题目内容
【题目】信息匹配。
WeChat, known as Weixin in China, is a mobile phone communication service which was developed after QQ by Tencent on January 21, 2011 in China. It is free to use and has been the most popular in China.
①
You can register(注册) WeChat with your phone number, and add your friends' numbers in your contact list. It works just like talking on QQ. You can send your pictures and share your feelings. And your friends are able to find them as soon as they get online. What's more, they can also give you their comments such as " ".
②
It can send voice messages, text messages, pictures and videos. Different information could be sent to your friends. WeChat provides(提供) us with shopping, games, news, e-banks and so on. If you want to order a dinner in a restaurant, you can even pay for it by WeChat. In this way, it will help you save time and money.
③
WeChat is supported on Wifi, 2G, 3G and 4G, so you can chat with your family or friends in a new way but using your phone at a low price anytime and anywhere. Even though your friends stay abroad, they are still able to use WeChat to communicate with you and share their interesting experiences with you.
④
However, there are some dangers of WeChat. It is often reported that many traffic accidents are caused by careless drivers who can't help playing on WeChat while driving. And some bad guys even use WeChat to gamble(赌博), which breaks the law. Luckily, WeChat is improved now and then.
⑤
So it seems impossible that WeChat will be replaced in the near future. It is going to solve these difficulties and develop better and better.![]()
A. WeChat will be better and better. |
【答案】B;E;C;F;A
【解析】这篇文章主要是讨论微信给我们带来的好处和不好的地方。
(1)段意:你可以用你的电话号码登录微信,和你的联系人列表中添加你的朋友的号码。它的工作原理就像在QQ上聊天。你可以分享你的照片并附上你的感受。你的朋友一上线就可以找到它们。更重要的是,他们还可以给你评论。根据段意可知,此段主要说了微信的使用是比较简单的。故选B。
(2)段意:它可以发送语音消息、文本消息、图片和视频。不同的信息可以发送给你的朋友。微信给我们提供了购物、游戏、新闻、网络银行等。如果你想在一家餐馆吃饭,你甚至可以通过微信支付它。这样,它将帮助你节省时间和金钱。根据段意可知,此段主要说了在我们的生活中微信提供了许多帮助。故选E。
(3)段意:微信是支持WIFI、2G、3G和4G,所以你可以用一个新的方式与你的家人或朋友聊天,而且还是是用您的手机随时随地在一个较低的价格下使用。即使你的朋友在国外,他们仍然能够使用微信与你沟通,与你分享他们的有趣的经历。根据段意可知,此段主要说了在微信里面成本比较低但是它特别受欢迎。故选C。
(4)段意:然而,在微信里也是有危险的。它经常被报道,很多的交通事故是由粗心的司机忍不住玩微信同时又在驾车的情况下造成的。有些坏人甚至使用微信赌博,这违反了法律。幸运的是,微信现在再改进。根据句意可知,微信虽然比较好用但是它还是存在了潜藏的危险。故选F。
(5)段意:如此看来,微信在不久的将来不可能被取代。它将解决这些困难,发展得越来越好。根据段意可知,此段说了微信在将来发展的会越辣越好。故选A。
【题目】阅读下面短文,根据短文内容判断句子的正误。正确的涂A,错误的涂B。(共5小题,每小题2分;计10分)
Here are some of the fastest animals in the animal world. As you read about them, remember that top speed of hummer runners is 20 to 25 miles an hour. And the fastest human runner can only run at this speed for a few hundred meters.
| Heavy people do not run very fast. But some heavy animals can run at amazing speed. Black rhinos can run at a speed of almost 30 miles an hour, even though they may weigh over 3,500 pounds. |
| Cheetahs are the fastest land mammals (哺乳动物) over short distances (距离). They can run at a speed of over 70 miles an hour. But they can get tired quickly and usually stop after a few hundred meters. |
| Pronghorn antelopes are the fastest land mammals over long distances. They can run at a speed of 35 miles an hour for many miles. Their top speed is probably more than 50 miles an hour. |
| Hummingbirds are the smallest birds. But they move their wings (翅膀) faster than other birds. Some of them beat their wings 4,500 times a minute. |
| Ostriches can't fly, but they can run faster than other birds and most other animals as well. They can run at a top speed of 43 miles an hour for a short distance, but can keep up a speed of more than 30 miles an hour over long distance. They are also the largest of all birds, and they lay the largest eggs. |
【1】Black rhinos can run faster than the fastest human runners.
【2】Though cheetahs run very fast, they get tired soon.
【3】Pronghorn antelopes are the fastest animals over short distances.
【4】Hummingbirds move their wings faster than other birds because they are large.
【5】Ostriches can run fast over long distances.