题目内容
A
How do animals live in the cold winter? They do many different,amazing things to get through the winter. Some of them “migrate”. This means they travel to other places where the weather is warmer or they can find food.
Many birds migrate in autumn. Because the trip can be dangerous,some travel in large groups. Other kinds of birds fly alone.
Some animals remain and stay active in the winter. They must fit the changing weather. Many make changes in their behavior or bodies. To keep warm,animals may grow new,thicker fur in the fall.
Some animals begin to collect their winter food in autumn. When it's very cold,they stay inside their homes. They can eat the food they collect in autumn. Squirrels collect seeds and nuts. Beavers (海狸) collect sticks. They are safe and warm in their homes in winter.
Some other animals sleep for a long time in winter. They are in hibernation (冬眠) . They eat much food in autumn. In winter they eat nothing. They5re very hungry when they wake up in spring. They usually look for food in March or April. Bears > snakes and frogs are such animals. Winter is cold in northern countries. But animals are smart. They can spend winter safely.
() 1. The underlined word “migrate” means “ ” in Chinese.
A. 旅行 B. 寻觅 C. 休息 D. 迁移
() 2. Some animals collect their winter food in .
A. spring B. summer C. autumn D. winter
() 3. Many birds fly to warmer places because .
A. they want to find more beautiful places
B. they are going to find their parents
C. they can find food easily there
D. they like flying far away in autumn
() 4. Bears and snakes in winter.
A. live in the forest
B. sleep in their homes
C. look for food everywhere
D. go to the south for food
() 5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Animals can spend winter safely because they are very clever.
B. All the birds fly to wanner places to look for food in winter.
C. Different animals have the same way to spend winter safely.
D. Many squirrels look for sticks to eat in winter.
A 阅读提示:动物度过寒冷冬季的方法有很多,小鸟飞往比较温暖的地方、有些动物“穿上厚厚的棉衣”、有些动物在秋季储存大量冬季所需食物待在自己的“家”里,还有的动物冬眠等。
1. D词义猜测题。由下文中的句子“This means they travel to other places where...”可判断,本词在这里意为“迁移”。
2. C 细节理解题。由句子“Some animals begin to collect their winter food in autumn. ”可知,有些动物在秋季储存食物。
3. C推理判断题。由句子they can find food”可知,小鸟飞往 比较暖和的地方是为了寻觅食物。
4. B细节理解题。由短文第五段内容及句子“Bears,snakes and frogs are such animals. ”可判断,熊和蛇属于冬眠动物。
5. A细节理解题。由短文的最后可知,动物是聪明的,它们能安全过冬。
A
China's Manned Space ProgramSpaceship : (Shenzhou V) | Time: October 15th,2003 Main events: Chinese spaceman Yang Liwei was sent up into space. He went around the earth 14 times in his one-day flight China became the third country to succeed in manned space flight. ' |
Spaceship : (Shenzhou ¥1) | Time: October 12th,2005 Main events: Chinese spacemen Fei Junlong and Nie Haisheng were both sent up into space. On October 17th,the two Chinese space heroes safely returned to the earth. |
Spaceship : (Shenzhou Ⅵ. | Time: September 25th,2008 Main events: Chinese spacemen Zhai Zhigang,Liu Boming and Jing Haipeng were sent up into space. Zhai Zhigang made our country's first spacewalk. This spacewalk took 20 minutes. |
Spaceship : (Shenzhou X ) | Time: June 11th,2013 Main events: Chinese spacemen Nie Haisheng,Zhang Xiaoguang and the second female spacewoman Wang Yaping were sent up into space and connected with the space station Tiangong 工. Wang Yaping gave a space lesson about micro-gravity to all Chinese teenagers. This space lesson lasted 40 minutes. |
() 1. According to the article the Chinese spaceman traveling in space twice is .
A. Yang Liwei B. Fei J unlong
C. Nie Haisheng D. Zhai Zhigang
() 2. (Shenzhou V) went around the earth in space .
A. Once B. 4 times C. 5 times D. 14 times
() 3. Fei Junlong and Nie Haisheng stayed in space for .
A. 1 day B. 4 days C. 5 days D. 14 days
() 4. Zhai Zhigang made our country's first spacewalk in .
A. 2013 B. 2008 C. 2005 D. 2003
() 5. The space lesson about micro-gravity to all Chinese teenagers lasted .
A. one day B. three days
C. 15 minutes D. 40 minutes