题目内容
Antarctica (南极洲) is Earth's southernmost and coldest continent. It is home to lovely penguins. Penguins are birds in black and white. They look funny when they are walking. But unlike most birds,penguins are not able to fly in the air. Penguins spend as much as 75% of their time underwater,looking for food.
A Russian man first found Antarctica in 1820. Later humans went there to explore. They wanted to know more about the beautiful land. They found there is ice and snow all through the year. The air is very clear and clean. It is very interesting that in summer the sun still shines even at nights.
However,Antarctica is a very cold place and the coldest temperature was once - 89. 2^. If you put a basin of water in the open air,it will become ice in a few seconds. So there are few people living there.
Although the weather is bad,many scientists show great interest in Antarctica. Every summer,they go to Antarctica. They usually look for resources under the ice and study climate changes carefully there.
1. Which of the following is TRUE according to Paragraph 1 ?
A. Antarctica is the biggest of all the continents.
B. Antarctica is cold,but penguins like to live there.
C. Penguins like to find food on land.
D. 75% of the land in Antarctica is covered with ice.
2. If a penguin is 11 years old,he has spent about 3 years .
A. in the air B. underwater
C. underground D. on land
3. The underlined word “explore ” here means”“
A. to travel to or around an area to learn about it
B. to go and find someone
C. to buy something from a place
D. to go to a cold place to hike
4. According to Paragraph 3 ,there are few people living in Antarctica because of .
A. the penguins B. the water
C. the cold weather D. the bad air
5. Although the weather is bad in Antarctica,scientists still go there to .
A. know more about it B. catch the penguins
C. get the ice D. change theclimate
导读南极洲是位于地球最南端的大洲,常年冰雪覆盖,是企 鹅的快乐家园。由于气候条件极差,很少有人住在那里,但 是科学家每年都去进行科考。
详析
1. B细节理解题。由文章第一段的第二句可知,企鹅喜欢居住在南极洲。
2. D推理判断题。一只企鹅花75%的时间在水下寻找食物,所以一只11岁的企鹅应当花费大约3年的时间在陆地上。
3. A词义猜测题。由下一句可知,这个词应当表示“去了解更多的有关情况”,即“探险;探索”。
4. C细节理解题。由第三段的第一、二句可知,南极几乎没有人居住,是因为温度太低。
5. A细节理解题。由最后一句可知,每年的夏天科学家们 都要去南极科考。
southernmost adj.最南的 continent n.大陆 resource n.资源 climate n.气候
障碍句分析
It is very interesting that in summer the sun still shines even at nights.夏季甚至夜晚时太阳仍然照射,这真是太有 趣了。
这是一个含有主语从句的复合句。
It是句子的主语,代 替主语从句 that in... at nights。