题目内容

【题目】阅读短文,然后根据短文内容,简要回答下列问题。

If someone says to you, "give me five", don't give five yuan to him! It will make others laugh! The person isn't asking for your money, but your fingers.

In the U.S.A, “give me five” or “give me the high five” is a good gesture(手势). You can see it often in films or on TV. It means the slapping (拍打)of each other's right hands together. People do it when something happy happens. For example, if a student does well in exams or gets No.1 in his school sports meet, he will give high fives to his friends to celebrate.

Who did this gesture first? Why did he do that? It may come from the old Roman (古罗马的) gesture of raising(举起)the right arm for the emperor(皇帝). This showed that the person raising his arm had nothing in his hand and he couldn't hurt the emperor.

Why not try to give the high five to your friends?

1Do you give five yuan to him when someone says to you “give me five”?

_______________________________________________________________

2What does “give me five” mean?

_______________________________________________________________

3Where may this gesture come from?

_______________________________________________________________

4Do you know other ways to celebrate? What is it?

_______________________________________________________________

【答案】

1No/No, I don’t.

2It means the slapping of each other's right hands together.

3It may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the emperor.

4开放性作答,言之有理即可。参考答案:Yes, put a V sign with two fingers.

【解析】

本文是一篇说明文,介绍了英语中“give me five”或“give me the high five”的内涵及起源。

1根据“If someone says to you, "give me five", don't give five yuan to him”,可知不要给别人5元钱,故答案为No/No, I don’t.

2根据“It means the slapping of each other's right hands together”,可知这意味着和别人击掌,故答案为It means the slapping of each other's right hands together.

3根据“It may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the emperor”,可知可能起源于古罗马,故答案为It may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the emperor.

4开放性作答,言之有理即可。参考答案:Yes, put a V sign with two fingers.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
One day, a woman traveled alone in the mountains.When she was walking, she found a precious (珍贵的) stone.She was very happy and put the stone into her bag.
The next day, the woman met another traveler.The traveler was hungry and the woman opened her bag to s hare her food with him.The hungry traveler saw the precious stone and said, “How beautiful the stone is! Can I have a look?” The woman gave it to the traveler.The traveler looked and looked, and then he asked the woman whether she would like to give it to him.She gave the stone to him without hesitation (犹豫).
The traveler left.He was very happy because he knew he could get lots of money by selling the stone and he could live a rich life.But a few days later he came back to return the stone to the woman.
“I know how precious the stone is,” the traveler said. “But I gave it back.I hope that you can give me something even more precious.” “Even more precious? What is that?” the woman asked. “Your beautiful mind is more precious than the stone,” the man said.
(1)What did the woman find when she was walking in the mountains?
A.A bag with a precious stone in it.
B.A beautiful and valuable stone.
C.A beautiful but cheap stone.
D.A precious ring.
(2)What did the traveler think when he got the stone?
A.He could live a rich life by selling the stone.
B.He could win the heart of the woman.
C.He could travel all over the world.
D.He could help more people.
(3)Which sentence is true according to the passage?
A.The traveler didn't like the stone at last.
B.The traveler became very rich at last.
C.The woman was happy when she found the stone.
D.The woman didn't want to give the stone to the traveler.
(4)What's the main idea of the passage?
A.A woman is helpful.
B.A woman is foolish.
C.Honesty is more precious than the precious stone.
D.The beautiful mind is more precious than the precious stone.

【题目】 April Fool’s Day is coming! But do you know how April Fool’s Day comes?

In the sixteenth century in France, the start of the New Year was on April 1st. People celebrated the New Year in the same way as it is today. They held parties and danced into the late night.

Then in 1562, Pope Gregory introduced a new calendar into the Christian(基督教的)world, and the new year fell on January 1st. Some people didn’t believe the change in the date, so they celebrated the New Year on April 1st. Others played tricks on them and called them April fools.

Today Americans play small tricks on friends on the first day of April. One common trick on April Fool’s Day is pointing down to a friend’s shoe and saying, Your shoelace is untied. School children like to tell a classmate that there are no classes. Then if someone believes the trick, he or she will be called the April fool! People play tricks on each other only because they want to enjoy themselves together. Most jokes are really funny and people play tricks not to hurt anyone but to find happiness.

根据短文内容,选择最佳答案。

1In the sixteenth century in France, people______ to celebrate the New Year.

A.held parties and dancedB.only made delicious food

C.played tricks on othersD.went to church together

2People started to celebrate the New Year on January 1st from_______.

A.1556B.1558C.1560D.1562.

3The underlined word shoelace” here means _______ in Chinese.

A.鞋套B.鞋帮C.鞋带D.鞋跟

4On April Fool’s Day students may say _______” most to others according to the passage.

A.Your shoelace is untied.B.There aren't any classes.

C.We have no homework.D.You are a fool.

5What is the best title for the passage? _______

A.How does April Fool’s Day come?B.When is April Fool’s Day?

C.Who invented April Fool’s Day?D.How to play tricks on April Fool’s Day?

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
"Depend on yourself" is what nature says to every man. Parents can help you. Teachers can help you. Others still can help you. But all these people only help you to help yourself.
There have been many great men in history. Many of them were very poor when they were young, and had no uncles, aunts, or friends to help them. Schools were few and not very good. They could not depend on them for education. They tried their best to learn something and never gave up till they became well-known. One of the most famous teachers in England used to tell his pupils, "I cannot make worthy men of you, but I can help you make men of yourselves."
Some young men don't try their best to make themselves valuable to the human beings. If they see their weak points and change their ways, they can be successful. They are nothing now, and will be nothing as long as(只要) they live, unless they accept the advice of their parents and teachers, and depend on themselves.
(1)Why did many men succeed?
A.Because they had good education.
B.Because they wanted very much to become well-known.
C.Because they worked hard.
D.Because their families were very rich.
(2)What can a teacher do according to the famous teacher in England?
A.A teacher can make his pupils men of strength and courage.
B.A teacher can make his pupils worthy.
C.A teacher can help his pupils become well-known.
D.A teacher can do nothing.
(3)If young people depend on their own efforts, _______________.
A.they are sure to be very famous in the world
B.they can be successful in their lives
C.they no longer need help
D.they are sure to fail
(4)What can we learn about the writer from the passage?
A.He thinks highly of those who are working hard to be successful.
B.He thinks highly of parents and teachers.
C.He wants to be a famous scientist.
D.He thinks highly of those who are poor.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网