题目内容
【题目】 Nearly all students feel both nervous and excited when their big day comes. On the big day, there will be the graduation ceremony. Students will wear graduation costumes and hats that day. Parents, relatives, and friends may also be invited to the ceremony.
When students enter the hall of the ceremony, they will see lots of schoolmates. They will see that all of them are wearing the same costumes and hats. This makes them feel that it is a very important day. This kind of feeling is rather hard to describe. It will be better to understand if one personally experiences it.
As soon as the ceremony starts, the schoolmaster will give a speech. After the speech, the students will be called to go on the stage(舞台)to receive their certificates (证书). This should be the most important part of the whole ceremony. During this moment, most students feel nervous, since hundreds of people are watching them.
However, this is also the most wonderful moment for them. This marks a very important moment in their lives, as they have finally finished their school years. Besides that, this moment also shows they are going to move on to a new stage of life.
【1】What does the big day mean?
A.The time when students graduate.
B.The time when students come into the hall.
C.The time when the school holds a parents meeting.
【2】What is the most important part of the graduation ceremony for students?
A.Receiving certificates.B.Watching the performance.
C.Listening to the schoolmaster's speech.
【3】How do most students feel when they go on the stage to receive their certificates?
A.Excited.B.Nervous.C.Proud.
【4】Why is the graduation ceremony important to students?
A.It helps students find better jobs.
B.It shows a new stage of life for them.
C.It helps students get to know themselves better.
【5】What can we know from the passage?
A.Students wear different costumes to the ceremony.
B.Parents are not allowed to take part in the ceremony.
C.Students are usually nervous and excited about the big day.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
本文介绍了学生参加毕业典礼时的心情以及毕业典礼上的活动。还介绍了毕业典礼的重要性。
【1】推理判断题。根据“On the big day, there will be the graduation ceremony.”可知,在这个重大的日子里,学生们要参加毕业典礼,因此这是学生毕业的时刻。故选A。
【2】细节理解题。根据“After the speech, the students will be called to go on the stage(舞台)to receive their certificates (证书). This should be the most important part of the whole ceremony.”可知,在毕业典礼上最重要的部分是学生上台领取证书,故选A。
【3】细节理解题。根据“During this moment, most students feel nervous, since hundreds of people are watching them.”可知,当学生们上台接受证书时,大多数学生感到紧张。故选B。
【4】细节理解题。根据“Besides that, this moment also shows they are going to move on to a new stage of life.”可知,毕业典礼对学生们来说非常重要,因为这表明他们将要走向人生的一个新的舞台。故选B。
【5】推理判断题。根据“They will see that all of them are wearing the same costumes and hats.”可知,学生穿着同样的服装参加毕业典礼,因此A项不正确。根据“Parents, relatives, and friends may also be invited to the ceremony.”可知,父母,亲戚和朋友也被邀请参加毕业典礼,因此B项不正确。根据“Nearly all students feel both nervous and excited when their big day comes.”可知,在这个重大的日子里,学生们感到紧张和兴奋。因此C项符合文中意思。故选C。
这是一篇记叙文,短文介绍了学生参加毕业典礼的情况。文章叙述清晰,故事容易理解。题型是阅读理解,考查了细节理解题和推理判断。细节理解考查学生们对文章事实信息的理解,答案常可以直接在文中找到。如第2,3,4小题,在原文都可以找到相对应的线索。第1题是一个推理判断题。结合语境可知,在这个重大日子里有毕业典礼,因此推断这是毕业的日子。故选A。
【题目】
My Very First Christmas Book Lois Rock and Alec Ayliffe A big bright book, which tells the story simply and happily for very young children. Ages 0-3; 12 pages; Tel: 07459 40560 | The Little White House Elizabeth Goudge A fairy tale and winner of the Carnegie Medal. Ages 8-12; 240 pages; Tel: 07459 45783 | |
Star of Wonder Pat Alexander A wonderful collection of Christmas stories and poems filled with lively pages to read and enjoy. Ages 7-12; 224 pages; Tel: 07459 39323 | First Festival: Christmas Lois Rock An all-in-one book to help grown-ups and children prepare their Christmas celebration together. Presents, activities and customs. Ages 5-8; 48 pages; Tel: 07459 39074 |
【1】If you want to make a Christmas plan together with your children,which book do you prefer?
A.Star of WonderB.The Little White House
C.First Festival: Christmas.D.My Very First Christmas Book.
【2】Which number will you call if you want to order a book for your 2-year-old child?
A.07459 40560.B.07459 39323.C.07459 45783.D.07459 39074.
【3】Whom are all these four books for from the information above?
A.Adults.B.Children.C.Teens.D.Parents.