题目内容

【题目】

Winter holiday is a great time to improve your child’s reading!

How to sign up (报名):

We are inviting you to sign up for free to help your child be an active reader this winter holiday!

*Go to www. readfun. org

*ChooseParent

*Choose the blueSign Up

What we provide:

We provide you with thousands of free, excellent articles with questions and activities. To make reading easy, we have chosen interesting and knowledge-filled articles of different levels. You can go to www. readfun. org / winter holiday reading to download (下载) and print the articles for free.

How to use:

TIP(建议)1: Articles for reading should be understandable, so be sure to choose articles at your child’s reading level. Don’t be afraid to start with articles of lower grade levels. The important thing is that your child reads, reads, reads!

TIP2: It’s also important to help your child develop good reading habits. First, help him keep a good record of his reading. Second, encourage him to discuss what he has read with family members. That way, you will all have a good time.

We wish you and your family a great winter holiday!

1One of the steps for parents to sign up on www.readfun. org is to ________.

A.chooseParentB.finish a test

C.choose a tipD.print an article

2What does www.readfun.org provide?

A.Online teachers.B.Interesting videos.

C.Pen friends’ information.D.Articles of different levels.

3According to TIP 1, it’s important to choose articles ________.

A.of high grade levelsB.with difficult questions

C.at your child’s reading levelD.with interesting activities

4According to TIP 2, parents should help their kids develop _______ good reading habit(s).

A.oneB.twoC.threeD.four

5The text above is written for ________.

A.parentsB.kidsC.teachersD.writers

【答案】

1A

2D

3C

4B

5A

【解析】

这篇短文是一个网站的广告,这个网站是帮助孩子们在寒假时保持好的成绩,培养阅读好习惯,免费为家长及学生提供暑期阅读的网站。短文具体介绍了如何注册以及如何使用这个网站。

1细节理解题。根据We are inviting you to sign up for free*Go to www. readfun. org*ChooseParent*Choose the blueSign Up”可知选择“家长”是其中的一个步骤。故选A

2细节理解题。根据文中“We provide you with thousands of free… and knowledge-filled articles of different levels.”可知提供数以千计的免费、高质量的文章,并提供问题和活动,选择了有趣而充满知识的不同水平的文章,ABC选项内容不包括在内。故选D

3细节理解题。根据TIP 1中“so be sure to choose articles at your childs reading level. ”可知一定要选择适合孩子阅读水平的文章。故选C

4细节理解题。根据TIP 2中“First, help him … Second, encourage him to discuss what he has read with family members.”可知应该培养孩子2种好的阅读习惯。故选B

5主旨大意题。根据短文内容,全文的语气都是针对家长说话,鼓励家长在www.readfun.org网站注册,以培养孩子冬季阅读的好习惯,可知这篇文章是写给家长的。故选A

这篇短文是一个广告,邀请家长们免费注册,帮助你的孩子成为一个积极的阅读者。短文主题明确,结构清晰,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题目设置有细节理解和主旨大意,考查比较全面。做题时,应先快读短文,了解大意;然后阅读题目,根据题目所问,锁定文章相关段落或语句,结合选项作答。细节题稍简单一些,答案可以直接在原文找到。如第2小题,根据文中“We provide you with thousands of free and knowledge-filled articles of different levels.”可知提供数以千计的免费、高质量的文章,并提供问题和活动,选择了有趣而充满知识的不同水平的文章,ABC选项内容不包括在内。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When I was young, nostalgia 乡愁)was a tiny, tiny stamp,

Me on this side, mother on the other side.

—From Nostalgia

Speaking of nostalgia, most of us will remember this famous poem written by Yu Guangzhong. Although I've never had such hometown feelings because I've never left my hometown, I've known that lots of people have to leave theirs to work or study, carrying large suitcases with them.

Some photos of suitcases prepared by parents have been put on the Internet and they have moved lots of people. Parents' love is about fearing that you might always get hungry in another city. Parents' worries are about not being able to put everything in your suitcase. Also, putting these photos online is a way to show love for their parents, their thanks for their families, and also their deep nostalgia.

The suitcases are a symbol of parents' silent love and encouragement——they can't help their children with the competition and pressure from the outside world, and they can only watch their children go through ups and downs in life. However, the deepest watch and encouragement have always been there. ________, but no matter where you are, the family is your strong encouragement to face the windy and rainy days.

1The underlined word "suitcase" in Paragraph 1 means "________" in Chinese.

A.礼物B.套装C.行李箱D.储物柜

2The suitcases are a symbol of ________.

A.fear and worriesB.competition and pressure

C.hometown food and snacksD.love and encouragement

3Which of the following sentences can be put in the ________?

A.Love is always around usB.Hometown is far away

C.It's impossible to carry those suitcasesD.Nostalgia is a great poem

4The best title of the passage may be ________.

A.Nostalgia and Love in SuitcasesB.Photos of Suitcases

C.Ups and Downs with SuitcasesD.Suitcases Are Hometowns

【题目】阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。

China and Western countries may have different cultural beliefs about certain animals, but when it comes to pigs, we have somehow reached an agreement — pigs are ugly, lazy, stupid and shameless. Just look at some expressions in our languages. In Chinese, we have the saying of “Boiling a dead pig”, and “A pig looking in the mirror is still a pig”. And in English, there are expressions such as “eating like a pig” and “sweating like a pig”. 1. But the truth is that pigs do have some better qualities(品质). And there's probably no better time to clear their names than now, with the arrival of the Year of the Pig on Chinese Spring Festival, which fell on Feb.5 this year.

2. According to a paper published in 2017 in the International Journal of comparative Psychology , pigs are “mentally(智力上) and socially similar to dogs and chimpanzees(黑猩猩)”. They like to play. They have good long-term memories. And they know the difference between those who don’t.

There are lovely pig characters in cartoons too. Peppa Pig, for example, a UK carton that began in 2004, has now become one of the most popular cartoon's in 180 countries and areas. The four members in the cartoon’s pig family teach children from all around the world about love, friendship, and the value of family. And in China, the adventures(冒险) of McDull have been described in films since 2001. 3.

“People are paying too much attention to immediate(立即的) results and success. 4.” said McDull's creator Brian Tse, “He has a heart of gold,” Perhaps these are the qualities of pigs to keep in mind when we celebrate this Chinese New Year — their cleverness, cuteness, patience and innocence(纯真).

A. To begin with, science long ago showed that pigs aren't stupid at all

B. Some people think pigs are smart, cute and patient

C. None of them has good meaning

D. They are about a pig who works hard toward his dreams even though he keeps failing

E. However, MeDull is slow and patient, and not afraid of repeated failures

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网