题目内容
【题目】阅读理解。![]()
Let me tell you something about sharks. Sharks are among the oldest animals in the world. There are over three hundred and fifty different kinds of sharks in the world. Most sharks are about two meters long and live in the seas.
A shark can smell something in the water, for example, the blood of animals. That helps them find their food. Sharks mainly eat fish, other sharks and plants in the sea.
Most sharks bite people by mistake. They think a person is a large sea animal. When the sun goes down or comes up, sharks are looking for food. So at these times people shouldn't go swimming in the sea.
Today people kill sharks for food and their skin. The number of sharks in the world is dropping fast.
(1)How many kinds of sharks are there in the world?
A.Less than 350.
B.More than 350.
C.About 200.
D.Over 400.
(2)What do sharks mainly eat in the sea?
A.Fish, other sharks and plants.
B.Fish and plants.
C.Other sharks and plants.
D.Fish and other sharks.
(3)Why do most sharks bite people by mistake?
A.Because they think a person is dangerous.
B.Because they think a person can hurt them.
C.Because they think a person is a large sea animal.
D.Because they think a person can take away their food.
(4)Why shouldn't people go swimming in the sea when the sun goes down or comes up?
A.Sharks are everywhere at those times.
B.Water is cold then.
C.Sharks are looking for a person then.
D.Sharks are looking for food then.
(5)How is the number of sharks in the world today?
A.It is dropping fast.
B.It is rising fast.
C.It is not changing.
D.We don't know.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)D
(5)A
【解析】短文大意:本文主要介绍了鲨鱼这种海生动物。鲨鱼是世界上最古老的动物之一。世界上有三百五十种多种不同种类的鲨鱼。鲨鱼主要在海里吃鱼,其他鲨鱼和植物。大多数鲨鱼错误地咬人的原因在于它们认为人是大的海洋动物。当今,世界上鲨鱼的数量正在迅速下降。
(1)细节理解题。根据短文第一段第三句There are over three hundred and fifty different kinds of sharks in the world. 可知世界上鲨鱼有350多种。故选B。
(2)细节理解题。根据第二段最后一句Sharks mainly eat fish, other sharks and plants in the sea. 可知鲨鱼主要在海里吃鱼,其他鲨鱼和植物。故选A。
(3)细节理解题。根据短文第三段第二句They think a person is a large sea animal.可知,鲨鱼咬人的原因在于:它们认为人是大的海洋动物。故选C。
(4)细节理解题。根据第三段最后两句When the sun goes down or comes up, sharks are looking for food. So at these times people shouldn't go swimming in the sea.的描述可知,当太阳下山或出来时,人们不应该去海里游泳,是因为鲨鱼正在寻找食物。故选D。
(5)细节理解题。根据短文最后一句The number of sharks in the world is dropping fast.可知,世界上鲨鱼的数量正在迅速下降。故选A。
【题目】阅读理解
Should friends be different or the same? We asked some people what they think and this is what they said.
| I like to have friends who are like me. I'm quieter than most of the kids in my class, and my best friend Yuan Li is quiet, too. There are some differences, though. I'm smarter than Yuan Li. She's stronger than me. |
| It's not necessary to be the same. I like to have friends who are different from me. My best friend Leo is taller and more outgoing than me. We both like sports, but Leo is more athletic than me. He always beats me in tennis. And I'm quieter than he is. |
| I don't really care. My best friend is Carol. Carol is very funny, and more outgoing than I am. But we both like doing the same things. I think differences are not important in a friendship. |
根据短文内容,选择正确答案:
(1)Both James Green and Yuan Li are_____.
A.outgoing
B.quiet
C.funny
D.strong
(2)Who is Mary Smith's best friend?
A.Huang Lei.
B.Leo
C.James
D.Carol
(3)The underlined (划线的 ) word "athletic" means “_________” in Chinese.
A.聪明的
B.友好的
C.健壮的
D.可爱的
(4)How many opinions(观点) about friends are mentioned(被提到) in the passage?
A.One
B.Two
C.Three
D.Four
(5)Which of the following is true according to the passage?
A.There are some differences between James Green and his best friend.
B.Huang Lei likes friends who have the same looks as himself.
C.Mary Smith thinks differences are important in a friendship.
D.Mary thinks it's important to be different.
【题目】阅读理解
My favourite sport | |
| My favourite sport is basketball, because basketball can make me strong and happy. It can also help me make more friends and learn teamwork. |
| Fishing is my favourite sport. I like fishing but I hardly get any fish. I'm not really interested in fishing. I am only interested in sitting in a boat and doing nothing at all. Anyway I think fishing can make me feel very relaxed and comfortable. |
| I like swimming because I think it's a funny and easy sport. And swimming is more popular than running. Swimming is good for my health. It can help me keep fit. I joined the swimming club last term. I hope to swim very fast and beautifully. I want to keep my body in a good shape. |
| I enjoy jogging with my friends Tommy and Betty. In the early mornings, we often go jogging in the park. Then we are ready for school. At weekends, we sometimes go jogging in the countryside. The more I go jogging, the healthier I will feel. |
(1)Matt's favourite sport is _______.
A.jogging
B.basketball
C.fishing
D.swimming
(2)Who joined the swimming club last term?
A.Matt.
B.Anna.
C.Neil.
D.Kat.
(3)At weekends, Kat sometimes _______.
A.goes to the park
B.goes to school
C.goes fishing
D.goes jogging
【题目】Our headteacher talked with a few students about their studies yesterday. There is a table below that shows what the students said.
Contents | Lucy | Tom | Mary | Jack |
Favorite subjects | English ; biology | Chinese ; history; PE | history ; Chinese | chemistry ; physics |
Subjects that they don’t like | Chinese | English | maths | English |
Ways about study | Listen to the teachers carefully in class. | Read different kinds of books. | Talk with the students who have good grades. | Look at the notes that I take over and over again. |
Thoughts about study | Where there is a will, there is a way. | Failure is the mother of success(成功). | No pains, no gains. | All roads lead to Rome. |
【1】Who didn’t talk about English among the four students?
A. Lucy. B. Tom. C. Mary. D. Jack.
【2】If you like reading books, you can talk with _________.
A. Jack. B. Tom. C. Lucy. D. Mary.
【3】What is Jack’s thought about study?
A. Where there is a will, there is a way. B. Failure is the mother of success.
C. No pains, no gains. D. All roads lead to Rome.
【4】How many students dislike English according to the table?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【5】If you miss your lesson, you may borrow the notes from __________.
A. Jack. B. Tom C. Mary. D. Lucy.