题目内容
【题目】阅读理解
A
Our school will have a talent show. If you have time,please come and see it. It must be amazing! Don't miss it or you will feel sorry.
School Show | |||
Name | Act | Time | Place |
Li Di | Chinese Kung Fu | Sunday 9:50 am | The school hall |
Betty | English song | Friday 3:40 pm | Class 5 |
Zhang Dan | Playing the piano | Tuesday 4:00 pm | The music room |
Tony | Picture Show | Monday 10:00 am | The drawing room |
Xie Meimei | Beijing Opera | Thursday 7:30 pm | The school hall |
(1) will play the piano for us.
A.Li Di
B.Betty
C.Zhang Dan
D.Xie Meimei
(2)You can watch Beijing Opera .
A.at 10:00 am on Monday
B.at 7:30 pm on Thursday
C.at 4:00 pm on Tuesday
D.at 9:50 am on Sunday
(3)On weekend, you can watch in the school hall.
A.the piano show
B.picture show
C.Beijing Opera
D.Chinese Kung Fu show
(4)You can see the picture show in .
A.the drawing room
B.Class 5
C.the music room
D.the school hall
(5)Which of the following is TRUE?
A.On Saturday we can watch Kung Fu show.
B.Zhang Dan has a picture show on Monday.
C.On Tuesday morning we can listen to a piece of piano music.
D.In Class 5 you may hear an English song on Friday afternoon.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)D
(4)A
(5)D
【解析】学校的才艺展示安排表,别错过留下遗憾。
(1)细节理解。根据表格可知演奏钢琴的是张丹,故选C。
(2)细节理解。根据表格可知京剧是在周四晚上7点半。故选B。
(3)细节理解。根据表格可知周末学校大厅表演中国功夫,故选D。
(4)细节理解。根据表格可知画展在画室,故选A。
(5)细节理解。中国功夫在周日而不是周六,故A错;张丹要弹钢琴而不是举行画展,故B错;张丹的钢琴演奏在周二下午4点而不是上午,故C错误;五班的贝蒂在周五下午演唱英语歌曲故D正确。所以答案是D。
【题目】 短文填空(共10小题,计10分)
用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确(每个单词限用一次)。
refuse sleep whenever regret examination smoke worry pain Germany fever |
Once a 【1】 came to a doctor with many different problems. He sometimes had a
【1】 in his head and sometimes had a low【1】 . What’s more, he felt tired【1】 he walked. He couldn’t sleep well during the night so he felt 【1】 all day. The doctor gave him some 【1】 carefully and found nothing wrong with him. At last, the doctor wanted to examine his lungs, so he asked him to take an X-ray, but the man 【1】 .
He thought there was nothing wrong with his lungs, because he never drank or【1】 . In the end, the doctor said, “You must have done something wrong. Tell me what’s 【1】 you, or I can’t help you.” The man admitted (承认) he cheated his mum out of some money. He【1】 doing that all the time. Then the doctor let the man write to his mum and return the money. As soon as the man put the letter into the postbox, he felt well at once.