题目内容
Alice Munro was bom in Wingham,Ontario on July 10 ,1931. She is famous for her 1 stories. In 2013 she became the first Canadian to win the Nobel Prize for Literature. Munro began to write stories when she was only a 2 At the age of 19 ,her first story The Dimensions of a Shadow 3 . After she met her first husband,James Munro,she opened a 4 in Victoria in 1963. Her bookstore,Munro^ Books soon became popular. Today the bookstore is still 5 There are a lot of books for children.
In fact,Alice Munro was not 6 in her early years. She lived in Clinton,a small town for many years 7 many people didn't know who she was. uFd like to go to parties and make friends,but I have to 8 . Sometimes I sit and look out of the window for a week. I can't write a story,just 9 things stay in my head ,” she says. 10 when her first collection came out,a newspaper wrote ,“ A housewife finds time to write short stories. ”
1. A. long B. short
C. children's D. women's
2. A. teacher B. worker
C. teenager D. farmer
3. A. came out B. came up
C. went up D. stayed up
4. A. school B. restaurant
C. bookstore D. library
5. A. busy B. free
C. small D. big
6. A. poor B. rich
C. cheap D. famous
7. A. and B. so
C. because D. but
8. A. rest B. learn
C. write D. exercise
9. A. help B. see
C. let D. hear
10. A. Even B. Just
C. Still D. Until
导读爱丽丝.门罗是加拿大短篇小说家,2013年10月10 日,获得2013年诺贝尔文学奖。本文讲述了她的早年的生 活经历,从中可以看出,她早年并不出名,甚至还只是一名家 庭主妇。
详析
1. B由文章的最后一句可知,爱丽丝•门罗以写短篇小说而出名。
2. C 由 began to write 和 At the age of 19 可知,爱丽丝•门罗在青少年时就开始写作了。
3. A由first story可以推测出,在爱丽丝门罗十九岁时,她的处女作问世了。
B项表示“走上前来”;C项表示“上 升”;D项表示“熬夜”。
4. C由下文中的bookstore可知,爱丽丝•门罗在遇见第一任丈夫之后开了一家书店。
5. A由上一句的popular和本句中的still可知,这个书店仍然很繁忙。
6. D由下一句中的“许多人不知道我是谁”可知,爱丽丝门罗在早期并不出名。
7. D 由 for many years 和 many people didn't know 可知,此处表示转折关系,故答案为 D.
8. C由下一句中的can't write可知,作者还得待在家中写作。
9. C由于有时写不出东西来,所以,她只能让想法停留在大脑中。
10. A由“当她的第一个短篇小说集出版时”和“一个家庭主妇抽时间写了这些短篇小说”可以推测出,此处应当 表示递进关系,故填入“甚至”最恰当。
Nobel Prize for Literature 诺贝尔文学奖 teenager n.青少年
障碍句分析
Even when her first collection came out,a newspaper wrote: “A housewife finds time to write short stories. ”
甚至在 她的第一部小说集问世之时,一家报纸还写道:“一位家庭妇 女抽时间写了这些短篇小说。”
这是含有时间状语从句的复合句。
Even when. .. out是 一个时间状语从句,a newspaper wrote是主句,其中的A housewife. .. stories 是一个宾语从句。
阅读左栏的五段文字,然后在右栏A-G中找出与它们匹配的信息。
1. Dishes at American dinner tables are very different from those in Chinese dinner tables,especially in seasoning (调味) . 2. Dishes and ingredients (佐料) are taken from all over China,so it is impossible to say this is how it is always Chinese style. 3. In China,very few homes actually have an oven (炉,灶) . 4. Perhaps the biggest difference is the use of a recipe (食谱) . But the recipe is important so that the taste is always different. 5. You have to learn to cook if you often have big family dinners on weekends or on holidays. | A. The main difference on the Chinese dinner table is chopsticks (模子) instead of knife and fork. In fact,that's only the culture difference. B. In America,we will use an oven to bake (烘焙) many things. You must have an oven if you wish to make bread,pizza,baked potatoes,cakes,cookies or pies. The oven is also used to roast (烤) many different kinds of meat. C. Do you want to be a good cook? Let's know which dish you wish to learn,and how to make a good dinner. You can go for it at interact6 @ enhero. net. D. In America,people eat fried potatoes and meat seasoned with salt and black pepper (黑胡椒) . In China,just pour (倒) in some oil,throw in your vegetables and then season with salt,chicken powder (鸡精) and soy sauce (酱油) . E. People eat different kinds of food in different countries. They eat in different ways and different time,too. It's very helpful to know something about the American meals. F. America has people from every country,so it has styles from all over the world. It is hard to pick just one dish and say that is how you cook like an American. G. Very few American homes have recipe books while most Chinese kitchens have them. Some recipes are handed down through the family. |
1.2.3.4.5.
