题目内容
【题目】
Winter holiday is a great time to improve your child’s reading!
How to sign up (报名):
We are inviting you to sign up for free to help your child be an active reader this winter holiday!
*Go to www. readfun. org
*Choose“Parent”
*Choose the blue“Sign Up”
What we provide:
We provide you with thousands of free, excellent articles with questions and activities. To make reading easy, we have chosen interesting and knowledge-filled articles of different levels. You can go to www. readfun. org / winter holiday reading to download (下载) and print the articles for free.
How to use:
TIP(建议)1: Articles for reading should be understandable, so be sure to choose articles at your child’s reading level. Don’t be afraid to start with articles of lower grade levels. The important thing is that your child reads, reads, reads!
TIP2: It’s also important to help your child develop good reading habits. First, help him keep a good record of his reading. Second, encourage him to discuss what he has read with family members. That way, you will all have a good time.
We wish you and your family a great winter holiday!
【1】One of the steps for parents to sign up on www.readfun. org is to ________.
A.choose“Parent”B.finish a test
C.choose a tipD.print an article
【2】What does www.readfun.org provide?
A.Online teachers.B.Interesting videos.
C.Pen friends’ information.D.Articles of different levels.
【3】According to TIP 1, it’s important to choose articles ________.
A.of high grade levelsB.with difficult questions
C.at your child’s reading levelD.with interesting activities
【4】According to TIP 2, parents should help their kids develop _______ good reading habit(s).
A.oneB.twoC.threeD.four
【5】The text above is written for ________.
A.parentsB.kidsC.teachersD.writers
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
这篇短文是一个网站的广告,这个网站是帮助孩子们在寒假时保持好的成绩,培养阅读好习惯,免费为家长及学生提供暑期阅读的网站。短文具体介绍了如何注册以及如何使用这个网站。
【1】细节理解题。根据We are inviting you to sign up for free…*Go to www. readfun. org*Choose“Parent”*Choose the blue“Sign Up”可知选择“家长”是其中的一个步骤。故选A。
【2】细节理解题。根据文中“We provide you with thousands of free… and knowledge-filled articles of different levels.”可知提供数以千计的免费、高质量的文章,并提供问题和活动,选择了有趣而充满知识的不同水平的文章,A,B和C选项内容不包括在内。故选D。
【3】细节理解题。根据TIP 1中“so be sure to choose articles at your child’s reading level. ”可知一定要选择适合孩子阅读水平的文章。故选C。
【4】细节理解题。根据TIP 2中“First, help him … Second, encourage him to discuss what he has read with family members.”可知应该培养孩子2种好的阅读习惯。故选B。
【5】主旨大意题。根据短文内容,全文的语气都是针对家长说话,鼓励家长在www.readfun.org网站注册,以培养孩子冬季阅读的好习惯,可知这篇文章是写给家长的。故选A。
这篇短文是一个广告,邀请家长们免费注册,帮助你的孩子成为一个积极的阅读者。短文主题明确,结构清晰,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题目设置有细节理解和主旨大意,考查比较全面。做题时,应先快读短文,了解大意;然后阅读题目,根据题目所问,锁定文章相关段落或语句,结合选项作答。细节题稍简单一些,答案可以直接在原文找到。如第2小题,根据文中“We provide you with thousands of free… and knowledge-filled articles of different levels.”可知提供数以千计的免费、高质量的文章,并提供问题和活动,选择了有趣而充满知识的不同水平的文章,A,B和C选项内容不包括在内。故选D。