题目内容

【题目】完形填空。
Everyone wants to be successful. But failure is a common(普通的) thing for us to meet with.1, sometimes we fail the exams, sometimes in the sports meet, others 2but we fail. So 3everybody meets with the failure in his life.
However, different people have different 4to deal with the failure. Some people lose
hope when they fail. They seem to think that it is the5of the world. Others don't take failure 6. They seem to think that failure is the first step(步骤) to success. They will keep up and try their best 7the final success.
Now let's imagine (猜想) the ends of the two ways. If we are afraid of the failure and always feel 8, and don't try our best to change ourselves, we may meet with more and more failures. But if we are hopeful and brave to face them, and never give up, we will 9 successful and our dreams will come true some day.
So, please remember: Life doesn't give us the pleasure we want. But if we never give up and10do little by little, it will make a big difference.
(1)A.For example B.All the time C.At first D.Of course
(2)A.lose hope B.get C.succeed D.accept
(3)A.never B.almost C.always D.still
(4)A.activities B.answers C.ideas D.ways
(5)A.end B.area C.start D.shock
(6)A.serious B.seriously C.angry D.angrily
(7)A.getting B.gets C.to get D.get
(8)A.careful B.upset C.angry D.happy
(9)A.become B.turn C.get D.grow
(10)A.often B.never C.always D.seldom

【答案】(1)、A
(2)、C
(3)、B
(4)、D
(5)、A
(6)、B
(7)、C
(8)、B
(9)、A
(10)、C

【解析】这篇短文主要讲述成功与失败问题。文章介绍,每个人都会遇到失败,但是对待失败,不同的人有不同的方式:有的人萎靡不振,有的人勇敢面对,前者会遇到更多的失败,后者则终有一天实现梦想。因此,只要坚持不懈,人生就会大有不同。
(1)A.考查介词短语及语境的理解。At first:起初, All the time总是, For example:例如, Of course:当然。根据下文的sometimes we fail the exams, sometimes in the sports meet的描述可知,这里是举例说明failure is a common(普通的) thing for us to meet with(失败是我们共同遇到的问题),故选A。
(2)C.考查动词及语境的理解。lose hope失去信心, win:成功, get:得到, accept:接受。根据下文but we fail的转折可知,这里指的是“别人成功,而我们却失败了”。故选C。
(3)B.考查副词及语境的理解。联系上文的举例说明可知,这里是归纳段落大意:几乎每个人在生命中都会遇到失败。故选B。
(4)D.考查名词及语境的理解。activities:活动,answers:答案,ideas:观点, ways:方式。根据下文Now let’s imagine (猜想) the ends of the two ways的描述可知,这里指的是“不同的人对待失败有不同的方式”。故选D。
(5)A.考查名词及语境的理解。根据语境,有的人失败之后就会失去信心,似乎认为就是世界末日了。the end of the world:世界末日。故选A。
(6)B.考查副词及语境的理解。seriously:(副词)严肃地、认真地, serious:(形容词)严肃的,认真的, angry:(形容词)生气的, angrily:(副词)生气地。根据语境,这里应用副词修饰take。联系上文“有的人觉得失败就是世界末日”,这里是指有的人对待失败不是那么认真。故选B。
(7)C.考查动词不定式及语境的理解。根据语境,这里指的是“他们将坚持不懈并尽力获得最后的成功”。try one’s best to do sth :尽力做某事。故选C。
(8)B.考查形容词及语境的理解。careful:小心的, happy:开心的, angry:生气的, upset:沮丧的。根据语境,这里指的是“如果害怕失败而总是萎靡不振,不敢改变自己,就会遇到更多的失败”。故选B。
(9)A.考查动词及语境的理解。根据语境,只要充满信心,勇敢面对,坚持不懈,就会成功。be/become successful:成功。故选A。
(10)C.考查副词及语境的理解。often:经常, always:总是, never:决不, seldom:几乎没有。根据语境,这里指的是“只要坚持不懈,一点点的去做,就会大有不同”。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。D
On April 26, China's first homemade aircraft carrier(航空母舰) hit the water in Dalian, Liaoning. It is China's second aircraft carrier and it has no name yet. It was designed in China.
It is about 315 meters long and 75 meters wide. It is a bit larger than three soccer fields. It can carry 40 to 50 planes.It is the largest and best ship China has ever built.
An aircraft carrier is like an airport on the sea. It can carry hundreds of planes. Planes fly from and land back on it, and soldiers work and live on it. It is expensive to build an aircraft carrier. It costs a lot of money and uses a lot of steel. It also uses technologies. Finally, it takes years to build.
Today, not many countries own an aircraft carrier or have the ability to build one. When the new carrier is finished, China will become the seventh country in the world that can build an aircraft carrier by itself, after the US, Russia, UK, France, Italy and Spain.
(1)Where was China's first homemade carrier design?
A.In China.
B.In the US.
C.In Russia.
D.In the UK.
(2)How long is the carrier?
A.50 meters.
B.75 meters.
C.40 meters.
D.315 meters.
(3)What do we know about an aircraft carrier from paragraph 3?
A.It is a big airport.
B.Planes land on it.
C.Soldiers build it.
D.It's easy to build.
(4)What can we learn from the passage?
A.The new carrier hasn't been finished.
B.France cannot build a carrier by itself.
C.It takes a little time to build a carrier.
D.Many countries can build a carrier.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网