题目内容

【题目】 When I was about six years old, my brother David and I visited our aunt, Mary. We stayed in her house for a night. David was only 4 years old, and was still _________of the dark, so Mary left the hall light on when we slept.

However, David __________the grey moths() flying around the hall light. He asked Mary to make the moths go away. When she asked ____________, he simply said, “Because they are ugly and scary, I don’t like them.” Mary laughed and said, “Being ugly outside doesn’t ________not being beautiful inside. In fact, moths are one of the most beautiful animals in the animal world.

“Once, the angels ( 天使) were ___________. They were sad because it was raining heavily. The ___________little moths hated to see others so sad. They decided to make a rainbow(彩虹) to cheer up the angels. They thought if the butterflies(蝴蝶) ____________, they could make a beautiful rainbow together.

“Then one of the moths went to ask the butterflies for help. Bu t the butterflies didn’t want to ________any of their colors, so the moths decided to make a rainbow themselves. They beat their wings very hard and the colors on them made a rainbow. They kept giving a little more and a little more ____________the rainbow went across the sky. They had given away all their colors except grey, which didn’t match the beautiful rainbow.

“Then the once—colorful moths became ___________. The angles saw the rainbow and smiled…” My brother went to sleep with that story and hasn’t feared months since then.

1A.sureB.afraidC.proudD.happy

2A.likedB.letC.hatedD.killed

3A.howB.whatC.whenD.why

4A.makeB.meanC.knowD.hope

5A.laughingB.playingC.cryingD.talking

6A.uglyB.angryC.kindD.sad

7A.refusedB.advisedC.helpedD.left

8A.turn upB.pick upC.give upD.look up

9A.untilB.unlessC.afterD.since

10A.redB.yellowC.greenD.grey

【答案】

1B

2C

3D

4B

5C

6C

7C

8C

9A

10D

【解析】

文章大意:本文主要讲的是作者和四岁的弟弟去姑妈玛丽家住了一晚,然后弟弟不喜欢飞蛾,姑妈讲了飞蛾为什么是灰色的故事。

1句意:大卫才4岁,还怕黑,所以我们睡觉时玛丽把门厅的灯开着。

sure确定的;afraid害怕的;proud自豪的;happy开心的,根据前文的“David was only 4 years old”“大卫只有四岁”可知,应该是怕黑,故选B

2句意:然而,大卫讨厌灰蛾子在大厅灯光周围飞来飞去。

liked喜欢;let让;hated讨厌;killed杀死,根据后文的“He asked Mary to make the moths go away”“他让玛丽把飞蛾赶走”可知,应该是讨厌,故选C

3句意:当她问为什么时。

how怎样;what什么;when什么时候;why为什么,根据后文的“Because they are ugly and scary, I don’t like them”“因为它们又丑又令人害怕,我不喜欢它们”可知,应该是问为什么,故选D

4句意:外表丑陋并不意味着内心不美。

make制作,成为;mean意味着;know知道;hope希望,根据后文的“moths are one of the most beautiful animals in the animal world”“飞蛾是动物界最美丽的动物之一”可知,应该是外表丑陋并不意味着内心不美,故选B

5句意:以前,天使们总是哭。

laughing笑;playing玩;crying哭;talking谈话,根据后文的“They were sad”“它们很伤心”可知,应该是天使们总是哭,故选C

6句意:善良的小飞蛾讨厌看到别人这么伤心。

ugly丑陋的;angry生气的;kind善良的;sad伤心的,根据后文的“They decided to make a rainbow(彩虹) to cheer up the angels”“他们决定做一道彩虹来让天使们开心”可知,应该是善良的小飞蛾,故选C

7句意:他们认为如果蝴蝶帮忙的话,他们可以一起做一道美丽的彩虹。

refused拒绝;advised建议;helped帮助;left离开,根据后文的“one of the moths went to ask the butterflies for help”“其中一只飞蛾去请求蝴蝶的帮助”可知,应该是帮忙,故选C

8句意:但是蝴蝶们不想放弃它们的任何一种颜色。

turn up出现;pick up捡起;give up放弃;look up查阅,根据后文的“so the moths decided to make a rainbow themselves”“于是飞蛾决定自己做一道彩虹”可知,应该是蝴蝶不想放弃它们的颜色,故选C

9句意:它们坚持一点一点的努力直到彩虹铺满天空才停下来。

until直到;unless除非;after在……之后;since自从,根据所给空前面的“kept giving”“一直努力”和后面的“the rainbow went across the sky”“彩虹铺满天空”可知,应该是直到,故选A

10句意:一些曾经彩色的飞蛾变成了灰色。

red红色的;yellow黄色的;green绿色的;grey灰色的,根据前文“They had given away all their colors except grey, which didn’t match the beautiful rainbow”可知,就差灰色,它们就能制成彩虹了,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Today there are about 7.5 billion people on the earth. By the year 2050 there may be 12.5 billion. There are many people to feed. We need more and more food.

One way to produce more food is growing stronger plants. For thousands of years, farmers have made plants better. Every season, they pick the best plants for the next season. It works very slowly. Since 1983,scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic( 遗传的) material. Foods from plants grown in this way are called genetically modified food, or GM food.

By changing the genetic material of a plant, it is possible to make new plants. Scientists make plants which are strong against plant diseases. They can also help in our diseases.A kind of rice will be grown, for example, which stops people becoming blind.

Rich countries produce GM food because they are easy to grow and bring in more money. Poor countries are interested in them because they help produce more food.

GM plants are not natural. No one knows how good or bad they are. Making GM food is only one way of feeding people in 2050.There are strong feelings against them because they are unnatural. They may feed people, then hurt them or their children later. But both rich and poor countries are interested in their uses, and they are not going to go away. In 2050,we may think differently about them.

1How have scientists been able to change plants more quickly?

A.By making the best plants.

B.By asking the farmers to grow plants.

C.By changing their genetic material.

D.By changing planting environment.

2Why do rich countries produce GM food?

A.Because they are easy to grow and bring in more money.

B.Because they are easy to grow and very cheap.

C.Because they help produce more food.

D.Because they are the best plants.

3What’s the meaning of “GM” in the second paragraph?

A.传统B.非转基因C.自然D.转基因

4What can we know according to the passage?

A.GM plants are natural.

B.GM plants are weak against plant diseases.

C.Everyone knows how good or bad GM plants are.

D.GM food may hurt people or their children later.

【题目】 What can we do whenever Earth faces a disaster? Is the only solution running away from the planet in spaceships? The latest Chinese sci-fi (科幻) movie, The Wandering Earth, offers a different and more ambitious (有雄心的) idea.

The film is based on a short story by Chinese sci-fi writer Liu Cixin. In the film, Earth is in danger of being destroyed by the dying sun. Humans around the world work together to build a giant engine system that will push Earth away from the sun. We're taking the Earth with us to run away.

What makes The Wandering Earth different from Hollywood-style space films? It’s probably the special cultural background (背景). For many years, “homeland” has rooted (生根) in the hearts and minds of Chinese people. One old saying is luoyeguigen. It means returning to one’s homeland in old age, like fallen leaves returning to the roots of their tree. There are also many ancient poems about homeland. “The season called the White Dew begins tonight / Nowhere as in our native place is the moon so bright”. These all show that Chinese people have the tight bond (情感纽带) with their homeland.

What is Chinese sci-fi? Guo Fan, the film’s director said, “Chinese sci-fi is a way to express our cultural and spiritual core (精神内核). Otherwise (否则), we’re just imitating (模仿) others and telling the same American stories.” And the film was released on February 5, 2019, the first day of Chinese New Year. It was a time when many people had just made the hard journey back to their hometowns. It seems the best time to tell this Chinese sci-fi story. Anyway, to us Chinese, Earth goes wherever humans go, because it’s our home.

1Why do people consider the film so ambitious?

A.Because humans work together to build a giant engine system.

B.Because humans are trying to take the Earth to run away together.

C.Because the film story is written by the famous writer Liu Cixin.

D.Because people have managed to run away from Earth in spaceships.

2Why does the writer use the old saying and ancient poems in this passage?

A.To tell the difference between Chinese and American.

B.To remind us of China’s many years of history.

C.To teach some Chinese traditional cultures and spirits.

D.To express Chinese people’s love of their homeland.

3What does the underlined sentences mean? ____________.

A.明月几时有,把酒问青天B.露从今夜白,月是故乡明

C.举杯邀明月,对影成三人D.床前明月光,疑是地上霜

4What makes The Wandering Earth different from Hollywood-style sci-fi?

A.Its fantastic pictures and settings.B.Imitating foreign sci-fi films.

C.Its Chinese cultures and spirits.D.Its creative and brave idea.

5What’s the best title for the passage?

A.The Latest Chinese Sci-fi FilmB.What is Chinese Sci-fi?

C.Chinese Sci-fi Sets a New PathD.Chinese Sci-fi VS Hollywood-style

【题目】 The older I get, the more I learn that our quality of life doesn’t depend on what we’ve been given. Instead, our quality of life depends on what we choose to create. Every day, we are creating our life. We are choosing how to spend our time, what words to say out loud, and how to care for ourselves. And with all these choices, we are creating our life.

Creating a good life requires you to choose how you spend your time well. You should be doing things that give you pleasure or satisfaction. But first, you have to find out what it is that you enjoy doing. For example, I enjoy reading, writing, and ballroom dancing. On days when I’m able to do at least one of those activities, I feel quite good. However, if my free time is taken up by serving other people’s interests, I feel frustrated. That is why you have to guard your free time. We all have parts of our day that are spent doing things that we have to do, such as our job or schoolwork. So, our limited free time is valuable indeed. But our free time is where we have the opportunity to create our life.

As a result, the questions you should be asking yourself every day are these: What kind of day am I creating today? Will I spend my time arguing with others and feeling frustrated? Or, will I do something with my time that I truly enjoy, such as reading a book or going dancing with my friends?

We have so many beautiful choices when it comes to spending our free time. The bottom line is this: We choose what kind of life we will live; how we choose to spend our free time is in our hands. Whether we spend our time with kind or unkind people is in our hands. And the choices that we make decide the kind of life that we live. This week, consider whether you’re making the right choices so that you can create a better life for yourself. Make sure you plan your free time carefully.

A good life doesn’t just happen – it’s something that we must create.

1According to the author, what should we do to improve our quality of life?.

A.Be grateful for the things we are given,B.Free ourselves from responsibilities.

C.Learn to spend our time properly.D.Make sure we do what we like every day.

2When we’re free, the author says we should ___________.

A.do things that truly make us happyB.do more reading and writing

C.offer help to people around usD.spend time with family and friends

3Which of the following statements would the author most probably agree with?

A.We should connect interest with work.B.We can control our own life.

C.Responsibilities come first in life.D.Different interests make people happy

4Which of the following would be the best title of the passage?

A.Create your own life.B.Be responsible to your own life.

C.The true happiness.D.Develop a healthy lifestyle.

5The author wrote the article mainly to __________.

A.show a kind of life that is worth living.

B.tell people how to make choices in life.

C.share her idea of making a better life.

D.advise readers to make full use of their time.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网