题目内容
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(B)
More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that's why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil cost!
Get on a bicycle and ride around your neighborhood. You may discover something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment. You don't even have to ride all the way.
Folding(折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike call be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But he sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travellers.
Health Benefits of Bicycling:
It helps to prevent heart diseases.
Bicycling helps to control your weight.
A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year. Bicycling can improve your mood(心情). Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident. Bicycling is healthier than driving.
(1)From the passage, we know that bicycling is becoming very .
A.surprising
B.exciting
C.expensive
D.popular
(2)When you are riding your bicycle around your neighborhood, you may .
A.pollute the environment around
B.find something you didn't notice
C.go everywhere and use a little oil
D.get off your bike and begin to work
(3)If you travel with a folding bike, you can fold it and .
A.get out of the car
B.take it onto a train
C.put it in your purse
D.go on airline websites
(4)One of the benefits from bicycling is that .
A.you can fold the bicycle
B.you will be friendly to others
C.you will be more relaxed
D.you may get fatter and fatter
(5)Which is TRUE according to the passage?
A.Bicycling is enjoyable exercise for people.
B.Driving cars is healthier than riding bikes.
C.Riding a bike pollutes your neighborhood.
D.Common bikes are welcomed by all airlines.
【答案】
(1)D
(2)B
(3)B
(4)C
(5)A
【解析】本文论述了骑自行车的各种好处。
(1)细节理解题。从More and more people like bicycling and it is no surprise.越来越多的人喜欢骑自行车,这没什么好奇怪的。可知骑自行车越来越受欢迎。故选D。
(2)细节理解题。从Get on a bicycle and ride around your neighborhood. You may discover something new all around you.骑自行车可以让你发现周边的一些新东西,故选B。
(3)细节理解题。从Folding(折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike call be packed in a suitcase.可知折叠自行车可以带上火车或飞机,也可以放到行李箱里。故选B。
(4)细节理解题。从It helps to prevent heart diseases. Bicycling helps to control your weight. Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident.骑自行车可以预防心脏病,可以控制体重,也可以让人感觉更好,更放松,自信。故选C。
(5)细节判断题。从You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise可知A正确; 从Bicycling is healthier than driving.可知B错误; . 从You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment.可知C错误; 从 Not all airlines are bicycle-friendly to travellers.可知D错误。故选 A。
【题目】阅读填空 阅读下面的短文,根据文中信息完成文后表格。每个空格只能填一个单词。
More than one-million school children in the United States have gone through a program called Reading Recovery(阅读恢复). The program is for six-year-olds with difficulties in learning to read.
Reading Recovery came to the United States in 1984. Education expert(专家) Marie Clay of New Zealand developed the program. A number of other countries also use this method. Programs are quite different from school. The Reading Recovery Council of North America says more than 25% of the United States public schools with first grades use the program.
The Reading Recovery method requires a specially trained reading teacher to work with children one at a time. The lessons take a half hour each school day, including reading, writing and the study of the letters of the alphabet(字母表).
Reading Recovery lessons take place for twelve to twenty weeks. During the lessons, the teacher looks for ways that the child seems to learn best. Then the teacher works to help the students develop these methods to solve problems in reading. The idea is for the students to continue to use these methods each time they read.
Reading Recovery students read many short books. Some of the books are written in a way similar to spoken language. Children also read and write stories or messages in their own words. The material gets harder with time.
The lessons end when the students’ reading ability is within the average level(平均水平) of the class. The Reading Recovery Council of North America says eighty percent of the students who finish the lessons can read and write within their class average. The leader of this program says more than ninety-nine percent of the Reading Recovery students in the schools passed the state reading examination.
Title: Reading Recovery
The 【1】 of the program | Help the children who have problems in learning to read. | |
Facts about the program | The time | It came to America in 1984. |
The number | Over a 【2】 of the Unites States public schools with first grades use the program. | |
Requirements for the teachers | A. They must receive 【3】 and use reading, writing and the study of the letters of the alphabet. B. They must work out what is the best way for children. C. They help the students develop methods to solve problems in reading. | |
Requirements for the students | D. The students should make use of these methods in reading. E. They read some books 【4】 in spoken-language style. F. They use their own language to read and write stories or messages. | |
Benefits(好处) of the program | G. Most students 【 H. Almost all the students who had received passed the state reading examination. | |