题目内容

【题目】根据短文内容, 选择最佳答案。
B
Jane Browning works in a busy hospital (医院) in Boston, USA. On weekdays, she usually gets up at six o'clock in the morning and has a shower. Then she goes to work at seven o'clock.
Her husband (丈夫), David usually gets up at seven o'clock. He is a science teacher. They have one son. His name is Andy. Andy is thirteen. He goes to school at seven thirty in the morning with his father.
After Jane gets to the hospital, she talks to her patients and asks how they are. Then she meets the new patients. At about one o'clock in the afternoon she has lunch.
Usually Jane gets home at six o'clock in the evening and she is very tired (疲倦的). But she loves her job, because she likes helping people.
(1)When does Jane go to work every day?
A.At 6:00 a.m.
B.At 6:30 a.m.
C.At 7:00 a.m.
D.At 7:30 a.m.
(2)What subject does David teach?
A.Science.
B.Math.
C.English.
D.Art.
(3)What does the underlined word "patients" mean in Chinese?
A.顾客
B.病人
C.游客
D.演员
(4)Why does Jane love her job?
A.Because she can help people.
B.Because it is relaxing.
C.Because it helps her make friends.
D.Because she doesn't need to get up early.
(5)Which of the following is TRUE(正确的)?
A.Jane's son is 12.
B.Jane usually comes back from work at 6:00 p.m.
C.Jane usually has no lunch.
D.Jane's husband goes to work at 7:00 a.m.

【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了简和她丈夫的工作。
(1)细节理解题,根据第一段Then she goes to work at seven o'clock.可知简每天七点去上班,故选C。
(2)细节理解题,根据第二段He is a science teacher可知简的丈夫是一个科学老师,故选A。
(3)词义猜测题,根据第三段After Jane gets to the hospital, she talks to her patients and asks how they are.可知简到达医院后,她和病人交谈,询问病人情况,故选B。
(4)细节理解题,根据最后一段But she loves her job, because she likes helping people.可知简喜欢这份工作是因为他能帮助很多人,故选A。
(5)细节理解题,根据最后一段Usually Jane gets home at six o'clock in the evening and she is very tired (疲倦的). 可知简通常在晚上六点回家,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
C
How did you spend your summer holiday last month? I'd like to tell you what happened to me during my holiday.
My parents planned a relaxing trip. We didn't need to worry about our work and studies. On the first day, before we started out for Shanghai, we saw on TV that the traffic was heavy. So we decided not to drive our car but to take the bullet train (高速列车) to get there. It was my first time to ride on the bullet train.
On the way, an American girl sat next to me and I talked to her. She told me that she came here for a short stay — her father came to China on business. In one year he would go back to his company in the US.
“How are you getting along here?” I asked.
“Pretty well. I enjoy the life here and the people are friendly,” she said.
With new friends around, she still missed (想念) her friends in the US very much. “It doesn't matter. We could always write letters, send emails or make phonecalls to each other,” she said with a sweet smile.
I really envied (羡慕) her for her chance to go through life in different cultures.
(1)How did the writer go to Shanghai last month?
A.By train.
B.By car.
C.By bus.
D.By plane.
(2)Why did the American girl come to China?
A.She came to China to study Chinese.
B.She came to China on business.
C.She came to China for a short stay with her father.
D.Her home town was in China.
(3)What did the girl think of the life in China?
A.Boring.
B.Great.
C.Bad.
D.Tiring.
(4)How did the girl keep in touch with her friends?
A. By writing letters.
B.By writing emails.
C.By making phone-calls.
D.All of the above.
(5)Which is the best title for the passage?
A.A summer trip.
B.An American girl's life in China.
C.A friend of mine.
D.Life in different cultures.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网