题目内容
【题目】 Adolescence(青春期)is a very important time in one's life. During the time, a person's character is being developed. Parents play the main roles in teenage life. What they say and do have a great effect on their children, and even decide the children's future. So parents need to pay attention to right education.
First parents should treat their children as grown-ups. In parents' eyes, no matter how old their children are, they always treat them as babies. So they will be easy to make every decision for the children. Then the children will be rebellious(叛逆的)and don't want to talk to their parents, because they think there is nothing in common between them.
Second, parents should encourage their children. As parents always treat their children as the babies, they will deny(否定)their children’s ideas all the time. It is wrong to do so, parents should encourage their children and lead them to have their own thinking. It is better to let the children realize their mistakes by themselves.
Teenagers' education is of great importance, and parents should do it in the right way.
根据上面短文的内容填空。
【1】A person's____________ is being developed _____________ adolescence.
【2】Parents' ____________ and deeds _____________ their children greatly.
【3】Parents always treat their _____________. So they will make every decision for the children.
【4】It is wrong to deny their children's ideas_______________. It is better to let the children realize their mistakes on ______________.
【5】Teenagers' education is very ____________ , and parents should do it _____________.
【答案】
【1】 character during
【2】 words influence
【3】children as babies; easily
【4】 all the time their own
【5】 important in the right way
【解析】
本篇介绍青春期父母对孩子的教育。父母在青少年生活中扮演主要角色,所以家长要注意正确的教育。首先父母应该把他们的孩子当作成年人对待;第二,父母应该鼓励孩子。
【1】根据第一段“Adolescence is a very important time in one's life. During the time, a person's character is being developed.”,可知“一个人的性格是在青春期发展起来的。”;故答案为character;during。
【2】根据第一段“What they say and do have a great effect on their children,”,可知“父母的所作所为(言行)对孩子的影响很大”;故答案为words;influence。
【3】根据第二段“they always treat them as babies. So they will be easy to make every decision for the children.”,可知“父母总是把孩子当小孩处理,轻易地为他们做决定”;故答案为children as babies;easily 。
【4】根据第三段“As parents always treat their children as the babies, they will deny their children’s ideas all the time. It is better to let the children realize their mistakes by themselves.”,可知“总是否定孩子的想法是错误的;最好让孩子们自己意识到自己的错误”;故答案为all the time;their own。
【5】根据最后一段“Teenagers' education is of great importance, and parents should do it in the right way.”,可知“青少年教育很重要,父母应该以正确的方式去做”;故答案为important;in the right way。
本题解答的关键是找出文本的表层意思与题干要求的表达相同或相近的词或短语;题2“What they say and do”等同于“words and deeds”;题3“be easy to do sth”等同于“do sth easily”;题4“by oneself ”等同于“on one’s own”;题5“be of great importance”等同于“be important”。
【题目】 Steve went to a library on March 24th. When he entered the library, he saw a note on the wall.
Public Libraries Service Suggestions We need your suggestions to improve our service to you. Please help us by giving your suggestions on a piece of paper, and put it in the library's suggestion box. You can get the paper from the service desk. You are also welcome to call us at 83606582 to make some suggestions. Thank you very much for your help. |
Public Libraries After reading the notes, Steve went to return some books. Before leaving, he remembered something that happened seven days ago and decided to make a suggestion. |
Date: March 24th. 2019 1. Library: City Public Library 2. Suggestions: I saw a worker smoking among the shelves in the library. This happened on the afternoon of March 17th. 2019. 1 would like to suggest that something should be done to correct the behavior of the worker. 3. You may leave your telephone number for our communicating with you. Name: Steve Jackson Tel.No:83714332 |
【1】What did Steve do first when he went into the library?
A.He made some suggestions.B.He borrowed some books.
C.He returned some books.D.He read a note.
【2】In how many ways can Steve make some suggestions?
A.One.B.Two.C.Three.D.Four.
【3】Steve saw __________________ in the City Public Library.
A.a worker smoking among the shelvesB.someone putting the books in the wrong place
C.a worker talking loudly with othersD.someone writing his name on some books
【4】From the material, we know that Steve _______________________.
A.went to the City Public Library a week ago
B.often made suggestions for the Public Libraries
C.will email his suggestions to the Public Libraries
D.will receive a reply from the City Public Library soon
【5】If workers of the Public Libraries want to communicate with Steve, they can______ to him.
A.write a letterB.pay a visitC.give a callD.send an email