题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。 There are three people in Yang Yang's family. They like different kinds of food. Yang Yang likes rice a lot. But she doesn't like chicken at all. Her father is from Shanxi. He doesn't like rice at all. He likes chicken and bread very much. Her mother is from Dalian. She doesn't like rice or bread at all. But she likes fish and vegetables a lot. They love each other and help each other.
(1)There are _______ people in Yang Yang's family.
A.one
B.two
C.three
D.four
(2)Where does Yang Yang's father come from?
A.Shanghai.
B.Dalian.
C.Fuzhou.
D.Shanxi.
(3)Yang Yang likes _______ very much, but her parents don't like it at all.
A.bread
B.rice
C.chicken
D.fish
(4)Who likes chicken?
A.Yang Yang.
B.Yang Yang's father.
C.Yang Yang's mother.
D.Yang Yang's parents.
(5)Yang Yang's mother likes __________ very much.
A.chicken and bread
B.rice
C.fish and vegetables
D.chicken

【答案】
(1)C
(2)D
(3)B
(4)B
(5)C
【解析】本文介绍了洋洋一家的情况:全家三口人,父亲来自山西,洋洋喜欢米饭而她的父亲不喜欢米饭,洋洋的父亲喜欢鸡肉,洋洋的妈妈喜欢鱼和蔬菜。
(1)细节理解题。根据There are three people in Yang Yang's family. 可知,在洋洋一家有三口人,所以答案是C。
(2)细节理解题。根据Her father is from Shanxi.可知,洋洋的父亲来自山西,所以答案是D。
(3)细节理解题。根据Yang Yang likes rice a lot. Her father is from Shanxi. He doesn't like rice at all. 洋洋喜欢米饭而她的父亲不喜欢米饭,故选B。
(4)细节理解题。根据He likes chicken 洋洋的父亲喜欢鸡肉,所以答案是B。
(5)细节理解题。根据But she likes fish and vegetables a lot. 洋洋的妈妈喜欢鱼和蔬菜,所以答案是C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。 Frank was clever, but he never liked to work hard. He often said to his friends, "If you work hard, you will make a lot of money, but it is not so good. I want easy work and a lot of money. That's the most interesting thing in the world."So he could only be a thief. But he still thought it was too much work, so he only told his friends what to do and got money from them.
One day, Frank sent one of his friends to a very large and beautiful house. He told him to get money from that rich family. It was evening, and a man and a girl were in the room. They were playing a duet(二重奏) on a piano. Then the thief came into the house.
When he returned, Frank asked him what he had got. But he said, "I didn't take anything. That family can't have much money. You know, two people were playing on the same piano there. They did not have money to buy another piano."
(1)Which is the best title for the passage?
A.Frank and His Work.
B.One Piano Only.
C.The Man and the Girl.
D.Easy Work and More Money.
(2)From the story we know that Frank _____________ .
A.had many clever friends.
B.was more clever than most of the people
C.didn't want to do any work
D.knew many interesting things in the world
(3)Frank's friends ______________.
A.were all thieves
B.were clever enough to do easiest work
C.usually worked as hard as Frank
D.knew who were rich and who were poor
(4)The thief didn't go into the beautiful house because _______.
A.that family was not rich
B.he knew nothing about music
C.the piano was too big for him
D.the man and the girl had already seen him
(5)The story tells us if we want to become rich, we must _____.
A.find an easy job
B.work hard
C.have a lot of friends
D.learn something about money

【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答文后五个问题。
Gulliver managed to get away from the small men. He found a boat and tried to sail home. However, there was a great storm at sea. The strong winds drove his boat to a strange island.
Everyone on the island was very large. They were all more than 20 meters tall. A farmer found Gulliver first and took him home to his daughter. Gulliver seemed very small to them, like a toy or a pet. The farmer's daughter took Gulliver to town. Everyone in the town was surprised to see such a small person.
The Queen heard about Gulliver and bought him from the farmer. She gave Gulliver to the King as a present. The King enjoyed listening to Gulliver talk about his home country and his travels. All their objects, such as chairs, tables, knives, forks and plates were too big for Gulliver to use, so they built a small house with small objects for him to live in. Wherever the King and Queen went, they carried Gulliver with them in his house.
One day they went to the beach. While they were there, a large eagle picked up Gulliver's house, with Gulliver in it, and carried him high up into the air. But the house was too heavy, so the eagle dropped it into the sea. Gulliver used his house as a boat until a ship found him. The ship took him home.
(1)Who found Gulliver first on the island?

(2)What did the Queen do with Gulliver after she bought him?

(3)Why did they build a small house for Gulliver to live in?

(4)How did Gulliver get away after the eagle dropped him into the sea?

(5)What do you think of Gulliver's travel? (请自拟一句话作答)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网