题目内容

【题目】任务型阅读
 阅读短文,并按要求完成下列句子。
C
  
    We know that many animals do not stay in one place. Birds, fish and other animals move from one place to another place at a certain time. They move for different reasons: most of them move to find food more easily, but others move to get away from places that are too crowded.
    When cold weather comes, many birds move to warmer places to find food. Some fishes give birth in warm water and move to cold water to feed. The most famous migration is probably the migration of the fish which is called “salmon” (鲑鱼). This fish is born in fresh water but it travels many miles to salt water. There it spends its life. When it is old, it returns to its birthplace in fresh water. Then it gives birth and dies. In northern Europe, there is a kind of mouse. They leave their mountain homes when they become too crowded. They move down to the low land. Sometimes they move all the way to the seaside, and many of them are killed when they fall into the sea.
   Recently, scientists have studied the migration of a kind of lobster (龙虾). Every year, when the season of the bad weather arrives, the lobsters get into a long line and start to walk across the floor of the ocean. Nobody knows why they do this, and nobody knows where they go. So, sometimes we know why humans and animals move from one place to another place, but at other times we don't. Maybe living things just like to travel.
(1)The reason for most of the animals to move is .
(2)Find the word in the passage which means “the movement from one place to another of a large group of animals” and write it down here: .
(3)The underlined word “There” in the second paragraph refers to (指的是).
(4)The salmon comes back to its birthplace in order to .
(5)The lobsters begin to move to another place when .

【答案】
(1)to find food more easily
(2)migration
(3)(in) salt water
(4)give birth and die
(5)(the season of) the bad weather arrives
【解析】鸟、鱼、动物在一定的时间都会迁徙到别的地方,原因有二:寻找食物;地方太拥挤。
(1)细节理解。根据第一段可知大部分的动物迁徙的原因是为了更容易找到食物。故填to find food more easily。
(2)细节理解。根据第二段The most famous migration is probably the migration of the fish,the用于特指,所以migration指前文提到的迁徙。所以该解释是对于migration的解释。
(3)词义猜测。根据前一句This fish is born in fresh water but it travels many miles to salt water.和后一句When it is old, it returns to its birthplace in fresh water.可知there指海洋的咸水。故填in salt water。
(4)细节理解。根据When it is old, it returns to its birthplace in fresh water. Then it gives birth and dies.可知鲑鱼回到他们的出生地产卵然后死亡。故填give birth and die。
(5)细节理解。根据第三段Every year, when the season of the bad weather arrives, the lobsters get into a long line and start to walk across the floor of the ocean.可知恶劣天气到来的时候龙虾会迁徙。故填(the season of) the bad weather arrives。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
C
How did you spend your summer holiday last month? I'd like to tell you what happened to me during my holiday.
My parents planned a relaxing trip. We didn't need to worry about our work and studies. On the first day, before we started out for Shanghai, we saw on TV that the traffic was heavy. So we decided not to drive our car but to take the bullet train (高速列车) to get there. It was my first time to ride on the bullet train.
On the way, an American girl sat next to me and I talked to her. She told me that she came here for a short stay — her father came to China on business. In one year he would go back to his company in the US.
“How are you getting along here?” I asked.
“Pretty well. I enjoy the life here and the people are friendly,” she said.
With new friends around, she still missed (想念) her friends in the US very much. “It doesn't matter. We could always write letters, send emails or make phonecalls to each other,” she said with a sweet smile.
I really envied (羡慕) her for her chance to go through life in different cultures.
(1)How did the writer go to Shanghai last month?
A.By train.
B.By car.
C.By bus.
D.By plane.
(2)Why did the American girl come to China?
A.She came to China to study Chinese.
B.She came to China on business.
C.She came to China for a short stay with her father.
D.Her home town was in China.
(3)What did the girl think of the life in China?
A.Boring.
B.Great.
C.Bad.
D.Tiring.
(4)How did the girl keep in touch with her friends?
A. By writing letters.
B.By writing emails.
C.By making phone-calls.
D.All of the above.
(5)Which is the best title for the passage?
A.A summer trip.
B.An American girl's life in China.
C.A friend of mine.
D.Life in different cultures.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网