 B. 进化 C. 变异 D. 恢复

3Which of the following didn’t happen after the boy left the fountain?

A. He started to look after the countryside.

B. He stopped the water from being polluted.

C. He encouraged people to protect the earth.

D. His arm kept grey and he never felt happy.

4What can we learn from the passage?

A. We should protect the earth. B. We shouldn’t catch fish.

C. Even the fountain may cry. D. We should visit the fountain.

5What is the best title of the passage?

A. The Beautiful Countryside. B. The Talking Fish.

C. The Sad Cry. D. The Grey Fountain.

【答案】

1 C

2 D

3 D

4 A

5 D

【解析】

试题本文叙述了一个小男孩因胳膊伸进了灰色泉水里,胳膊变成灰色,心情很悲伤。他想了很多办法让自己高兴起来,都做不到。于是他意识到,只有让地球高兴了,地球上的东西才会高兴,于是他开始照顾地球上的植物,防止水污染,后来他恢复了。这个故事告诉我们要保护好地球,保护地球就等于保护好我们自己。

1】细节理解题。根据But when he stuck his arm into the water it turned grey right up to the elbow. As this happened, a huge sadness entered into him,可知当这个男孩把胳膊伸进水里,他的胳膊直到胳膊肘变成了灰色,同时,他感到悲伤。故选C

2】词义猜测题。根据When the grey had disappeared completely, he started feeling happy again,可知他的胳膊上的灰色完全消失,他又感到快乐,因此说他恢复乘正常的状态。故选D

3】细节理解题。根据But the arm stayed grey, and the boy continued feeling sad.可知这个小男孩离开那口泉水后,胳膊仍然是灰色的,继续感到悲伤。故选D

4】推理判断题。文中讲小男孩为了让自己高兴起来,帮助照顾地球,地球高兴了,他也就高兴了,故推断我们应该保护好地球,地球好了,我们就会很好。故选A

5】标题归纳题。文中围绕着小男孩碰到了灰色泉水之后发生的变化,故本文主要讲灰色泉水的故事。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Empathy(同情心) lets us feel another person’s pain and drives us to help. Do any other animals feel empathy? Scientists recently found that rats(老鼠) do, too.

Most people don’t like rats. In many people’s eyes, rats are only bad. But Jean Decety and his partners at the University of Chicago did an experiment. It showed that rats are kind, warm-hearted animals. They can feel each other’s pain.

Scientists placed pairs of rats in plastic cages(笼子) for two weeks. During this time they got to know each other. Then they put one of the rats from each pair into a small container(容器) in the cages. The small container had a door. It was so designed as to fall to the side when the free rat touched it. Many of the trapped(困住的) rats squeaked(吱吱叫) to show their discomfort. The other rats of the pairs could see their suffering friends clearly.

In most pairs, the free rats would become very worried about their friends. They kept trying to save their friends again and again throughout the month. Scientists put the rats’ favorite chocolate in the cages, but the rats didn’t eat it until they had saved their friends successfully. Scientists also found that female rats seemed to act more empathetic than male rats.

“The results are the first to show that rats take action in response to another’s trouble,” Decety said. “Monkeys and chimpanzees have similar behavior. But unlike those animals, rats can be ready used in laboratory studies. They will help us to learn which parts of the brain lead to empathy and helping behavior and whether empathy is natural.”

1A person with empathy is often _____.

A. kind-hearted B. clever C. active D. strong

2What does the underline word mean in Chinese?

A. 休息的 B. 睡着的 C. 死亡的 D. 受苦的

3Why didn’t the free rats eat the chocolate at first?

A. Because they were full at that time.

B. Because chocolate was not their favorite food.

C. Because they wanted to save the trapped rats first.

D. Because they were afraid that the chocolate was bad.

4What does the passage mainly tell us?

A. Rats can feel other animals’ pain.

B. Chocolate is rats’ favorite food.

C. Female rats are more empathetic than male rats.

D. Rats are empathetic and can feel each other’s pain.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网