题目内容

【题目】.任务型阅读:(本大题共 5 小题,每小题 1 分,共 5 分)

In 1901, an Austrian scientist discovered that there are four types of blood. He named them A, B, AB, and O. People have one of these four types. Blood type O is the most common around the world. Blood type A is the second most common, and blood type AB is the least common.

In 1927, a Japanese doctor found that people with different blood types have different personalities(性格), too. He said that people with type A blood are usually calm and serious; people with type B blood are cheerful and outgoing; people with type O blood are generous(慷慨的)and honest; while those with type AB blood are often caring and creative.

More recently, a doctor in the United States wrote a book that connects blood types with what people eat. The book suggests people with type O blood should

eat more meat and less bread, A diet for people with type A blood includes more

vegetables, His book, Eat Right for your type, has been a hit with people who want to lose weight. However, Dr. Peter D’ Adam believes that eating food that matches a person’s blood type will make the person healthier in other ways, too. 根据短文内容,完成下面的思维图, 每空词数不限。

1_______.

2________

3_________

4_________

5__________

【答案】

1different blood types

2more vegetables

3outgoing

4the least

5healthier

【解析】短文大意:本文主要介绍了A、B、ABo这四种类型。O型血是世界上最常见的血型。A型血是第二常见的,血型AB是最不常见的。血型不同,人的性格也就不同。美国的一名医生一本书上,把血型与人们的饮食联系在一起。

1根据第二段第一句In 1927, a Japanese doctor found that people with different blood types have different personalities(性格), too.可知,不同血型的人性格不同。所以填写: different blood types 。

2根据第二段第一句A diet for people with type A blood includes more

vegetables。所以填写: different blood types 。

3根据第二段第三行people with type B blood are cheerful and outgoing可知,B型血的人性格开朗外向。所以填写:outgoing。

4 根据第一段最后一句Blood type A is the second most common, and blood type AB is the least common.可知,血型AB是最不常见的。common形容词,普通的、一般的;最高级形式:1.the most common最普通的、2.the least common最不一般的。所以填写:the least。

5根据短文最后一句However, Dr. Peter D’ Adam believes that eating food that matches a person’s blood type will make the person healthier in other ways, too.可知,吃与人的血型相匹配的食物会让人在其他方面更健康。根据文章语境,选用正确的词形。此处有比较的语境,用形容词healthy的比较级healthier。所以填写:healthier。

练习册系列答案
相关题目

【题目】信息匹配。
WeChat, known as Weixin in China, is a mobile phone communication service which was developed after QQ by Tencent on January 21, 2011 in China. It is free to use and has been the most popular in China.

You can register(注册) WeChat with your phone number, and add your friends' numbers in your contact list. It works just like talking on QQ. You can send your pictures and share your feelings. And your friends are able to find them as soon as they get online. What's more, they can also give you their comments such as " ".

It can send voice messages, text messages, pictures and videos. Different information could be sent to your friends. WeChat provides(提供) us with shopping, games, news, e-banks and so on. If you want to order a dinner in a restaurant, you can even pay for it by WeChat. In this way, it will help you save time and money.

WeChat is supported on Wifi, 2G, 3G and 4G, so you can chat with your family or friends in a new way but using your phone at a low price anytime and anywhere. Even though your friends stay abroad, they are still able to use WeChat to communicate with you and share their interesting experiences with you.

However, there are some dangers of WeChat. It is often reported that many traffic accidents are caused by careless drivers who can't help playing on WeChat while driving. And some bad guys even use WeChat to gamble(赌博), which breaks the law. Luckily, WeChat is improved now and then.

So it seems impossible that WeChat will be replaced in the near future. It is going to solve these difficulties and develop better and better.

A. WeChat will be better and better.
B. WeChat is easy to use.
C. WeChat costs little but is quite popular.
D. WeChat is better than QQ.
E. WeChat is helpful in many ways.
F. Be careful when using WeChat.

【题目】阅读理解

How will you go traveling between provinces? Many people may choose trains. Now, the high-speed railways connect eastern and western China as well as the south and the north.
A new high-speed railway opened on September 10, 2017. It connects Zhengzhou in Henan province with Xuzhou in Jiangsu province . With this railway, China's high-speed railways are over 20,000km in length .It is the world's longest and ~makes up 60% of the world's total high-speed railway lines.
Besides length, China also does well in speed . China is the only country with trains running at 350km an hour, such as the Beijing-Tianjin and Beijing Shanghai high-speed railways.
With these surprising numbers, it's easy to forget the China wasn't an early starter in the high-speed rail game. Japan started half a century ago, while Germany did 20 years ago, China only began to build its high-speed railways 14 years ago.
Behind the fast development of Cnina's high-speed railways, there is the country's growing need for transportation. China's high-speed trains gave 951 million tips to people last year. It was three times more than in 2010.
"The high-speed railways not only bridge the distance ,but also connect people, information and products, It greatly develops the economy in different areas, people's lives and tourism ,”said Huang Xin, an officia' from the China Railway Company,
Yet, China's building of high-speed railways is still going on. The National Development and Reform Commission said in July that China plans to have 38,000km of high-sped railways by 2025.
(1)The high-speed railway from Zhengzhou to Xuzhou' opened in
A.2015
B.2016
C.2017
D.2010
(2)The underlined word“It" refers toin Paragraph 2.
A.The high-speed railway from Zhengzhou to Xuzhou
B.The length of China's high-speed railways
C.The speed of China's high-speed railways
D.Beijing-Shanghai high-speed railway
(3)started to build high-speed railways earliest in the world..
A.China
B.Japan
C.England
D.Germany
(4)How many trips did China's high-speed trains give to people in 2010?
A.About 2883 million
B.About 961 million.
C.About 320 million
D.About 240 million.
(5)What does Huang Xin mean according to Paragraph 6?
A.The high-sped railways improve people's life a lot.
B.China is developing fast.
C.China should build more bridges.
D.The high-speed railways in China are not long enough.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网