题目内容

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空(每空不多于2个单词)。

Once an Englishman was in Italy. He could1(speak) little Italian. One day while he was walking in the street, he felt hungry2went into a restaurant. When the waiter came, 3Englishman opened his mouth, put his fingers into it and took them out again and moved his lips(嘴唇). In this way, he meant to say, “4(bring) me something to eat.” But the waiter brought him a lot of things5(drink), first tea, then coffee, finally milk, 6no food.

The Englishman was sorry that he was not able7 (tell) the waiter he was hungry. He was ready to leave the restaurant when8 man came in. The man9(put) his hands on his stomach(肚子), and this body language was good enough for the waiter. 10a few minutes, the waiter brought him a large plate of bread and meat.

【答案】

1speak

2and

3the

4Bring

5to drink

6but

7to tell

8another

9put

10After

【解析】文章讲述了一个英国人去意大利旅行,他不会说意大利语。他在街上走着,感到饿了,走进一家餐馆。当服务员来的时候,这个英国人张开他的嘴,把他的手指放进嘴里,又把它们拿出来,然后移动他的嘴唇。就这样,他想说:“给我带点吃的来”,但是服务员给他端来了许多喝的东西,先是茶,然后是咖啡,最后是牛奶,但没有食物。英国人很难过,他不能告诉服务员他饿了。他准备离开饭店,这时另一个人进来了。这个英国人把手放在肚子上,这种体态语对这个服务员来说已经足够了。几分钟后,服务员给他端来了一大盘面包和肉。

1句意:他不会说意大利语。could情态动词,后面跟动词原形;结合句意和所给词可知填speak。

2句意:一天,当他在街上走着的时候他感到饿了,走进一家餐馆。前后句子“他感到饿了”和“走进一家餐馆的关系是顺承关系,故用and(和,表示并列和顺承关系。结合句意可知填and。

3句意:当侍者来的时候,这个英国人张开他的嘴,把他的手指放进嘴里,又把它们拿出来,然后上下移动他的嘴唇。文中第一次某物用不定冠词a/an;再次提到要用定冠词the,结合句意可知填the。

4句意:给我带点吃的来。肯定祈使句以动词原形开头;结合句意和所给词可知填Bring。

5句意:但是侍者给他带了很多喝的东西,先是茶,后来是咖啡,最后是牛奶,但是没有食物。本句是动词不定式作后置定语,something to drink:喝的东西,something to eat:吃的东西;结合句意和所给词可知填to drink。

6句意:但是侍者给他带了很多东西喝,先是茶,后来是咖啡,最后是牛奶,但是没有食物。根据句意可知是转折关系,故用but。

7句意:英国人感到很难过,他不能告诉服务员他饿了。短语be able to do sth.:能够做某事;结合句意和所给词可知填to tell。

8句意:他准备离开饭店,这时另一个人进来了。another:又一个再一个(三者或以上),表示泛指;结合句意和所给词可知填another。

9句意:那人把手放在肚子上,这种体态语对侍者来说已经足够了。根据第一句Once an Englishman was in Italy.结合语境本文时态是一般过去式,可知此句时态是一般过去式,结合句意和所给词可知填put。

10句意:几分钟后,服务员给他端来了一大盘面包和肉。结合句意和语境可知After。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When you hear Westerners(西方人)say “ Drop in anytime”(随时来玩)or “Come and see me soon” , you should realize that it doesn’t mean you are welcome to come over to their house anytime. It’s wise to telephone before visiting someone.

Never accept an invitation unless you really plan to go. You may refuse by saying, “Thank you for inviting me, but I may not be able to come.” If you are unable to come after accepting the invitation, be sure to tell those who invite you in advance(提前)that you will not be there.

When you have accepted the invitation to a party or a dinner, it is polite to bring small gifts with you, such as bottles of drink, flowers and chocolate. Sometimes Westerners may take you out to dinner in a restaurant and it does not necessarily mean that he is going to pay the bill at the end of the meal. He might want you to “____”, which means each person pays his own bill.

1The best title of this passage is ________

A. Drop in anytime. B. Come and see me soon.

C. Invitation in western countries. D. Westerners.

2When Westerners say “ Drop in anytime” or “Come and see me soon” , it means ________

A. you are welcome to visit them anytime

B. you are welcome to visit them, but you still need to call them before going to their house.

C. they don’t want you to visit them.

D. they will hold a party for you.

3If a westerner invites you to go to his house, ________

A. you may refuse if you don’t plan to go.

B. you have to accept the invitation even you don’t want to go.

C. you can’t accept the invitation.

D. and you accept the invitation, you must go.

4If you have accepted the invitation to a party or a dinner, what kind of gifts will you bring? ________

A. Money. B. Televisions C. Computers. D. Books

5The underlined part“go Dutch” means “________” in Chinese.

A. 去荷兰 B. Dutch这家餐厅 C. 实行 AAD. 请客

【题目】Sometimes the easiest way to get somewhere is on the back of a bike.

More and more people are using cars in many places in Africa today. However, things are different in Malawi(马拉维). Bikes are the most popular in this African country.

Bike riding is a way of life in Malawi. People use them to carry(搬运) heavy things. They also use bikes to carry people, especially visitors. These years, taking a “ bike taxi” to go around Malawi has become quite popular for visitors from all over the world.

If you go to Malawi, you will find a lot of bike taxis waiting on the sides of the roads. The riders make the bikes comfortable for passengers (乘客) to sit on. You can jump on a bike taxi and get around at a very good price.

Alice is a 21-year-old student from Canada. She enjoys the special bike riding a lot. “I really like the bike taxi,” she says. “It’s easy and cheap.” Alice usually pays just $1 for going shopping in town.

28-year-old Panjira Khombe began to ride a bike taxi two years ago. The young man enjoys this job. “I used to (过去常常) make boats for a living, but that’s a hard job. Being a bike taxi rider is easy for me and I don’t mind carrying heavy people,” he says.

1In Malawi _______ are the most popular way for people to get somewhere.

A. cars B. bikes C. trains D. buses

2The passage tells us that Alice enjoys the bike taxi because it’s _________.

A. on the side of the road B. popular and heavy

C. all over the country D. cheap and easy

3From the passage we can learn Panjira Khombe thinks that __________.

A. going shopping is easy B. making boats is difficult

C. riding a bike taxi is cheap D. carrying heavy people is interesting

4Which of the following is NOT TRUE?

A. It will be more expensive for the bike taxi rider to carry heavy people.

B. The seats of the bikes are comfortable for people to sit on.

C. People in Malawi use bike riding to carry both things and people.

D. The bike taxis are often waiting on the sides of the roads.

5The best title (题目) of the passage may be “________ ” .

A. Bike Riders B. A Special Country

C. Bike Taxis D. A Cheap Journey

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网