题目内容

【题目】请根据短文内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使短文内容完整正并将答案填写在答题卡标号为 51—55 的相应横线上。

Prefer to, only, because , reasons, pay attention to

Prefer to, only, because , reasons, pay attention to

Music is heard in every corner of the world: in every community and in every culture. Why? Music is part of human nature and it is needed for many 1 in our lives.Music plays an important part in helping us 2, we hear it when we are shopping, in hotel, airports, and restaurants. There is music that you can dance to, sing to, or you may just3 listen to it for entertainment. In the movies, music is as important as the acting. Although most people don't 4 it, a good movie has music that helps create the mood for the story. However there are times when music does more harm than good, for example, when you listen to music that is too loud. You might think this is OK now, but that's 5 you're still young. Listening to loud music is not good for ears and it can even make you deaf. If music is necessary part of your world, keep the volume (音量) down.

【答案】

1reasons

2relax

3prefer to

4pay attention to

5only because

【解析】

文章大意:音乐在世界的每一个角落都能听到:在每一个社区和每一种文化中。为什么?音乐是人性的一部分,它是我们生活中许多人所需要的。

1句意:音乐是人性的一部分,有很多原因需要音乐,根据空前many可知,此空应填名词的复数形式,此空故填reasons

2句意:音乐在帮助我们放松的过程中起着重要作用,我们在购物、酒店、机场和餐馆都能听到它。根据句意可知,此空是放松的意思,此空故填relax

3句意:有些音乐你可以跳舞,唱歌,或者你只是更喜欢听它来娱乐。根据短语prefer to较喜欢; 更喜欢,宁愿。根据句意可知,此空是更喜欢的意思,此空故填prefer to

4句意:虽然大多数人不注意,但一部好电影的音乐有助于创造故事的气氛。用根据固定短语pay attention to注意,根据句意可知,此空是注意的意思,此空故填pay attention to

5句意:你可能觉得现在没问题,但那只是因为你还年轻。根据句意可知,此空是只是因为的意思,此空故填only because

练习册系列答案
相关题目

【题目】 British people are famous for apologizing (道歉) in almost every situation. __________ we are apologizing for asking a question, for our bad weather or we sneeze before others (打喷嚏), we are probably the number-one nation for apologies. We pride ourselves on our polite __________ in public. As a result, we use the word "sorry" quite a lot—even when we don't really _________ it! Usually, if you want to ask someone for the time, you would start by saying "Sorry to bother you. Do you know the time?" If you're five minutes late for an appointment (约会), you would generally _________ the person by saying "Sorry, I'm late!We use the word "sorry" in so many different situations that the meaning of the word has slightly _________ over time. The two main dictionary definitions (定义) of "sorry" are: feeling sad for someone else because of their problems or feeling regret because you've done something wrong. Usually, when you want to ask a stranger a question, you __________ with "Sorry to disturb you." In this situation, we aren't saying sorry because we feel sad for that person or because we feel regret.So what does "sorry" really mean? Well, in the British _________ , saying "sorry" is a way to be polite, especially to people who you don't know very well. It's also a very _________ way to get what you want. __________ , an actor asked different people on a rainy day if he could use their mobile phones. When he asked one group of strangers without apologizing first, he was only 9 per cent successful in borrowing their phones. _________, when he apologized to another group about the bad weather before asking if he could use their mobile phones, he was 47 per cent successful. So maybe saying "sorry" is not just being polite, but it is also a good method to get what you want too!

1A. WhenB. WhetherC. BeforeD. Though

2A. activitiesB. conversationsC. mannersD. discussions

3A. meanB. enjoyC. acceptD. use

4A. tellB. faceC. remindD. greet

5A. developedB. appearedC. improvedD. changed

6A. startB. leadC. replyD. go

7A. historyB. traditionC. cultureD. habit

8A. safeB. cleverC. braveD. true

9A. FinallyB. UsuallyC. MostlyD. Recently

10A. OtherwiseB. HoweverC. InsteadD. Moreover

【题目】In Britain you may often hear “Drop in any time” or “Come to see me soon”, but you can’t really do that. People just say those things to make you feel welcome. It is better to telephone before visiting someone at home. If you receive a written invitation to an event that says “RSVP”, you should reply to let the person who sent the invitation know whether or not you plan to go.

You should never accept an invitation unless you really plan to go. You may refuse by saying, “Thank you for inviting me, but I will not be able to come.” If, after accepting, you are unable to go, be sure to tell those who are expecting you as soon as possible that you will not be there. Although it is not necessarily expected that you give a gift to your host, it is considered polite to do so, especially if you have been invited for a meal. Flowers, chocolate, or a small gift are all appropriate(合适的). A thank-you note or telephone call after the visit is also considered polite and is an appropriate way to express your appreciation for the invitation.

1What can you do when a British friend says, “Drop in anytime”?

A. Visit him or her at any time.

B. Say no time to him or her seriously.

C. Telephone him or her before visiting.

D. Visit him or her soon.

2What does the underlined word “RSVP” probably mean in Chinese?

A. 请自便B. 请回复C. 请审阅D. 请来访

3What should you do if your British friend sends you an invitation but you do not want to go?

A. Do not give him or her an answer.

B. Tell another friend to go instead of you.

C. Tell him or her that you can’t be there for some reason.

D. Tell him or her that you don’t want to go there.

4Which of the following is considered impolite in Britain?

A. Buy small presents when invited.

B. Refuse the invitation without telling anyone.

C. Write a thank-you note after a visit.

D. Give a telephone call after a visit.

5Where would you probably see this passage?

A. In an invitation.B. In a guidebook.C. On a poster.D. In a newspaper.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网