题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。 There are three people in Yang Yang's family. They like different kinds of food. Yang Yang likes rice a lot. But she doesn't like chicken at all. Her father is from Shanxi. He doesn't like rice at all. He likes chicken and bread very much. Her mother is from Dalian. She doesn't like rice or bread at all. But she likes fish and vegetables a lot. They love each other and help each other.
(1)There are _______ people in Yang Yang's family.
A.one
B.two
C.three
D.four
(2)Where does Yang Yang's father come from?
A.Shanghai.
B.Dalian.
C.Fuzhou.
D.Shanxi.
(3)Yang Yang likes _______ very much, but her parents don't like it at all.
A.bread
B.rice
C.chicken
D.fish
(4)Who likes chicken?
A.Yang Yang.
B.Yang Yang's father.
C.Yang Yang's mother.
D.Yang Yang's parents.
(5)Yang Yang's mother likes __________ very much.
A.chicken and bread
B.rice
C.fish and vegetables
D.chicken
【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)B
(5)C
【解析】本文介绍了洋洋一家的情况:全家三口人,父亲来自山西,洋洋喜欢米饭而她的父亲不喜欢米饭,洋洋的父亲喜欢鸡肉,洋洋的妈妈喜欢鱼和蔬菜。
(1)细节理解题。根据There are three people in Yang Yang's family. 可知,在洋洋一家有三口人,所以答案是C。
(2)细节理解题。根据Her father is from Shanxi.可知,洋洋的父亲来自山西,所以答案是D。
(3)细节理解题。根据Yang Yang likes rice a lot. Her father is from Shanxi. He doesn't like rice at all. 洋洋喜欢米饭而她的父亲不喜欢米饭,故选B。
(4)细节理解题。根据He likes chicken 洋洋的父亲喜欢鸡肉,所以答案是B。
(5)细节理解题。根据But she likes fish and vegetables a lot. 洋洋的妈妈喜欢鱼和蔬菜,所以答案是C。
【题目】短文填空。从方框中选择恰当的词,并用其适当形式填空,使短文完整、通顺,每个词限用一次。
they, time, problem, way, have, health, many, breakfast, smoke, parent |
How often do you have dinner with your family?
Studies show that family dinner hour is an important part of 【1】 living. When family members eat together, they are more likely (可能的) to eat 【2】 fruit and vegetables and less junk food. When younger kids often eat dinner with 【3】family, they are less likely to be overweight (超重的).
In the US, about one in five children aged 6—19 are overweight. That puts them at higher risk of many health 【4】later in life.
“One of the simplest ways for parents to understand their teenagers better is by 【5】 family dinners often,” said Joseph Califano Jr., an expert from Columbia University.
Joseph did a national phone survey (调查) of 1,000 teenagers and 829 【6】of teenagers. The survey results show that eating dinner as a family helped kids in many 【7】. It helped them get better grades, and kept them away from bad habits like 【8】, drinking and taking drugs.
In fact, it’s not the family dinner that’s important; it’s the 【9】 together. It doesn’t have to be dinner. It could be lunch or 【10】. The point (重点) is not being in the same space at the same time while eating. The point is sharing and communication.