题目内容

【题目】阅读理解。

When we feel the ground moves suddenly, it means that an earthquake may come. Many of the earthquakes first come under the sea and then happen anywhere on the earth. Especially they often happen near the mountains and seas such as Wenchuan, Japan and Indonesia.

When an earthquake happens, it’s very easy to cause a tsunami (海啸). Houses fall down, many people are injured and even died.

Now scientists are trying their best to study earthquakes. They make maps to show the“earthquake belts (地震带)”. So the houses there must be quite strong.

We believe that scientists will be able to tell us when and where an earthquake will happen in the near future. Also, they can tell us what to do and how to do. People can even use earthquakes to do something for us humans.

根据短文内容,判断下列句子的正(A)误(B)。

【1】Earthquakes often happen in Japan.

2Sometimes an earthquake happens with a tsunami.

3Many people lost their lives in the earthquakes because they didn’t help each other.

4In areas in the “earthquake belts”, people build strong houses.

5Scientists can prevent earthquakes happening.

【答案】

【1】A

【2】A

【3】B

【4】A

【5】B

【解析】

试题分析:短文介绍了地震方面的常识。有时地震会引发海啸,给人们的生命财产造成很大的损失。地震地震带的房子会建的更加坚固,只可预测,不可避免。

【1】A细节判断题。句意:地震经常发生在日本。根据短文中的句子Especially they often happen near the mountains and seas such as Wenchuan, Japan and Indonesia.可知,日本是地震多发地区,与原文相符,答案为A。

【2】A细节判断题。句意:有时地震会伴随海啸。根据短文中的句子When an earthquake happens, it’s very easy to cause a tsunami (海啸).可知,有时地震会引发海啸。与原文相符,答案为A。

【3】B细节判断题。句意:很多人在地震中失去了他们的生命,因为他们没有互相帮助。根据短文中的句子Houses fall down, many people are injured and even died.可知,在地震中房屋倒塌,人们受到伤亡,与原文不符,答案为B。

【4】A细节判断题。句意:地震带地区,人们建立起了坚固的房子。根据短文中的句子They make maps to show theearthquake belts (地震带). So the houses there must be quite strong.地震带的房子会建的更加坚固,与原文相符,答案为A。

【5】B细节判断题。句意:科学家可以阻止地震的发生。据短文中的句子We believe that scientists will be able to tell us when and where an earthquake will happen in the near future.可知,地震只可预测,不可避免,与原文不符,答案为B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A short Chinese man is one of the biggest men in the world right now. He is Jack Ma ( Ma Yun), the Chairman (董事局主席) of Alibaba Group. On Sept. 19, 2014, Alibaba went public(上市) and raised $25 billion. Ma, a former English teacher, has become the richest man in China.

Born in 1964 in Hangzhou, Zhejiang, Ma grew up as a happy kid. When he was a teenager, he wanted to learn English. Every morning, he got up at 5 a.m., rode his bike for 40 minutes to a hotel near the West Lake and talked with foreign tourists in English. He did it for nine years, rain or shine.

The experience made him an excellent English speaker and also opened his eyes to the outside world. In 1994, Ma Yun heard about the Internet for the first time. And on a 1995 trip to the US, Ma was shown the Internet for the first time. He searched the word “beer” on Yahoo, and found that there was nothing there about China. Seeing the chance, Ma returned to China and set up a website called China Pages without even knowing much about computers.

Four years later, Ma, his wife and his friends set up Alibaba in Hangzhou. He believed in the Internet business potential(潜力) when few other Chinese did. 15 years later, Alibaba has developed into the world’s largest e-commerce company (电子商务公司), owning popular shopping websites like Taobao and Tmall.

【1】The underline word it” in the second/span> paragraph refers to _____.

A. riding a bike

B. teaching English

C. playing on computers

D. practicing English with foreigners

【2】In 1995, Ma Yun was shown ____ for the first time in the US.

A. beer on Yahoo B. Chinese pages

C. the Internet D. e-commerce

【3】Alibaba was set up in the year______.

A. 1994 B. 1995 C. 1999 D. 2004

【4】 Which of the following is NOT true according to the passage?

A. The first website Ma Yun set up was Taobao.

B. Alibaba raised a lot of money after it went public.

C. Ma Yun began to learn English when he was a teenager.

D. Ma Yun believed the Internet business would have a bright future.

【5】What does this passage mainly tell us?

A. How Ma Yun made history.

B. The history of Alibaba Group

C. How Ma Yun learned English.

D. The development of e-commerce in china.

【题目】The first robots were invented in the 1920s. Robots have appeared in many American films. In some films, they are stronger, faster and cleverer than people.

In real life, robots are mainly used in factories. They do some dangerous and difficult jobs for humans.

Robots also helpdisabledpeople, for example, blind people. Today many blind people have a guide dog to help them. In the future, guide dogs might be robot dogs.

One kind of robot guide dog has wheels. It moves in front of the owner. It is very clever. It knows the speed of its owner’s walk. The owner wears a special belt (带子). This belt sends instructions to the owner from the dog, such as “Stop here”, “Turn left” or “Turn right”.

In the United States, another kind of robot helps disabled people to take care of themselves in their daily life. The robot hears the sound of its owner’s voice. It follows instructions such as “Turn the page” or “Make a cup of coffee”.

Robots are also used in American hospitals. They can do simple jobs. At one hospital, for example, a robot takes meals from the kitchen to patients’ rooms. It never gets lost because this robot has a map of the hospital in its computer memory.

Though robots can help people in many different ways, they will never take the place of humans.

1From the passage, we know robots cannot be ______.

A. dangerous animals B. factory workers

C. guide dogs D. hospital helpers

2A robot guide dog ______.

A. goes in front of the blind people

B. walk side by side with blind people

C. has a map in its head

D. helps patients with their meals

3The underlined word “disabled” means ______.

A. 不能的 B. 有害的 C. 失灵的 D. 残疾的

4Some disabled people need robots help to ______.

A. take care of themselves

B. talk to other people

C. become scientists

D. do dangerous jobs

5In the passage, the writer wants to tell us that ______.

A. robots are stronger and cleverer than humans

B. disabled people cannot look after themselves without the robots

C. robots will take the place of humans some day in the future

D. robots can help humans in many different ways

【题目】Tornadoes(龙卷风) are one of the worst weather events on earth. Each year, tornadoes kill many people. The storms often carry homes, cars and trees from one place to another. And they can also destroy anything when they pass by.

A tornado comes from a thunderstorm(雷雨) in the sky down to the ground. It is big at the top and small at the bottom.

A tornado appears when winds in different directions meet in the cloud and begin to turn in circles. People can see tornadoes almost everywhere in the world. But most happen from late winter to middle summer. There is a second high season in November. During spring, warm air moves north and mixes with the cold air left from winter. In November, the opposite happens. Cold air moves south and mixes with the warm air left from summer.

Tornadoes always come suddenly. Weather scientists have done something to predict(预测) tornadoes. But the storms often move too fast for people to protect themselves. Last year, tornadoes killed more than one hundred people in United States.

Scientists say the best place to be in is a small room, without windows, in the middle the lowest part of a building when tornadoes come.

根据短文内容,选择最佳答案。

【1】According to the passage, we know the shape of the tornadoes may be like ______.

【2】In the United States, most tornadoes happen _____.

A. from late summer to middle summer

B. from late autumn to middle winter

C. from late autumn to middle spring

D. from late winter to middle summer

【3】According to Paragraph 4, tornadoes appear when ______.

A. warm air and cold air mix

B. cold air and cold air mix

C. warm air and warm air mix

D. warm water and cold water mix

【4】What’s the Chinese meaning of the underlined word “destroy”?

A. 保护 B.珍惜 C.毁灭 D.惩罚

【5】From the passage, we know that ______.

A. the United States has very few tornadoes

B. tornadoes are one of the worst weather events in the world

C. people should stay in big rooms with windows when tornadoes come

D. more than one thousand people were killed by tornadoes in the USA last year

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网