题目内容

【题目】 Public speaking is one of the top three fears among adults in both the UK and the US. Here are some suggestions that deal with some of the most common problems people experience with public speaking.

Invite the attention in

Do you hate that moment when you stand up in front of a group to speak and everybody looks at you?

1It’s a sign that people are interested and want to hear what you have to say. Welcome those looks!

Beat the brain freeze

Have you ever been in the middle of speaking and suddenly...brain freeze! 2It is possible that you forgot something for the moment. And you are holding your breath! All you need to do is to trust yourself, clear your mind, focus and breathe. 3

Increase your confidence

Use this exercise to get in touch with the “naturally confident you” inside. Close your eyes and remember a special time you felt really relaxed and confident. Imagine the feeling of relaxation rushing through your whole body. It will pass information to your brain that you are confident and happy.4

Whether you are someone who just wants to move from good to great with your speaking, or someone who feels too afraid to stand up and speak, the great news is that you can move forward, be relaxed, and turn into a great speaker. 5

A.Remember there is hope for everyone!

B.Open your eyes and you are ready to go!

C.Your mind goes blank!

D.Well, don’t do that!

E.The thoughts will come rushing back to your mind in no time.

【答案】

1D

2C

3E

4B

5A

【解析】

本文主要介绍了一些关于处理人们在公共演讲中遇到的问题的建议。

1设空处上一句是以Do开头的一般疑问句,D项表示“好吧,不要那样做”,正好回答了前面的问题,所以D项放在这里最合适。故选D

2设空处上一句的brain freeze表示“大脑冻结”,C项表示“你的大脑一片空白”,这两句表达的意思非常相近。故选C

3根据设空处前文It is possible that you forgot something for the moment.可知,前面在讲你可能会在某一刻忘记一些事情,E项表示“这些想法很快就会涌上你的脑海”,先讲忘记事情,再讲想起事情,前后符合逻辑。故选E

4根据设空处前文Close your eyes and remember a special time you felt really relaxed and confident.可知,前面让你闭上眼睛,B项表示“睁开眼睛,你就可以走了”,先讲闭上眼睛,再讲睁开眼睛,前后符合逻辑。故选B

5根据the great news is that you can move forward, be relaxed, and turn into a great speaker.可知,最后一段鼓励大家要自信起来向前迈进,A项表示“记得每个人都有希望”,与最后一段的意思相近。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Adolescence(青春期)is a very important time in one's life. During the time, a person's character is being developed. Parents play the main roles in teenage life. What they say and do have a great effect on their children, and even decide the children's future. So parents need to pay attention to right education.

First parents should treat their children as grown-ups. In parents' eyes, no matter how old their children are, they always treat them as babies. So they will be easy to make every decision for the children. Then the children will be rebellious(叛逆的)and don't want to talk to their parents, because they think there is nothing in common between them.

Second, parents should encourage their children. As parents always treat their children as the babies, they will deny(否定)their children’s ideas all the time. It is wrong to do so, parents should encourage their children and lead them to have their own thinking. It is better to let the children realize their mistakes by themselves.

Teenagers' education is of great importance, and parents should do it in the right way.

根据上面短文的内容填空。

1A person's____________ is being developed _____________ adolescence.

2Parents' ____________ and deeds _____________ their children greatly.

3Parents always treat their _____________. So they will make every decision for the children.

4It is wrong to deny their children's ideas_______________. It is better to let the children realize their mistakes on ______________.

5Teenagers' education is very ____________ , and parents should do it _____________.

【题目】 Christmas is for giving and sharing, for getting together with family and friends. But mostly it"s for love. I had not believed this until a boy gave me a wonderful gift one Christmas.

Without parents, Brian lived with his mean aunt. I had not noticed him until he began to clean up the room after school, at risk of being punished by his aunt. During those hours, Brian spoke mostly of his mother, a kind, gentle, loving woman who always spent time with him.

As Christmas came near, however, Brian didn’t stay after school. I looked forward to his coming. One afternoon, I stopped him and told him how I missed him.I saw his eyes lit up. I explained how he had been my best helper and this made him more excited. "I was making you a surprise.It"s for Christmas." He became embarrassed and ran away.

Finally came the last school day before Christmas. Brian entered the room with his hands hiding something behind. "I have a present for you." He hold out his hands, and a tiny wooden box was lying there.

"It"s beautiful, Brian. Let’s see what’s in it."

"Oh, you can"t see what’s in it," he said," and you can"t touch it, but mother always said it makes you feel good all the time, warm on cold nights, and safe when you’re alone.”

I looked into the empty box. "Brian, what will make me feel so good?"

"It"s love,and mother always said it"s best when you give it away.

Yes, Christmas is for celebrations, songs and gifts. But mostly, Christmas is for love. So now I still keep the small box.

1What’s Brian like?

A.He is gentle.B.He is mean.C.He is helpful.D.He is strange.

2Why do you think Brian stopped helping his teacher?

A.Because he felt too tired to do that.B.Because his teacher didn’t need his help.

C.Because he might be punished by his aunt.D.Because he had too much homework.

3According to the story, which of the following is TRUE

A.The writer values the present from Brian.B.Brian’s mother had little influence on him.

C.Brian’s aunt treated him nicely.D.Brian was used to spending love at Christmas.

【题目】请根据语篇内容, 用方框中所给出的词的正确形式填空, 使短文意思通顺、连贯。并将答案写在答题卡相应的位置上。 方框中有两个词是多余的。

serious that after write true influence direct like move offer they because

In many space-themed films, whenever Earth faces a problem, the solution is always to run away from the planet in spaceships. But the latest Chinese science-fiction movie, The Wandering Earth, 1 a different idea.

The original novel 2 by Liu Cixin in 2008. The story takes place in the future when the sun is burning up all the planets in the solar system (太阳系). Engineers try3 best to stop Earth’s rotation (自转). Finally, they decide 4 Earth out of the solar system. But this process will take 2, 500 years. Earth will face one of 5 challenges ever. Who will save the earth? This imaginative story is at the heart of the movie. The film’s6 made a great effort to show a perfect movie to us. In order to make everything look real in the film, the actors’ costumes were just 7 real spacesuits. Actor Wu Jing stars in the film. The spacesuit 8he wore was 60 kilograms.

For thousands of years, “homeland” has been important in the hearts and minds of Chinese people. One old saying is luoyeguigen, which means returning to one’s homeland in old age. This special cultural background 9 makes The Wandering Earth different from Hollywood-style space films. Earth goes no matter where humans go,10 it’s our home.

Love our homeland, love our earth.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网