题目内容

【题目】书面表达。

2019年,中国成立70周年,祖国的不断发展、日益强大让我们内心充满骄傲与自豪。同时我们家乡也发生了巨大变化,学校的英语广播站向全校师生约稿谈谈家乡的变化。

要求:

1.80—120词,开头和结尾已给出,不计入总词数。

2.文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称。

参考要点:

1.家乡变化(环境、交通、娱乐……)

2.你的愿望(期许、打算、目标……)

We've just celebrated the 70th anniversary of People's Republic of China. As we all know, our country has developed in such a rapid way.

【答案】[例文]

We've just celebrated the 70th anniversary of People's Republic of China. As we all know, our country has developed in such a rapid way.

Great changes have also taken place in my hometown in the past few years. First, the streets used to be full of small shops. Lots of rubbish used to be everywhere. But now the streets have become wider and cleaner. Second, people in my city used to drive to work, but now more and more people go to work by light rail or subway. So there is less pollution and the environment here is much better than before. Third, people used to watch TV or play computer games at home in their free time. But now they do different things. On weekends or during holidays, they read books in the library, visit the museums or take a tip with their families.

I'm very happy to see these great changes in my hometown. I hope my country will be stronger and stronger. So I will try my best to study hard and get better grades to achieve my dream.

【解析】

1.题干解读:题目要求结合建国70周年,祖国的变化,写一篇短文介绍家乡的变化,根据提示可知用第一人称,词数在80120之间,根据提示可知,用现在完成时为主。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Winter holiday is a great time to improve your child’s reading!

How to sign up (报名):

We are inviting you to sign up for free to help your child be an active reader this winter holiday!

*Go to www. readfun. org

*ChooseParent

*Choose the blueSign Up

What we provide:

We provide you with thousands of free, excellent articles with questions and activities. To make reading easy, we have chosen interesting and knowledge-filled articles of different levels. You can go to www. readfun. org / winter holiday reading to download (下载) and print the articles for free.

How to use:

TIP(建议)1: Articles for reading should be understandable, so be sure to choose articles at your child’s reading level. Don’t be afraid to start with articles of lower grade levels. The important thing is that your child reads, reads, reads!

TIP2: It’s also important to help your child develop good reading habits. First, help him keep a good record of his reading. Second, encourage him to discuss what he has read with family members. That way, you will all have a good time.

We wish you and your family a great winter holiday!

1One of the steps for parents to sign up on www.readfun. org is to ________.

A.chooseParentB.finish a test

C.choose a tipD.print an article

2What does www.readfun.org provide?

A.Online teachers.B.Interesting videos.

C.Pen friends’ information.D.Articles of different levels.

3According to TIP 1, it’s important to choose articles ________.

A.of high grade levelsB.with difficult questions

C.at your child’s reading levelD.with interesting activities

4According to TIP 2, parents should help their kids develop _______ good reading habit(s).

A.oneB.twoC.threeD.four

5The text above is written for ________.

A.parentsB.kidsC.teachersD.writers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网