题目内容
【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
D
I’ve been working in a school for more than twenty years .Many parents often ask me ,“How can you teach your child good study skills ? How can he or she get the homework done as quickly as possible ? ”Here are some tips :
1.If the child is as young as nine or ten ,ask him or her to prepare a small notebook to write down the homework given by his or her teachers .By developing this habit ,he or she will learn to be much more responsible (负责的).
2.Find a good place to study .This should be a quiet place that is free from everything but study things .No games ,radios ,or televisions .Once you have decided on a place to study ,this should be the only place where your child does his or her homework and studies .There should also be a very specific time for homework to be done .Usually ,homework should be done as soon as the child gets home from school .This also goes for the kids who take part in afterschool activities .Of course ,it is a good idea to allow the child to have a healthy snack before the work begins .
3.Also remember that it is the child’s duty to do his or her homework .Some children give up easily and go to Mom and Dad for help when they have a problem .Try to let them solve it first .By doing this ,they will get a sense of success from overcoming problems .In this way we help them to help
【1】Asking the kids to keep a notebook to remember their homework will make them________.
A.remember more
B.learn more
C.more responsible
D.more interested in studying
【2】What does the underlined word “overcoming”mean in the passage ?
A.Forgetting
B.Leaving
C.Realizing
D.Beating
【3】According to the passage ,the children should________ when they have trouble with their homework .
A.ask their parents for help
B.try to solve the problems by themselves
C.wait for their teachers’ help
D.put it away and have a snack
【答案】
【1】C
【2】D
【3】B
【解析】
本文主要写了一个工作了二十多年的教师,就我们怎么才能使孩子尽快的完成作业提出的几点建议。
【1】细节理解题从第一点建议,也就是第二段最后一句,能找到答案。By developing this habit ,he or she will learn to be much more responsible (负责的).斜体部分就是答案。故选C。
【2】细节理解题.By doing this ,they will get a sense of success from overcoming problems ..通过这样做,他们将从击败问题中得到一种成功的感觉。只有答案D符合。故选D。
【3】细节理解题In this way we help them to help themselves .意思是通过这种方式,我们帮助他们为的是帮他们自己。这是文章的最后一句,从这里可以看出本题答案因该是B.故选B。
【题目】从方框中选择合适的介词完成句子
on, around, between, from, behind |
(1)The post office is across the bookshop.
(2)My school is Bridge Street.
(3)—Is there a hotel here?
—Yes, there is.
(4)The park is the restaurant and the supermarket.
(5)The Palace Museum(故宫)is Tian'anmen Square(天安门广场). I say that Tian'anmen Square is in front of the Palace Museum.