题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
"Depend on yourself" is what nature says to every man. Parents can help you. Teachers can help you. Others still can help you. But all these people only help you to help yourself.
There have been many great men in history. Many of them were very poor when they were young, and had no uncles, aunts, or friends to help them. Schools were few and not very good. They could not depend on them for education. They tried their best to learn something and never gave up till they became well-known. One of the most famous teachers in England used to tell his pupils, "I cannot make worthy men of you, but I can help you make men of yourselves."
Some young men don't try their best to make themselves valuable to the human beings. If they see their weak points and change their ways, they can be successful. They are nothing now, and will be nothing as long as(只要) they live, unless they accept the advice of their parents and teachers, and depend on themselves.
(1)Why did many men succeed?
A.Because they had good education.
B.Because they wanted very much to become well-known.
C.Because they worked hard.
D.Because their families were very rich.
(2)What can a teacher do according to the famous teacher in England?
A.A teacher can make his pupils men of strength and courage.
B.A teacher can make his pupils worthy.
C.A teacher can help his pupils become well-known.
D.A teacher can do nothing.
(3)If young people depend on their own efforts, _______________.
A.they are sure to be very famous in the world
B.they can be successful in their lives
C.they no longer need help
D.they are sure to fail
(4)What can we learn about the writer from the passage?
A.He thinks highly of those who are working hard to be successful.
B.He thinks highly of parents and teachers.
C.He wants to be a famous scientist.
D.He thinks highly of those who are poor.

【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)A
【解析】这篇短文重点介绍了一些人之所以成功的要素,那就是学会依靠自己,依靠自己的刻苦努力来取得人生的成功。
(1)细节理解。 根据第二段They tried their best to learn something and never gave up till they became well-known.描述,可知这些人成功的原因是努力的学习,工作。故选C。
(2)细节理解。根据第二段"I cannot make worthy men of you, but I can help you make men of yourselves. 我不能让你成为一个出色的男人,但是我可以帮助你活出自己的风采。描述可知选A,一个好老师能让他的学生成为有力量和勇气的人。
(3)细节理解。根据最后一段They are nothing now, and will be nothing as long as(只要) they live, unless they accept the advice of their parents and teachers, and depend on themselves.描述,可知选B。
(4)推理判断。根据短文第二段描述,可知作者对这些依靠自身努力成功的人的评价很高。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Money is what people use to buy things they need or want. A long time ago, people didn't use money. So how did they get the things they wanted? Well, there is a long and interesting story about this.

At first, they would exchange something they had for something they needed. For example, if the shoemaker needed some bread, he would give the baker shoes and the baker would give him bread. This was called "bartering". Bartering worked fine for a while. But after the baker had too many shoes, the shoemaker still needed more bread. What could they do? The solution to this problem was money.

Money is basically an agreement among people. People agree that some metal or paper will be worth a certain amount of bread or a certain number of shoes. There were many earlier forms of money, such as cattle, salt, grain(谷物)and shells. But it was not easy to move them or store them.

So coins began to take the place of things. Coins had a set value and could be stored long. A coin says right on it how much it is worth. Different coins are worth different amounts. It became possible for people to trade in a standardized(标准)way.

About three hundred years ago, paper money came into wider use. Paper money is cheaper to make than coins. It is also easier to carry around. Now people use paper money and coins in most countries. We call these kinds of money cash.

Cash has been popular for hundreds of years. But these days, things seem to have changed. Cashless payment(无现金支付)has come into our lives and changed our world.

China was the first country in the world to use paper money. Now, centuries later, analysts(分析家)believe that China may soon become the first cashless society. Cashless payment apps such as Alipay and WeChat Pay are becoming more common in China. The buyer just scans(扫描)the quick-respond code(二维码)of the seller, or the other way around. Then they can get the things they want. No physical money is needed in this process. Is tomorrow already here?

1Which is the correct order of the development of money?

Coins

Bartering

Paper money

Cashless payment

Cattle, grain and shells

A.②⑤①③④B.⑤③②①④C.②⑤①④③D.⑤④③②①

2What can we learn from the passage?

A.Coins are the earliest form of money in the world.

B.People cannot buy things by showing the quick-respond code.

C.Both coins and paper money are very popular around the world.

D.Paper money costs more to make than coins because they are worth more.

3What does the author want to tell us in the last paragraph?

A.China is the first cashless country in the world.

B.People will start using cashless payment tomorrow.

C.People won't use any physical money in the future.

D.Cashless payment is the new stage of money development.

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Noise pollution is doing much harm to our health now. Noise, in fact, is unwanted sound and is a kind of invisible (无形的) killer. More and more students enjoy listening to music very much. When they listen to MP3 players, they like to turn up the volume (音量). Some people love listening to loud music. Furthermore, while watching TV, they keep the volume up. But they haven't realized that the noise is weakening their hearing. In fact, the noise not only influences each member in the family, but also makes a difference to the comfort of neighbors.
Noise pollution is a source of increasing misery (痛苦) to people in our society. If people are often disturbed by it, they may feel uncomfortable or upset. What's worse, the noise can make people mad sometimes. If a worker works in a printing factory for too long, his/her hearing loss is much faster than a common person working in a quieter environment. So everybody must pay more attention to noise pollution. Generally speaking, the following four types of noise should be watched out for:
◆Noise in the street
◆Construction site (建筑工地) noise
◆Noise at work
◆Transportation noise
I think the local department (部门) should take measures to control the noise levels, but it's everybody's duty to keep a quiet environment.
(1)Why is noise called a kind of invisible killer?
A.Because we can't see it with our own eyes.
B.Because it's really harmful to our health, but people don't realize it.
C.Because it often causes people to die.
D.Because it has no direct effect on humans.
(2)What do the words "makes a difference to" mean?
A.influences
B.produces
C.refers
D.provides
(3)Noise pollution may not make people feel ________.
A.uncomfortable
B.upset
C.mad
D.pleased
(4)Which of the following is NOT true?
A.Listening to loud music may do some harm to your hearing.
B.Noise is a kind of unwanted sound.
C.We needn't watch out for the construction site noise.
D.Everybody has a duty to keep a quiet environment.
(5)What's the best title for the passage?
A.Different Kinds of Pollution
B.The Harm of Noise Pollution
C.Hearing Loss
D.Our Health

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网