题目内容
【题目】Tornadoes(龙卷风) are one of the worst weather events on earth. Each year, tornadoes kill many people. The storms often carry homes, cars and trees from one place to another. And they can also destroy anything when they pass by.
A tornado comes from a thunderstorm(雷雨) in the sky down to the ground. It is big at the top and small at the bottom.
A tornado appears when winds in different directions meet in the cloud and begin to turn in circles. People can see tornadoes almost everywhere in the world. But most happen from late winter to middle summer. There is a second high season in November. During spring, warm air moves north and mixes with the cold air left from winter. In November, the opposite happens. Cold air moves south and mixes with the warm air left from summer.
Tornadoes always come suddenly. Weather scientists have done something to predict(预测) tornadoes. But the storms often move too fast for people to protect themselves. Last year, tornadoes killed more than one hundred people in United States.
Scientists say the best place to be in is a small room, without windows, in the middle the lowest part of a building when tornadoes come.
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】According to the passage, we know the shape of the tornadoes may be like ______.
![]()
【2】In the United States, most tornadoes happen _____.
A. from late summer to middle summer
B. from late autumn to middle winter
C. from late autumn to middle spring
D. from late winter to middle summer
【3】According to Paragraph 4, tornadoes appear when ______.
A. warm air and cold air mix
B. cold air and cold air mix
C. warm air and warm air mix
D. warm water and cold water mix
【4】What’s the Chinese meaning of the underlined word “destroy”?
A. 保护 B.珍惜 C.毁灭 D.惩罚
【5】From the passage, we know that ______.
A. the United States has very few tornadoes
B. tornadoes are one of the worst weather events in the world
C. people should stay in big rooms with windows when tornadoes come
D. more than one thousand people were killed by tornadoes in the USA last year
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了地球上最恶劣的天气事件---龙卷风。作者主要介绍了龙卷风的形状,形成的原因,多发的季节,以及龙卷风发生时的应对措施。
【1】B推理判断题。根据第二段描述It is big at the top and small at the bottom.可知龙卷风顶部大,底部小,结合图片,故选B。
【2】D细节理解题。根据第三段But most happen from late winter to middle summer.可知发生的时间,故选D。
【3】A细节理解题。根据Cold air moves south and mixes with the warm air left from summer可知是冷暖空气混合形成龙卷风,故选A。
【4】C词义猜测题。根据句意每年,龙卷风杀死许多人。他们经常把房子,汽车和树木从一个地方刮另一个地方。可以推测他们也可以摧毁任何东西。故选C。
【5】D是非判断题。根据龙卷风对美国造成的危害Last year, tornadoes killed more than one hundred people in United States.可以判断A错误;根据文章开头Tornadoes(龙卷风) are one of the worst weather events on earth,可知B正确;根据Scientists say the best place to be in is a small room, without windows可知C错误;根据Last year, tornadoes killed more than one hundred people in United States.可知D错误,故选B。
【题目】Do you like movies?
![]()
Hi! My name is Marco. Do you like movies? I do. I like movies very much. Everyone in my family likes movies, too. 【1】 .
Sometimes we go to the cinema to watch movies. Sometimes we watch movies at home. When we watch movies at home, we see them on DVDs. We also watch movies from the Internet.
My favorite movies are action movies(动作片). I like exciting things and action movies are exciting. 【2】 . She does not like the same kind of movies that I like. She likes funny movies. My father likes to watch movies about real things and real people. 【3】 , She likes all kinds of movies.
Last week we watched an old movie. It was called “The Sound of Music.” 【4】 , They were very good singers. In the movie, the mother died. The father and the children needed a new mother. 【5】 . At the end of the movie the family was safe and they got a new mother. I liked the movie because it had a happy ending.
A. My sister likes to watch movies, too B. The family was also in some danger C. My mother is different from all of us D. It was about a family living in Austria E. My family watches movies in different ways |