题目内容

【题目】There are many colours in nature. But do you know that a colour has weight? I think you’ll say “no”. But I am afraid you are wrong. If you don’t believe, you may do a small experiment(实验).

First, put two objects with the same weight into two boxes. Then cover the boxes. Wrap(包裹) one box with a red piece of paper, the other with a white piece of paper. Now hold the boxes with your hand one by one. It is certain that you will think the red one is a little heavier.

Why does it happen? A scientist found that different colours have different weight in a man’s mind. So he did many tests and at last he got the result. That is to say, every colour has its own weight in our mind. The heaviest colour is red, then blue, green, orange, yellow and white. The scientists told us that colours also have smell. Can you smell the colour? Of course not. Then why did the scientists say so? That is because every colour represents a kind of light wave(光波)------ a certain wavelength(波长). It reaches our brain(大脑) through organs(感觉器官)

According to this discovery, scientists say that people accept the colour they like, and refuse the colour they hate. So your body and mind will be healthy by using the colours you like. Or you’ll be nervous or even get ill. If you stay in a room with red windows, wallpapers and furniture(家具) for two hours, you’ll feel you have been there for four hours. But if the room is blue, you’ll feel you have been there for only one hour. Another example, if a person walks out of a red room and into a blue room, his temperature will fall. That means our body temperature will change when we see different colours.

1Which is the lightest colour in a man’s mind?

A. Red B. Blue C. Green D. White

2Which of the following is NOT true?

A. Different colours have different weights in a man’s mind.

B. The colour “blue” is the second heaviest colour in a man’s mind.

C. People can’t smell the colours.

D. The colour you don’t like will keep you healthy.

3What will happen when you get into a cool coloured room from a warm coloured room?

A. You will feel excited. B. You will be happy and contented.

C. Your temperature will fall. D. You will be nervous.

【答案】

1D

2D

3C

【解析】

文章大意:自然有许多颜色。科学家发现不同的颜色在人的头脑中有着不同的重量。也就是说,每一种颜色都有自己的重量。最重的颜色是红色,然后是蓝色、绿色、橙色、黄色和白色。科学家告诉我们,颜色也有气味。但不能闻到这种颜色。人们感觉颜色有气味是因为每种颜色代表一种有特定波长的光而已;但人们可以接受自己喜欢的颜色,充分利用自己喜欢的颜色。

1细节理解题。根据文中的句子根据第三段中The heaviest colour is red, then blue, green, orange, yellow and white.在人的头脑中最重的颜色是红色,然后是蓝色、绿色、橙色、黄色和白色。可知白色在人的心目中是最轻的,故答案选D。

2理解判断题。根据第三段中That is to say, every colour has its own weight in our mind. The heaviest colour is red, then blue, green, orange, yellow and white. . The scientists told us that colours also have smell. Can you smell the colour? Of course not.可知每一种颜色在我们心目中都有自己的重量。最重的颜色是红色,然后是蓝色、绿色、橙色、黄色和白色。科学家告诉我们,颜色也有气味。但不能闻到。结合选项可知D选项The colour you don’t like will keep you healthy.“你不喜欢的颜色会让你保持健康”是不正确的,故答案选D

3细节理解题。根据第四段中if a person walks out of a red room and into a blue room, his temperature will fall.可知如果一个人走出了一个红色的房间,进入一个蓝色的房间,他的体温会下降。故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】We live in a society that is producing and using electronics(电子产品)all the time. How do you deal with your computers, MP4 players and mobile phones when they’re broken or you want a new one? Most people just throw them away. E-waste is created and has become a serious problem. It really needs our attention.

Burying(填埋)e-waste or burning it causes serious problems for the environment. Electronics have dangerous things in them. These things can then get into the ground or pollute the air when they are burnt.

In recent years, many countries have started recycling(循环利用)e-waste. Setting up recycling centers is a good way to solve this problem. E-cycling centers could recycle the parts that can be reused and deal with the rest properly.

Another way is to make producers responsible for their used products. This means that producers must take back old products which are no longer wanted. They should then make sure they are properly recycled or reused.

Apple, for example, now recycle people’s used products in China when they are buying new ones. The company will test and repair the used ones and sell them at lower prices.

As for us, we should try to cut down on e-waste. Change electronics only when we have to. And don’t buy a product just to have the latest model. e-waste is a serious problem in the modern world. We must take actions and try to keep it to the smallest amount.

1Accordingtothepassage,__________isNOTaformofe-waste.

A. acomputer B. anMP4player C. aradio D. abike

2ThewritertakesAppleasanexampletotellus__________shoulddotheirpart.

A. governments B. e-cyclingcenters C. users D. producers

3Accordingtothepassage,it’sagoodwayto__________.

A. burne-wasteinthefield B. sende-wastetoe-cyclingcenter

C. throwawaye-wasteintoagarbagecan D. burye-wasteundertheground

4Themainpurposeofthispassageisto__________.

A. showusthate-wasteisuseful

B. advisepeopletodealwithe-wasteproperly

C. encouragepeopletobuymoreelectronicproducts

D. helptobuilde-cyclingcenters

【题目】“One father is worth more than a hundred schoolmaster,” Britain poet George Herbert once said. Bill Gates, the world’s richest man, agrees.

When he was a little kid, Gates was silent and hated to talk with others. He spent most of his time alone—reading books and thinking. To help his son, Gates’ father held family meetings and let him play simple games with family members. “These activities seemed silly but they improved my leading and working-together abilities,” Gates said later.

While mothers offer a more gentle kind of love, fathers teach qualities like independence(独立), confidence, courage and adventure(冒险). Children learn these things from their fathers when they play sports or games together.

British scientists showed that children who grow up without their fathers may have many problems. They may not have enough courage for facing difficulties, may be shy and worried or may even commit crimes(犯罪).

A caring father can help children get along well with others. Fathers not only lead their children into social circles but also teach them how to behave and control their feelings. Moreover, fathers let you know who you are. They lead you to learn what you should be like as a girl or a boy.

1To help Bill Gates, the father played __________ games with him.

A. simple and silly B. difficult but useful

C. silly and useless D. simple but useful

2According to the story, a caring father is likely to do the following EXCEPT_________.

A. offer a gentle kind of love B. help kids get along well with others

C. teach children how to behave and control feelings D. help you learn what you should be like

3The main idea of the story is ____________.

A. A father plays an important role in the growth of a child.

B. Parents offer different kinds of love to their children.

C. How Bill Gates became the richest man.

D. The possible dangers of children without fathers.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网