题目内容

【题目】 A short Chinese man is one of the biggest men in the world right now. He is Jack Ma ( Ma Yun), the Chairman (董事局主席) of Alibaba Group. On Sept. 19, 2014, Alibaba went public(上市) and raised $25 billion. Ma, a former English teacher, has become the richest man in China.

Born in 1964 in Hangzhou, Zhejiang, Ma grew up as a happy kid. When he was a teenager, he wanted to learn English. Every morning, he got up at 5 a.m., rode his bike for 40 minutes to a hotel near the West Lake and talked with foreign tourists in English. He did it for nine years, rain or shine.

The experience made him an excellent English speaker and also opened his eyes to the outside world. In 1994, Ma Yun heard about the Internet for the first time. And on a 1995 trip to the US, Ma was shown the Internet for the first time. He searched the word “beer” on Yahoo, and found that there was nothing there about China. Seeing the chance, Ma returned to China and set up a website called China Pages without even knowing much about computers.

Four years later, Ma, his wife and his friends set up Alibaba in Hangzhou. He believed in the Internet business potential(潜力) when few other Chinese did. 15 years later, Alibaba has developed into the world’s largest e-commerce company (电子商务公司), owning popular shopping websites like Taobao and Tmall.

【1】The underline word it” in the second/span> paragraph refers to _____.

A. riding a bike

B. teaching English

C. playing on computers

D. practicing English with foreigners

【2】In 1995, Ma Yun was shown ____ for the first time in the US.

A. beer on Yahoo B. Chinese pages

C. the Internet D. e-commerce

【3】Alibaba was set up in the year______.

A. 1994 B. 1995 C. 1999 D. 2004

【4】 Which of the following is NOT true according to the passage?

A. The first website Ma Yun set up was Taobao.

B. Alibaba raised a lot of money after it went public.

C. Ma Yun began to learn English when he was a teenager.

D. Ma Yun believed the Internet business would have a bright future.

【5】What does this passage mainly tell us?

A. How Ma Yun made history.

B. The history of Alibaba Group

C. How Ma Yun learned English.

D. The development of e-commerce in china.

【答案】

【1】D

【2】C

【3】C

【4】A

【5】A

【解析】

试题分析:这篇短文介绍了阿里巴巴集团的董事主席马云,他从小喜欢英语,刻苦练习,后来他在美国意外接触到了网络,后来在中国开办了世界最大的电子商务公司,拥有了淘宝、天猫商城等购物网站。

【1】D词义猜测题。根据it上面内容介绍马云在青少年时期每天早晨五点就起床去西湖景区找外国游客聊天练习英语,并坚持了九年。因此it指的是上文提到的马云九年一直在做的事情。故选D。

【2】C细节理解题。根据第三段“And on a 1995 trip to the US, Ma was shown the Internet for the first time. He searched the word “beer” on Yahoo”可知他在美国的雅虎网站上查看“啤酒”。故选C。

【3】C推理判断题。根据文中提到1995年在美国的雅虎网查看的啤酒,然后根据第四段“Four years later, Ma, his wife and his friends set up Alibaba in Hangzhou.”可知是1999年成立的阿里巴巴公司。故选C。

【4】A推理判断题。根据最后一段最后一句“owning popular shopping websites like Taobao and Tmall.‘可知,文中并没有提到淘宝网是马云成立的第一个网站,所以A不合文意;根据第一段第三句“On Sept. 19, 2014, Alibaba went public(上市) and raised $25 billion.”可知他的公司上市后赚了很多钱,所以B符合文意;根据第二段第二句“When he was a teenager, he wanted to learn English.”可知他青少年时期就学习英语,所以C符合文意;根据文中提到他在美国接触到网络,“Seeing the chance”他认为这是一次机会,所以D符合文意。故选A。

【5】A主旨大意题。文中主要介绍马云创办了阿里巴巴集团并成功地成为中国首富,创造了历史。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Around the world, people have different ideas about what good manners are. When you go to restaurants in different parts of the world, it’s to know the right and wrong things to do. For example, in China it’s OK to a lot of noise in a restaurant. In fact, if a restaurant isn’t noisy and , you may think there’s something wrong with it. However, in many western countries, restaurants are places. If people at a table talk too loud , other people who are eating there might even to the owner of the restaurant.

Paying the bill is also different from country to country. In China, one person usually pays for . In western countries, one person pays if he or she is entertaining clients(宴请宾客), but friends eat together, they usually share the cost. This is called “going Dutch(均摊费用)”. Also, when westerners pay the bill, they usually leave some money for the . This is called “leaving a tip”. Leaving a tip is thought to be polite. In the US, it’s to leave tips of 10%, 15%, or 20% of the bill, which is decided by how good the service(服务) is. Good waiters can make a lot of money!

The way people eat food is not the same in different parts of the world, but you can the same kinds of food in many countries. Chinese and Indian foods, for example, are popular all over the world.

【1】A. popular B. difficult C. important D. enjoyable

【2】A. cause B. keep C. hear D. make

【3】 A. lively B. friendly C. lucky D. polite

【4】A. noisy B. quiet C. busy D. clean

【5】A. shout B. explain C. complain D. speak

【6】A. everybody B. nobody C. somebody D. none

【7】A. until B. when C. unless D. since

【8】A. gatekeeper B. seller C. waiter D. visitor

【9】A. terrible B. common C. serious D. unusual[来

【10】 A. invent B. discover C. prefer D. find

【题目】

Where do you like to live? For this question, different people have different

answers. Some people like to live in a city because there are many shops and supermarkets.

They think it is convenient(方便的)to buy things. But some people think it is good

to live in a quiet town because they don’t like the dirty air in the big city. They dislike pollution(污染) in the city.

Today, some people like travelling, so they would like to buy house cars. House car is both a house and a car. You can’t buy it with a little money. There is a driving area in the car. You can do lots of things in the car. There is a bed and a lamp in the bedroom. You can make dinner in the kitchen. You can also find a fridge and a sink in it. You can listen to music and watch TV in the sitting room. If you are tired, you can have a shower or a bath in the bathroom. You can do many things you want to do. Life is travelling. Do you want to live in this kind of car?

【1】Why do some people like to live in the city?

A. Because it is a quiet place.

B. Because there are many people.

C. Because there are many cars and buses.

D. Because it is convenient to live there.

【2】What’s the advantage(优点)of living in the town?

A. There are no cars and buses.

B. There isn’t much pollution.

C. There aren’t span>any places to buy things.

D. The air is dirty there.

【3】What can’t you do in the house car?

A. Have a shower. B. Make dinner.

C. Play football. D. Listen to music.

【4】How much do you need to pay for the house car?

A. Much money. B. Little money.

C. A little money. D.5,000 yuan.

【5】From the passage, what can you know?

A. You can’t have a comfortable life in the town.

B. You can do anything you like in the house car.

C. It is difficult to buy all the things in the city.

D. Different people like to live in different places.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网