题目内容

【题目】 【1】 Then we usually go to see a doctor. Doctors know a lot about what makes us ill. They may give us something to take. The medicine often makes us well again.

But sometimes the doctor’s medicine doesn’t work. A sick person does not get well.

2 This happened to one man. He was in hospital, but he wasn’t well. Then he found a new “doctor” inside himself. This “doctor” was his own sense of humor. He saw funny films. He read funny books. And something wonderful happened. 3 Then he was able to sleep and rest. His own happy feeling helped him to feel well again. And he told his story in a book. He said that laughing was his best “medicine”. His doctor thought so, too.

Another man was ill, and he had a terrible pain in his back. 4 So the man began to “picture” his pain. In his head he “drew” a picture of a dog. He imagined it as a real dog. And it was biting(咬) his back. It was hurting him. Then the man talked softly to the dog. He put his hand on the dog’s head. He made friends with the dog. And his pain went away.

5 But more and more people are getting well in this way. So call on the “doctor” inside your own head. And stay happy and well.

【答案】

【1】C

【2】A

【3】B

【4】D

【5】F

【解析】

试题分析:短文大意:有时我们会生病,我们通常都会去看医生。医生知道什么使我们生病。他们会给我们一些。这些药会让我们好起来。但有时医生的药不起作用。生病的人保持快乐和幸福,病就会痊愈

【1】C联系下文Then we usually go to see a doctor. Doctors know a lot about what makes us ill. They may give us something to take. The medicine often makes us well again可推知此处是在说有时我们会生病,所以选C。

【2】A根据后面This happened to one man. He was in hospital, but he wasn’t well的描述可推知此处是说痛苦没有消失,所以选A。

【3】B联系上文中He saw funny films. He read funny books. And something wonderful happened.和后句Then he was able to sleep and rest. His own happy feeling helped him to feel well again.可推知此处该是在说笑带走了他的痛苦,所以选B

【4】D联系上句Another man was ill, and he had a terrible pain in his back 可知此处该选D,医生不能治好它伤痛。

【5】F根据上文的描述可知此处该选F,这些故事可能会使你感到吃惊。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文, 根据短文内容, 从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中, 选择最佳选项。
C
A desert is a difficult place for animals to live, and some have unusual ways of making a living. The Texas lizard has a strange way to keep itself safe. When a predator(掠食动物) gets too close, blood goes out from the lizard's eyes. Then it breathes in much air to make its body look bigger. Another interesting desert animal is the javelina. To make a predator afraid and run away, the javelina bravely faces the animal. It makes a big noise with its teeth. It raises the hard hairs on its back to make itself look bigger. The javelina also gives off a strong smell as a warning when it is afraid. This smell is so strong that javelinas are also called "smelly pigs". Javelinas keep safe by staying close to their family, so there's a good chance they can make a predator change its mind!
You might think a rain forest would be easier to live in than a desert. After all, there's plenty of food and water in a rain forest. But that also means a lot of animals live there. Being able to climb trees is a useful skill in the rain forest. It allows an animal to keep away from predators. The sloth spends most of its life in the treetops. Its strong, curved claws(爪子) help it climb and hang upside down from branches. The sloth also moves very slowly. It does this so it's not noticed. The aye-aye lives only in the rain forest of Madagascar, near Africa. The aye-aye is a night animal. This helps it to stay safe from daytime predators. However, the number of the aye-aye keeps going down and they may die out. People have hunted it because they think it brings bad luck. Also, much of the rain forest in Madagascar has been cut down, which has destroyed the aye-aye's home. Today there are laws(法律) to keep people from killing it.
(1)What is the passage mainly about?
A.What the animals in the desert look like.
B.How the animals in the rain forest find their food.
C.How the animals in the desert and in the rain forest stay safe.
D.What animals are in danger of losing their living environment.
(2)How does a lizard protect itself when a predator gets too close?
A.It climbs trees.
B.It makes a big noise.
C.It gives off a strong smell.
D.Blood goes out from its eyes.
(3)What can we learn from the passage?
A.The aye-aye is a welcome animal in Africa.
B.There is no food, no water and no danger in the desert.
C.The lizard and the javelina can make their bodies look bigger to keep safe.
D.It is really dangerous for the sloth to live in the forest no matter where it is.
(4)Why does the sloth move very slowly?
A.Because it is a kind of lazy animal.
B.Because it is too fat to move fast.
C.In order not to be easily noticed.
D.In order not to hurt its claws.

【题目】

Where do you like to live? For this question, different people have different

answers. Some people like to live in a city because there are many shops and supermarkets.

They think it is convenient(方便的)to buy things. But some people think it is good

to live in a quiet town because they don’t like the dirty air in the big city. They dislike pollution(污染) in the city.

Today, some people like travelling, so they would like to buy house cars. House car is both a house and a car. You can’t buy it with a little money. There is a driving area in the car. You can do lots of things in the car. There is a bed and a lamp in the bedroom. You can make dinner in the kitchen. You can also find a fridge and a sink in it. You can listen to music and watch TV in the sitting room. If you are tired, you can have a shower or a bath in the bathroom. You can do many things you want to do. Life is travelling. Do you want to live in this kind of car?

【1】Why do some people like to live in the city?

A. Because it is a quiet place.

B. Because there are many people.

C. Because there are many cars and buses.

D. Because it is convenient to live there.

【2】What’s the advantage(优点)of living in the town?

A. There are no cars and buses.

B. There isn’t much pollution.

C. There aren’t span>any places to buy things.

D. The air is dirty there.

【3】What can’t you do in the house car?

A. Have a shower. B. Make dinner.

C. Play football. D. Listen to music.

【4】How much do you need to pay for the house car?

A. Much money. B. Little money.

C. A little money. D.5,000 yuan.

【5】From the passage, what can you know?

A. You can’t have a comfortable life in the town.

B. You can do anything you like in the house car.

C. It is difficult to buy all the things in the city.

D. Different people like to live in different places.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网