题目内容

【题目】任务型阅读。阅读与回答问题,前四题回答不超过6个词。
Today is Saturday.It's also the Teachers' Day, Lily and Tom's mother's festival.They get up early in the morning and want to help their mother do the housework.They first clean the room and then wash the clothes.And then they make breakfast for their mother Lisa.
It takes Lily and Tom a long time to make the breakfast.They make a chicken hamburger and some salad.These are Lisa's favourite food.They also prepare(准备) a glass of milk.They think it's healthy for their mother.Then they go to their parents' room with the food and drink.
Dad sits on the sofa and reads a newspaper to Lisa.There is much interesting news(新闻) in it.Lisa also thinks it is fun.They seem very happy.“Good morning, Mum and Dad,” say Lily and Tom.Then they walk to their mother and say“Mum, Happy Teachers' Day!”
Mum looks at the children and the breakfast.“Thank you so much!” Lisa feels very warm now.
(1)What day is it today?
(2)What do Lily and Tom do first in the morning?
(3)Do Lily and Tom make any bread for their mother?
(4)How does Lisa feel when she sees the breakfast?
(5)What does Lisa do?

【答案】
(1)Saturday. \ It's Saturday.
(2)Clean the room. \ They first clean the room.
(3)No.\ No, they don't.
(4)She feels very warm.
(5)A teacher.\ She is a teacher.

【解析】本文主要介绍了教师节那天,莉莉和汤姆给做教师的妈妈过节的一些情况。
(1)细节理解题:句意;今天星期几?根据第一段第一句Today is Saturday.可知今天是Saturday。所以答案是Saturday. \ It's Saturday.
(2)细节理解题。句意:在早上莉莉和汤姆首先做什么?根据第一段第四句They first clean the room可知他们先打扫了房间,所以答案是Clean the room. \ They first clean the room.
(3)细节理解题。句意:莉莉和汤姆给他们的妈妈做面包了吗?根据第二段It takes Lily and Tom a long time to make the breakfast.They make a chicken hamburger and some salad.These are Lisa's favourite food.They also prepare(准备) a glass of milk.They think it's healthy for their mother.Then they go to their parents' room with the food and drink.可知他们做了鸡肉汉堡,沙拉和牛奶而没有做面包。所以答案是No.\ No, they don't.
(4)细节理解题。句意:当她看见早餐时,莉萨有怎样的感觉?根据最后一段最后一句Lisa feels very warm now.可知莉萨感到很温暖,所以答案是She feels very warm.
(5)细节理解题。句意:莉萨是干什么的?根据第一段第二句 It's also the Teachers' Day, Lily and Tom's mother's festival可知Lisa 是老师,所以答案是A teacher.\ She is a teacher.
【解析】任务型阅读。细节题要先根据问题从文中找关键词,然后以此为线索,运用阅读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In Singapore, many middle school students spend a lot of their time on their studies. Good education is often regarded as a ticket to success in their future. So many of these students try their best to get a good mark in their examinations. They have a lot of homework every day and exams are a big headache. Sometimes some of them are even made to remedial(补习的) classes after school.

Schools run activities outside school hours. The students like to take part in sports and games, music and dance, hiking and rock-climbing, etc. They are also active in community service.

In their spare time, most students like to listen to pop music. Hollywood blockbusters(大片) ,Hong Kong and Singapore movies are very popular among them. They understand IT very well .Some of them also spend their free time surfing the Internet, emailing their friends, playing computer and video games.

They sometimes go to cafes, fast food restaurants, shopping centers and big bookstores.

So, it looks like life as a middle school student in Singapore is not easy but it is rich and colorful.

【1】What is not mentioned in the passage?

A. School work.

B. After-class activities.

C. Subjects.

D. Things to do in the spare time.

2Why do students work hard at school in Singapore?

A. Because they have a lot of homework to do every day.

B. Because they have to go to remedial classes.

C. Because they want to have a good future.

D. Because they have many outside school activities.

3What does the underline sentence mean in the first paragraph?

A. Students are afraid of the exams.

B. Students have a headache before an exam.

C. Students have too many exams.

D. Students are in poor health because of exams.

4What is the best title of this passage?

A. Middle school students in Singapore.

B. Hard life for students in Singapore.

C. Remedial classes in Singapore.

D. Colorful Life of Middle School Students in Singapore.

【题目】阅读短文, 从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。 Life is a mirror. If you smile to it, it will smile back to you. Life is a long trip. It 1 be easy or hard. Smile to life and you will get a 2 result.
When I was just a little child, I loved candies very much and I could not stop 3 them. My parents 4 about my teeth so they decided not to keep any candies at our home. This was a big problem for me at first 5 I could not get candies. 6, I found a way very soon to solve this problem—I asked for candies from my neighbors, of course, with a big smile and this worked every time. 7, I heard a saying "You will deal with anything 8 you smile". I guess that is right!
Every morning, I 9 myself a big smile in front of the mirror. This way always 10 me up. I think I can 11 to be happy or not happy.
Smile makes people feel 12 in ice and snow. Smile is a special thing. It may make others feel comfortable. When somebody pushes you 13, argument (争论,争吵) can not solve the problem. If you give him a smile and tell him "Never mind" when he says sorry to you, 14 terrible (可怕的) will happen.
Now I'm getting older and older, and the 15 in life will get more and more. But I remember I should always smile to the problems, to myself, and to life.
(1)A.can B.must C.need D.should
(2)A.surprise B.surprised C.surprises D.surprising
(3)A.eat B.eating C.to eat D.ate
(4)A.are worried B.worried C.worry D.worrying
(5)A.because of B.so C.because D.so that
(6)A.However B.But C.So D.For
(7)A.Late B.Later C.The later D.Latest
(8)A.if B.then C.so D.that
(9)A.make B.sell C.give D.take
(10)A.cheers B.sits C.stands D.puts
(11)A.report B.agree C.decide D.get
(12)A.cool B.cold C.warm D.hot
(13)A.careful B.carelessly C.carefully D.careless
(14)A.something B.anything C.things D.nothing
(15)A.mirrors B.problems C.candies D.neighbours

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网