题目内容
B
I think I'm just having a bad day. I was shopping in a local shop. The shop was out of everything I was looking for.
After about 20 minutes,there were only a few things in my small cart,so I decided to pay for the things I had and leave.
When I went to pay for the things,I saw a lot of people in each line. It made me even unhappier. For me,waiting to pay for things was always boring,but I had no choice.
Finally,it was my turn. However,just then I found that I did not have enough money. I decided to use the credit card. Unfortunately,the shopkeeper said that his machine did not work,so I had to join another line.
“Such a bad day!”1 said angrily.
“There are no bad days,just bad attitudes”’said a young girl behind me.
I looked at her for a few minutes,and then smiled. As I was trying to change to another line,the girl knocked me on the head. I was surprised at the unusual act.
She smiled and said ,“I am trying to knock some positive ideas into your head. ”“Thanks!I need that!” I said. She was right. I should fill my head with positive thoughts so that I can live a happy life.
() 1. Why did the writer only spend 20 minutes in the shop?
A. Because the shop was not big at all.
B. Because she only wanted to buy several things.
C. Because she hardly found anything she wanted.
D. Because the shop had everything that she needed.
() 2. According to the passage,the writer didn't like to .
A. look for things in the shop
B. wait in line to pay for things
C. wait in line to buy things
D. use the credit card to pay for things
() 3. The writer thought the girl was when she knocked her head.
A. impolite B. surprised
C. unusual D. happy
() 4. Why did the girl knock the writer's head?
A. Because the girl wanted to leave earlier.
B. Because the girl was happy with the writer.
C. Because the writer shouted to the shopkeeper.
D. Because the girl wanted to make the writer happy.
() 5. What is the best title for the passage?
A. No Bad Days,Just Bad Attitudes.
B. A Terrible Experience.
C. A Terrible Day.
D. An Impolite Girl.
B 阅读提示:本文作者叙述了她在一家商店购物的特殊经历。通过这次经历,她明白了 一个道理:没有糟糕的日子,只有糟糕的态度。
1. C 细节理解题。由第一段中的“The shop was out of everything I was looking for. ”可知,商店里没有作者要寻找的东西,因此她只花费 20分钟购物。
2. B细节理解题。由第二段最后一句“For me,waiting to pay for ( things was always boring.可知,作者觉得排队付款很无聊。由此可知,作者不喜欢排队付款。
3. C 细节理解题。由第六段最后一句“I was surprised at the unusual act. ”可知,作者认为女孩的行为是不寻常的。
4. D推理判断题。由最后一段中的“I am trying to knock some positive ideas into your head. ”可知,女孩想把一些积极地想法传递给作者。由此推断,女孩想要让作者髙兴。
5. A主旨大意题。作者通过叙述自己在一家商店购物的特殊经历,告诉我们一个道理:没有糟糕的日子,只有糟糕的态度。
B
Egypt Egyptian birthday parties are filled with dancing and singing when a child turns one year old. Flowers and fruit are used to decorate the party as symbols of life and growth. To celebrate the child's age,family and friends gather around the chair,lifting and raising it once for each year of life —plus one more for good luck! |
Japan When Japanese children turn 3 ,5 and 7,it is thought to be especially lucky. They are allowed to take part in the upcoming Shichi-go-san Festival,which is celebrated on November 15 every year. Shichi-go-san is a festival which is celebrated by parents to mark the growth of their children as they turn three,five,and seven years old. |
China In China,people believe that tigers protect children. Family members bring newborns special food and present them with gifts of clothing or toys decorated with tigers. When a Chinese girl or boy turns one year old,kinds of objects and toys are placed on the floor around the child. According to ancient beliefs,the object that the child chooses shows the profession he or she will get in life. |
Philippines Filipino families display blinking colored lights to show that someone is having a birthday at his home. The whole family usually goes to church together to thank God,and a celebration with close family and friends may follow. |
Korea In Korea ,“Paegil”,the 100th day after a child's birth,is a get-together day for the child's family. On a Korean child's first birthday,a “Tol” or “Dol” is held. Family and friends gather to enjoy food together and offer the one-yeai^old child gifts of money. |
A. Egyptians B. Japanese C. Filipinos D. Koreans
() 2. Shichi-go-san is a special .
A. present B. food C. place D. day
() 3. In China,family members bring the children presents decorated with tigers because they think .
A. tigers are strong and healthy
B. tigers protect children
C. the children look like the tiger
D. the children can be lucky
() 4. In Korea,a “Tol” or “Dol” is the name of a
A. party B. present C. game D. ceremony
() 5. Which description is TRUE for a birthday celebration according to the passage?
A. Shichi-go-san Festival is celebrated on Japanese children s birthday.
B. On the 100th day after a Chinese child's birth,kinds of objects and toys are placed for him or her to choose from.
C. Filipino families get together at home to thank God.
D. People in Korea celebrate a child's birth on the 100th day.