题目内容

【题目】One summer evening as I was caking dinner, there was a knock at the door. I____it and saw a truly bad-looking man. But his voice was____as he said, “Good evening. I come to see if you have a____for just one night. I came for a treatment this morning from the eastern shore, and there’s no bus till next morning.” He told me he had been hunting (寻找) but with no____I told him we would find him a bed, but to rest on the porch (门廊). I went inside and prepared dinner. When we were ready, I asked him if he would like to____us. “No, thank you. I have plenty.” When I had____the dinner, I went out to talk with him. It didn’t take a long time to see that this old man had oversize heart crowded that tiny body. He told me he fished for a living to____his daughter, her five children, and her husband, who was hopelessly disabled from a back injury. At bedtime, we____a bed in the children's room for him. On his next trip, as a gift, he brought a big fish and some fresh oysters (牡蛎) I had never seen. In the years he came to____overnight with us, and there was never a time he did not bring us some fish or vegetables from his garden.

I know our family will always be thankful to have known him, from him we learn what it was to accept the bad without a complaint and the good____thanks.

1A. felt B. opened C. repaired D. painted

2A. boring B. angry C. scary D. pleasant

3A. room B. bus C. television D. cake

4A. success B. dinner C. job D. problem

5A. call B. visit C. join D. invite

6A. checked B. finished C. prepared D. cooked

7A. provide B. fetch C. educate D. support

8A. put B. planted C. covered D. discovered

9A. help B. play C. work D. stay

10A. from B. for C. with D. without

【答案】

1B

2D

3A

4A

5C

6B

7D

8A

9D

10C

【解析】

试题这篇文章描述的是作者与一个借宿者之间的故事,通过与借宿的老人交流和了解,作者学到了毫无抱怨地接受不好的命运并以感恩的心态接受恩惠这样的道理。

1】考查动词与句意理解。A感觉;B打开;C修理;D画画。根据此题句意我听到有人敲门,然后打开门,故选B

2】考查形容词与句意理解。A无聊;B生气;C可怕;D令人愉快,根据句意:我开门看见一个长相难看的人,但他的声音很好听,故选D

3】考查名词与句意理解。A房间的;B公共汽车;C电视;D蛋糕,根据句意及上下文(我想知道 你是否有房间 能让我暂居一晚。),所以此题选A

4】考查名词与句意理解。A成功;B晚饭或正餐;C工作;D问题,根据此题句意是:他对我说 他找地方住 但是没有(成功)找到。故选A

5】考查动词与句意理解。A打电话;B参观;C加入;D邀请,根据句意及上下文:我问他是否愿意(加入到我们中)和我们一起吃,故选C

6】考查动词与句意理解。A检查;B完成;C准备;D做饭,根据此题句意(我们吃完饭时,我出去跟他闲聊。)此题选B

7】考查动词与句意理解。A提供;B去哪来;C教育;D赡养或支持;根据此题句意是她告诉我他以打鱼为生来养活他的女儿,以及她的五个孩子,还有她的背部有残疾的丈夫。故选D

8】考查动词与句意理解。A放;B种植;C覆盖;D发现,根据句意是:睡觉时,我们为他在孩子房里放了张床。故选A

9】考查动词与句意理解。A帮助;B玩;C工作;D待或停留,根据句意及上下文:随后几年他经常在我家(停留)过夜 ,故选D

10】考查介词与句意理解。A是从……B为了;C带有;D没有,根据句意:从他身上我们学到了毫无抱怨地接受不好的命运并以感恩的心态接受恩惠,此处是指带有感恩的心,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读 七选五阅读 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

My teenage son Karl became withdrawn after his father died. As a single parent, I tried to do my best to talk to him. 1 When his report card arrived during his junior year, it said that he had been absent 95 times from classes and had six falling grades for the year. In this way he would never graduate. I sent him to the school adviser, and I even begged him. Nothing worked.

One night I felt so powerless 2 and asked God for help.“Please God, I can't do anything more for my son. I'm at the end of my hope. I'm giving the whole thing up to you.”

I was at work when I got a phone call. A man introduced himself as the headmaster. “I want to talk to you about Karl’s absences.” 3, I choked up(哽咽)and all my disappointment and sadness over Karl came pouring out into the ears of this stranger. “I love my son, but I just don’t know what to do. I've tried everything to get Karl to go back to school 4. It's out of my hands.”

For a moment there was silence on the other end of the line. The headmaster seriously said, “Thank you for your time”, and hung up.

Karl’s next report card showed a marked improvement in his grades. Finally, he was even on the list of the best students at school. In his fourth year, I attended a parent teacher meeting with Karl. I noticed that his teachers were surprised at the way he had turned himself around. On our way home, he said, “Mum, remember that call from the headmaster last year?" I nodded. “That was me. I thought I'd play a joke but when I heard what you said,

5. That’s when I knew I had to make you proud.”

A. and nothing has worked.

B. it really hit me how much I was hurting you

C. that I got down on my knees

D. I was really disappointed at you

E. Before he could say another word

F. when she was saying something

G. but the more I tried, the more he dulled away.

【题目】We cannot remember clearly since when we have started to take our mobiles to a dinner table. This happens a lot, especially when we eat out. Once a dish comes, instead of lifting our chopsticks, we take out our mobiles and click. Later, we post the photos onto microblog or WeChat, “waiting to be liked”. Then we check our mobiles from time to time during the meal to see whether we get “liked” or not. We just cannot leave our mobiles for only a meal.

Does that sound familiar to you? Do you do that often? If not, how do you feel when others do that when having dinner with you?

A recent study shows what we are used to doing is not so good. Spending time taking photos of food makes the food less satisfying. To test this, some researchers did an experiment. (Some people, before, were, take, asked, could, to, photos, enjoy food, they). It proved that the more photos they took, the less delicious the food seemed to them. So, why not stop taking photos and just enjoy the food in front of you?

Besides the scientific result, there are also some other bad influences of taking photos of food before meals. After posting the photos onto the Internet, one will involuntarily (不自觉地) check his mobile many times. “Does everyone like my photos? I hope a lot of people like them!” It seems that your mobile secretly calls your name all the time, even when you are with real people.

So, next time you go out to have dinner with your family or friends, how about not taking photos of food? Let the food be delicious as it is and share your life with people around you. Trust me. It will be a wonderful time.

1What happens a lot at the dinner table nowadays?

_______________________________________________________________________________

2What does the recent study tell us about taking photos of food?

_______________________________________________________________________________

3将文中括号内的单词连成一个句子,使短文意思通顺、完整。

_______________________________________________________________________________

4What does the fourth paragraph mainly talk about?

_______________________________________________________________________________

5What does the writer advise us to do while we’re having dinner with others?

_______________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网