题目内容
【题目】 When was the last time you used a phone booth on the street? With the rise of mobile phones, they have become something out of date. But Shanghai is trying to bring new life to the old phone booths by turning them into mini—libraries.
Shanghai plans to divide 263 phone booths in Xuhui district into six new types. One type will each offer 60 books for people to read or borrow. A second type will— allow users to listen to audiobooks(有声书)and even record their own voices. A third type will become " Celebrity Exhibition Halls(名人亭)",showing old photos and works of famous artists like Ba Jin and Zhang.
Shanghai is not the only city trying to save the old phone booths. The British has cared about them even more, since the red phone booths became a part of the country’s identity(标识). The world‘s first phone booth was built in the 1880s in Germany. But in the 1930s the UK painted them red and made them a special attraction in cities.
In recent years the country has come up with many ideas to help phone booths stay useful. The UK company British Telecom has added screens and free WiFi to some booths. Users can use them to surf online and search for maps and weather reports.
The company also allows people to rent(租) some booths to change them as they want to. Since 2009, more than 1, 500 phone booths have been turned into flower shops, mini—cafes, art museums and even shower rooms(浴室), according to the Sina News.
Maybe in the future phone booths will become city attractions once again, but in a more creative way.
根据材料内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。
【1】How many books will be each library booth in Shanghai offered?
A.263.B.60.C.44.D.1,500.
【2】Among the six new types of phone booths in Shanghai, people can NOT ________.
A.read and borrow booksB.listen to audiobooks
C.record their own voicesD.play video games
【3】What is the main idea of the fourth paragraph?
A.British Telecom has new ways to reuse telephone booths.
B.The British can buy flowers from a telephone booth.
C.If you want to take a shower in the UK, just enter a booth.
D.Booths in the UK have been useless for years.
【4】What does the underlined word “booth " mean?
A.充电器B.数据线C.公用电话亭D.车库
【5】What can we infer from the story?
A.No one wants to use the telephone booths now.
B.Britain’s red phone booths are losing their social identity.
C.Phone booths will attract people " s attention again.
D.Phone booths around the world are becoming popular.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】C
【5】C
【解析】
文章讲述的是各国都在重新利用公用电话亭。
【1】细节理解题,根据“One type will each offer 60 books for people to read or borrow”可知,是60本。故选B。
【2】细节理解题,根据短文的第二自然段的内容“Shanghai plans to divide 263 phone booths in Xuhui district into six new types. One type will each offer 60 books for people to read or borrow. A second type will— allow users to listen to audiobooks and even record their own voices. A third type will become " Celebrity Exhibition Halls ",showing old photos and works of famous artists like Ba Jin and Zhang上海计划将徐汇区的263个电话亭划分为6个新类型。其中一种类型将每种提供60本书供人们阅读或借阅。第二种类型将允许用户收听有声读物,甚至可以录制自己的声音。第三类将成为“名人展览馆”,展示巴金、张等著名艺术家的老照片和作品。”可知,答案选D。故选D。
【3】细节理解题,根据“In rent years the county has come up with many ideas to help phone booths stay useful在租金年里,这个国家想出了许多办法来帮助电话亭继续使用。”可知,答案选A。故选A。
【4】词义猜测题,根据" With the rise of mobile phones ,they have become something out of date. But Shanghai is trying to bring new life to the old phone booths by turning them into mini—libraries.”“随着手机的使用…...但是上海正通过把它变成微型图书馆......可推测这个划线的词是“公用电话亭”。故选C。
【5】主旨大意题,通读短文可知:各国都在想办法重新利用已经废弃的公用电话事。那么它也会重新受欢迎起来。故选C。