题目内容
【题目】根据短文内容, 选择最佳答案。
B
Jane Browning works in a busy hospital (医院) in Boston, USA. On weekdays, she usually gets up at six o'clock in the morning and has a shower. Then she goes to work at seven o'clock.
Her husband (丈夫), David usually gets up at seven o'clock. He is a science teacher. They have one son. His name is Andy. Andy is thirteen. He goes to school at seven thirty in the morning with his father.
After Jane gets to the hospital, she talks to her patients and asks how they are. Then she meets the new patients. At about one o'clock in the afternoon she has lunch.
Usually Jane gets home at six o'clock in the evening and she is very tired (疲倦的). But she loves her job, because she likes helping people.
(1)When does Jane go to work every day?
A.At 6:00 a.m.
B.At 6:30 a.m.
C.At 7:00 a.m.
D.At 7:30 a.m.
(2)What subject does David teach?
A.Science.
B.Math.
C.English.
D.Art.
(3)What does the underlined word "patients" mean in Chinese?
A.顾客
B.病人
C.游客
D.演员
(4)Why does Jane love her job?
A.Because she can help people.
B.Because it is relaxing.
C.Because it helps her make friends.
D.Because she doesn't need to get up early.
(5)Which of the following is TRUE(正确的)?
A.Jane's son is 12.
B.Jane usually comes back from work at 6:00 p.m.
C.Jane usually has no lunch.
D.Jane's husband goes to work at 7:00 a.m.
【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了简和她丈夫的工作。
(1)细节理解题,根据第一段Then she goes to work at seven o'clock.可知简每天七点去上班,故选C。
(2)细节理解题,根据第二段He is a science teacher可知简的丈夫是一个科学老师,故选A。
(3)词义猜测题,根据第三段After Jane gets to the hospital, she talks to her patients and asks how they are.可知简到达医院后,她和病人交谈,询问病人情况,故选B。
(4)细节理解题,根据最后一段But she loves her job, because she likes helping people.可知简喜欢这份工作是因为他能帮助很多人,故选A。
(5)细节理解题,根据最后一段Usually Jane gets home at six o'clock in the evening and she is very tired (疲倦的). 可知简通常在晚上六点回家,故选B。