题目内容

【题目】Sometimes the easiest way to get somewhere is on the back of a bike.

More and more people are using cars in many places in Africa today. However, things are different in Malawi(马拉维). Bikes are the most popular in this African country.

Bike riding is a way of life in Malawi. People use them to carry(搬运) heavy things. They also use bikes to carry people, especially visitors. These years, taking a “ bike taxi” to go around Malawi has become quite popular for visitors from all over the world.

If you go to Malawi, you will find a lot of bike taxis waiting on the sides of the roads. The riders make the bikes comfortable for passengers (乘客) to sit on. You can jump on a bike taxi and get around at a very good price.

Alice is a 21-year-old student from Canada. She enjoys the special bike riding a lot. “I really like the bike taxi,” she says. “It’s easy and cheap.” Alice usually pays just $1 for going shopping in town.

28-year-old Panjira Khombe began to ride a bike taxi two years ago. The young man enjoys this job. “I used to (过去常常) make boats for a living, but that’s a hard job. Being a bike taxi rider is easy for me and I don’t mind carrying heavy people,” he says.

1In Malawi _______ are the most popular way for people to get somewhere.

A. cars B. bikes C. trains D. buses

2The passage tells us that Alice enjoys the bike taxi because it’s _________.

A. on the side of the road B. popular and heavy

C. all over the country D. cheap and easy

3From the passage we can learn Panjira Khombe thinks that __________.

A. going shopping is easy B. making boats is difficult

C. riding a bike taxi is cheap D. carrying heavy people is interesting

4Which of the following is NOT TRUE?

A. It will be more expensive for the bike taxi rider to carry heavy people.

B. The seats of the bikes are comfortable for people to sit on.

C. People in Malawi use bike riding to carry both things and people.

D. The bike taxis are often waiting on the sides of the roads.

5The best title (题目) of the passage may be “________ ” .

A. Bike Riders B. A Special Country

C. Bike Taxis D. A Cheap Journey

【答案】

1 B

2 D

3 B

4 A

5 C

【解析】

这篇文章主要介绍了马拉维一种特别的计程的自行车的相关信息

1句意:在马拉维,自行车是人们到达某个地方最受欢迎的方式。A.汽车;B.自行车;C.火车;D.公共汽车原文“Sometimes the easiest way to get somewhere is on the back of a bike.”(有时,到达某个地方的最简单方法是骑自行车。)说明自行车是最受欢迎的方式,故选B。

2句意:这篇文章告诉我们爱丽丝喜欢计程自行车,因为它便宜又简单。A.在路边;B.受欢迎且沉重;C.全国各地;D.便宜又简单。原文“It’s easy and cheap.”(它简单而便宜)说明了爱丽丝喜欢的原因,故选D。

3句意从文章中我们可以了解到Panjira Khombe认为制造船只很困难。A.去购物很容易;B.制造船只很困难;C.计程自行车便宜;D.携带沉重的人很有趣。原文“I used to (过去常常) make boats for a living, but that’s a hard job”(我曾经以造船为生,但那是一项艰苦的工作)说明他认为造船很难,故选B。

4句意以下哪项不正确?A. 计程自行车携带沉重的人员会更贵。B.自行车的座位对于人们来说坐着很舒服。C.马拉维的人们骑自行车来搬运东西和人。D. 计程自行车经常在路边等候。选项A无依据,原文“The riders make the bikes comfortable for passengers (乘客) to sit on.”(骑自行车的人让乘客坐着很舒适。说明B正确。原文“People use them to carry(搬运) heavy things. They also use bikes to carry people, especially visitors.”(人们用它们来搬运沉重的东西。 他们还使用自行车来载人,特别是游客。)说明C正确。原文“If you go to Malawi, you will find a lot of bike taxis waiting on the sides of the roads.”(如果你去马拉维,你会发现很多计程自行车等在路边。)说明D正确,故选A。

5句意该段落的最佳标题(题目)可能是“自行车出租车”。A.机车计程车骑手;B.一个特殊的国家;C. 机车计程车;D.便宜的旅程这篇文章主要介绍了马拉维一种特别的计程的自行车的相关信息,选项C概括的较为全面,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,完成表格,每空一词。

World Sleep Day, on 21st March, was created to bring attention to the growing number of sleep problems. Sleep is a natural part of human life, but many people in the modern world don’t realize it’s very important. As a result, sleep problems are quite common.

In 2011, scientists at the University of Athens in Greece did a survey of over 35,000 people in 10 countries around the world, including China, Belgium and South Africa. Among the people, 24 percent said that they did not sleep well, 31.6 percent were diagnosed(诊断) with insomnia(失眠). In addition, 30.7 percent of them have visited doctors for help with sleep problems and 11.6 percent said that they felt very sleepy during the day.

The survey found that many people suffer the effects of poor quality sleep, some examples can’t fall asleep and often wake up in the middle of the night. The main reasons of the problems are pressure(压力) from school or work and a fast pace(节奏) of life, but noise pollution and light pollution also affect sleep and cause poor quality sleep. The survey also found that large numbers of people find it hard to sleep at night. The short term effects of this are tiredness and trouble concentrating(专心). If this happens for a long time, the risk of gaining weight and having a heart attack may increase.

There are many things you can do to improve the quality of your sleep. First, you should have regular sleep habits. Try to go to bed and wake up around the same time each day. You also need to make your bedroom a cool, dark, quiet place to sleep so that heat, light and noise do not disturb you. At night, you should also avoid things that contain caffeine, such as chocolate, coffee, tea and many soft drinks, as caffeine may keep you from sleeping.

Getting a good night's sleep is important for everyone. By following the advice above,you can rest better at night and work better during the day.

Have a good sleep

World Sleep Day

World Sleep Day was created to make people understand the__【1】___of sleep.

A survey by scientists

Of 35 000 people in 10 countries in the world, 24 percent of the people didn’t have a__2_sleep.

31.6 percent were diagnosed with insomnia.

30.7 percent have ___3__ to a doctor for sleep problems.

11.6 percent of the people feel __4___ during the day .

___5__of sleep problems

People feel the pressure from school or work .

A fast pace of life___6___to sleep problems as well.

Noise and light pollution also cause poor quality sleep.

___7__of sleep problems

Some people aren’t able to fall asleep and often wake up at night.

Feeling__8___, people find it hard to concentrate.

It’s highly possible that sleepless people easily gain weight and have a heart attack.

Ways to___9___sleep quality

Have regular sleep habits.

Make your bedroom cool, dark and quiet

Don’t drink anything___【10___ caffeine at bedtime.

【题目】I love to tell the story about how I met my best friend-Tiger. We met at the school fair (集市). Each year, all the fourth-grade classes hold a school fair. Everyone in the fourth grade works at the fair. Some sell ice cream, drinks and snacks, others take care of the little children who ride the horses. I got the second job and I've never forgotten it, because that's where I met Tiger.

My job was to help little children get on the back of a little horse. I kept telling the children to wait their turn and holding ice cream for them while they rode about. It’s clear that I was growing older and should be more responsible.

Suddenly, a boy came to the horse. He took the little horse's reins (缰绳)! The horse stopped, and the girl on its back started to fall. I was trying to reach the girl when I saw Tiger go by my legs. It held the horse's reins and pulled the horse away from my legs. I caught the girl just before we both hit the ground. The girl sat on top of me. She was laughing at the ice cream on my face. The horse's reins were in Tiger's mouth!

Thanks to Tiger's fast action, I saved the little girl. We were both heroes. And Tiger, the fastest dog I've ever known became my new best friend.

1Tiger is ________.

A. a tiger B. the boy’s name

C. a dog D. the girl’s name

2The writer’s job was to________.

A. feed the horse B. look after the children

C. ride the horse D. take care of the horse

3Who made the horse stop at first?

A. A boy. B. The writer. C. The girl. D. Tiger.

4From the passage we can know that the writer is ________.

A. serious and outgoing

B. patient and interesting

C. brave and responsible

D. careful and hardworking

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网