题目内容
Do you often think of your parents? You may say, “Of course,I 1 I buy a present for my mother on Mother's Day and on Father's Day I give my father 2 too. ” But what about the other days of the year? I have a friend whose parents live in another city. One day I went to see her. We had a nice time together. Then she wanted to 3 So she dialed the number,but then she put down the phone. After about fifteen 4 ,she dialed the number again. “Hi,Mom …”
Later I asked,5 did you dial the number twice?” She smiled ,“ My parents are old and 6 They can't get close to the telephone quickly. I always do so when I call them. I just want to give them 7 time to answer the call. ”
My friend is a good girl. She is 8 thinking about her parents. You also want to be a 9 child,right? Please always remember to 10 your parents in every situation,not just on some important days.
1. A. will B. do
C. won’t D. don't
2. A. a cake B. a kiss
C. some money D. a present
3. A. make a call B. pay a visit
C. have a rest D. go for a walk
4. A. seconds B. minutes
C. hours D. days
5. A. How B. What
C. Why D. When
6. A. fast B. slow
C. healthy D. careless
7. A. little B. quick
C. no D. enough
8. A. always B. never
C. seldom D. sometimes
9. A. bad B. clever
C. good D. sick
10. A. think of B. look after
C. ring up D. listen to
导读这篇短文描述一位细心的女孩关心父母的故事。这位 作者的朋友每次给父母打电话时,总是拨打两次,中间停顿 十五秒,以便让他们有足够的时间来接电话。故事告诉我们 想要做一个好孩子应该多为父母考虑。
详析
1. B本句是用来回答第一句提出的问题的,以do开头的一般疑问句,也应当用do来回答。
2. D由本句中的a present和too可知,此处也是指“礼物”。
3. A由下一句中的dialed the number可知,此处是打电话。
4. A由第三段的最后一句可知,作者的这位朋友每次给妈妈打电话总是拨打两次,中间停顿十五秒,以便让妈妈 有足够的时间来接电话。
5. C 由本段第三句中的 can't get close to the telephone quickly可知,此处是在询问原因。
6. B由本句的old和下一句可知,答案应当为B.
7. D由于父母年事已高,所以,让他们有足够的时间来接电话D
8. A由上一句中的good可以看出,这位朋友是一直为父母着想。
9. C与本段第一句中的good相呼应,此处也应当是good。
10. A由第一句可知,作者提醒我们要时刻为父母着想。
think of 想起 situation 情况 dial the number拨打电话号码
障碍句分析
I buy a present for my mother on Mother's Day and on Father's Day I give my father a present too.我也在母亲节和父亲节时给父母买礼物。
本句是一个由and连接的并列句。
on Father's Day是前置时间状语,也可以位于句尾。