题目内容
【题目】阅读理解
C
How did you spend your summer holiday last month? I'd like to tell you what happened to me during my holiday.
My parents planned a relaxing trip. We didn't need to worry about our work and studies. On the first day, before we started out for Shanghai, we saw on TV that the traffic was heavy. So we decided not to drive our car but to take the bullet train (高速列车) to get there. It was my first time to ride on the bullet train.
On the way, an American girl sat next to me and I talked to her. She told me that she came here for a short stay — her father came to China on business. In one year he would go back to his company in the US.
“How are you getting along here?” I asked.
“Pretty well. I enjoy the life here and the people are friendly,” she said.
With new friends around, she still missed (想念) her friends in the US very much. “It doesn't matter. We could always write letters, send emails or make phonecalls to each other,” she said with a sweet smile.
I really envied (羡慕) her for her chance to go through life in different cultures.
(1)How did the writer go to Shanghai last month?
A.By train.
B.By car.
C.By bus.
D.By plane.
(2)Why did the American girl come to China?
A.She came to China to study Chinese.
B.She came to China on business.
C.She came to China for a short stay with her father.
D.Her home town was in China.
(3)What did the girl think of the life in China?
A.Boring.
B.Great.
C.Bad.
D.Tiring.
(4)How did the girl keep in touch with her friends?
A. By writing letters.
B.By writing emails.
C.By making phone-calls.
D.All of the above.
(5)Which is the best title for the passage?
A.A summer trip.
B.An American girl's life in China.
C.A friend of mine.
D.Life in different cultures.
【答案】
(1)A
(2)C
(3)B
(4)D
(5)A
【解析】这是一篇记叙文,讲述作者在暑假去上海的旅行的事。
(1)细节理解。根据第二段So we decided not to drive our car but to take the bullet train (高速列车) to get there.可知他们乘火车去上海,故选A。
(2)细节理解。根据She told me that she came here for a short stay — her father came to China on business可知她是跟她父亲来中国出差,故选C。
(3)推理判断。根据“Pretty well. I enjoy the life here and the people are friendly,” she said.可知她觉得中国的生活很棒。故选B。
(4)细节理解。根据倒数第二段We could always write letters, send emails or make phonecalls to each other可知写信、写邮件和打电话都是她跟朋友联系的方式。故选D。
(5)主旨大意。根据第一段可知本文讲述暑假期间去上海的经历,故选A。BCD是文章的部分内容。
【题目】阅读理解
A
Our school will have a talent show. If you have time,please come and see it. It must be amazing! Don't miss it or you will feel sorry.
School Show | |||
Name | Act | Time | Place |
Li Di | Chinese Kung Fu | Sunday 9:50 am | The school hall |
Betty | English song | Friday 3:40 pm | Class 5 |
Zhang Dan | Playing the piano | Tuesday 4:00 pm | The music room |
Tony | Picture Show | Monday 10:00 am | The drawing room |
Xie Meimei | Beijing Opera | Thursday 7:30 pm | The school hall |
(1) will play the piano for us.
A.Li Di
B.Betty
C.Zhang Dan
D.Xie Meimei
(2)You can watch Beijing Opera .
A.at 10:00 am on Monday
B.at 7:30 pm on Thursday
C.at 4:00 pm on Tuesday
D.at 9:50 am on Sunday
(3)On weekend, you can watch in the school hall.
A.the piano show
B.picture show
C.Beijing Opera
D.Chinese Kung Fu show
(4)You can see the picture show in .
A.the drawing room
B.Class 5
C.the music room
D.the school hall
(5)Which of the following is TRUE?
A.On Saturday we can watch Kung Fu show.
B.Zhang Dan has a picture show on Monday.
C.On Tuesday morning we can listen to a piece of piano music.
D.In Class 5 you may hear an English song on Friday afternoon.