题目内容

【题目】Answer the questions (根据短文内容回答下列问题):

Jakes Home Page

about me

diary

photos

email

webcam

home

Once upon a time, a personal diary was something you kept hidden away. It was where you wrote down your most private thoughts and feelings, knowing that no one else would read it. Then along came the Internet, and now the idea of a private diary seems oldfashioned.

Many teenagers like writing online diaries because they feel free to write anything. In real life, you cant always say what you think, says Jake, an eighteenyearold from New York. On the Internet, you can express yourself more freely. Fans of Jakes site log on to find out what hes been up to. What hes wearing and how he feels. He gets around two hundred letters a day from people who read his online diary.

Some people are not sure that online diaries are a good idea. Teenagers need to be careful with what they write on a website, says Patricia Chadwick. You dont know who is visiting your website and whether they will try to find you, she says. Its playing with fire.

Jake doesnt agree. Sometimes people are a bit rude, he says, but I just pay no attention to them. Most of the feedback(反馈)I get is pleasant and hopeful. He goes on, people reading other peoples diaries is nothing new. My brothers used to secretly read my diary when we were kids. The only difference is this one is seen by a lot more people!

【1】Where did people write down their most private thoughts and feelings?

__________________________________________________________________________.

【2】Why are online diaries popular among teenagers?

__________________________________________________________________________.

【3】What does the writer think of a private diary?

__________________________________________________________________________.

【4】Do all the people believe that online diaries are a good idea?

__________________________________________________________________________.

【5】What does Jake say when some people don’t agree with the idea of online diaries?

__________________________________________________________________________.

【6】If you get the choice, what kind of diary do you prefer? Why?

__________________________________________________________________________.

【答案】

【1In a personal diary.

【2】Because they feel free to write anything they like online.

【3】Old-fashioned/It seems old-fashioned.

【4】No(, they don’t).

【5】He doesn't think it is a big deal for other people to read his online diary.

【6】(Any reasonable answer is acceptable.) I prefer a personal diary because I can write down my most private thoughts and feelings (and keep them secret). /I prefer an online diary because many people may visit my website and I may have a lot of fans and become famous. / I prefer an online diary because many people will visit my website and I may get the pleasant and hopeful feedback.

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲了人们对网络日志的不同观点。

【1根据文中第一自然段的描述可知此题的答案是In a personal diary.

【2】根据第二自然段第一句话可知此题的答案是Because they feel free to write anything they like online.

【3】根据文中第一自然段最后一句话可知此题的答案是Old-fashioned/It seems old-fashioned.

【4】根据文中第三自然段第一句话可知此题的答案是No(, they don’t).

【5】根据文中最后一段的描述可知此题的答案是He doesn't think it is a big deal for other people to read his online diary.

6可根据自己的实际情况回答。(Any reasonable answer is acceptable.) I prefer a personal diary because I can write down my most private thoughts and feelings (and keep them secret). /I prefer an online diary because many people may visit my website and I may have a lot of fans and become famous. / I prefer an online diary because many people will visit my website and I may get the pleasant and hopeful feedback.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Michael Jackson was born on August 29, 1958, in Gary, Indiana, and he was the eighth of the ten children. Michael’s father, Mr Jackson realized that his sons had a lot of talents, and he knew he could train them to become fine musicians. In those days, there were lots of music groups and some of them were very good. He knew if his sons were different from others, they would have to be the best. Their group later became the Jackson Five. Michael Jackson was the lead singer of the five in the team.

Practice makes perfect. And the Jackson boys practiced! Soon the group was much better than others. When the Jacksons took their first professional (专业的) job, their total pay was only five dollars! But they kept on. They played at important parties. They entered big competitions. They worked at various clubs. Five Jackson boys first performed together at a talent show when Michael was six, and they walked off with the first prize. Then name of this group began to get around.

When Michael was only 11 years old, he became the star. The young boy rose to become the “King of Pop”. Later on, Michael got a chance to do some solo (独唱) songs. He made his first solo album (唱片) in 1972. It just didn’t seem possible that so much talent could come from such a young performer. For the following years, Michael was always on the top among the popular singers. One million records of his were sold in New Zealand, which has only a total population of three million.

When Michael was eighteen, he entered another field of his acting career. “I plan to star in movies,” he told his friends, “but of course, my first love is music”. Michael wrote a lot of his own songs. Whatever he did, it worked! Still, with all his success, Michael managed to keep his head calm. “I just do a different job from other people,” he said, “but it doesn’t make me think I’m better than other people,” For anyone who wants to be successful, the road to success is a long hard one to travel.

In 1994, Michael married Lisa Marie, but the marriage ended in 1996. He married Debbie Rowe the same year and had two children. The couple never lived together after 1999. Jackson had three children named Prince Michael I, Paris Michael and Prince Michael II. Michael Jackson died after suffering a heart attack. His contribution to music, dance, and fashion, along with a much-publicized personal life, made him a global figure in popular culture for over forty years.

Title: A successful 【1】 and actor

Different times

His Career

Early life

Of the Jackson Five, Michael sang 【2】 . When Michael was six, five Jackson boys first performed together at a talent show and 【3】span> the first prize easily. His father, Joseph Jackson, played a large role in young Michael’s 【4】 .

Success

It seemed 【5】 that so much talent could come from such a young performer. Michael was always on 【6】 of the list. One million records of his were 【7】 out in New Zealand——the number of one-third of the total population in this country. At the age of 18, Michael also 【8】 in films.

Marriage and family

His first wife went away from him in 【9】 . Then Michael got married for the 【10】 time and the couple had three children in all.

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,并将答案填写在答题卡标号为66—75的相应位置上。

Ray Tomlinson was born in New York State. He sent the world’s f 【1】 email and let us have the use of the @ symbol in electronic communications. Tomlinson wrote a program in 1971 that a 2 messages to be exchanged between different computers. Before that time, electronic messages had only been exchanged between people using the s 3 main unit.

At the time of his invention, Tomlinson was researching possible uses for the ArpaNet—the US military (军方) network that formed the base of the Internet, and showed an i 4 in improving the use of ArpaNet’s “mailbox(邮箱)”, which made users send messages to the mailboxes possible. In the past, people had to print out the message and p 5 it in the mailbox. This achievement made a great difference in people’s life.

Tomlinson also came up with the ideai 6 of using the “@” symbol to separate the name of the receiver from the name of the host, creating the standard still used today. Although it had a history of o 7 forty years, Tomlinson said email had not changed much since its invention.

Tomlinson studied electrical engineering at Rensselaer Polytechnic and t 8 got his masters (硕士学位) at Massachusetts Institute of Technology. He joined a company called Bolt, Beranek, and Newman in 1967, and stayed there the r 9 of his life. He died at the age of 74. The company was later aquired (收购) by Raytheon.

“A true technology pioneer and his work changed the w 【10 the world communicates.” Ratheon said. “It is with great sadness we know the passing of our friend.”

【题目】山东省烟台市2015年中考任务型阅读

Have you ever had the feeling that no one can understand you? Well, here comes “Pepper”, it could be about to change all that. Pepper is the first robot to read human feelings. Using its emotion recognition functions(情感识别功能), Pepper can make jokes, dance and even sing to people when they are around it.

The robot looks like a lovely girl. It is four feet tall with a tablet computer in its chest. It has human-like hands, a girl-like body and baby-like voice. It was shown to attract people at stores on Friday.

Pepper can tell facial expressions, human voice and signs, then make an answer. Pepper is designed to be a family robot, but it isn’t like the household robot on the cartoon. Pepper is used at home or store, where we enjoy pleasure and entertainment.

At home, not only can it tell jokes, it also helps people in trouble. If a natural accident happens, it can encourage them, make them laugh and feel relaxed.

Pepper will be on sale at the price of $2,000 in August, 2015. At present, several Peppers are on show at stores for people to visit. Before selling Peppers, the creators want them to store more knowledge in order to get better along with human beings.

请根据短文内容完成所缺信息。

Pepper—A Robot Of Human Wisdom

Basic feature (特征)

◆The first robot to read【1】 with its emotion

recognition functions.

Description of appearance

◆It’s four feet tall with a【2】 in its chest.

◆It has human-like hands, girl-like body and baby-like voice.

Brief introduction

◆The creators designed it to be used at【3】 .

◆It can not only make an answer by telling facial expressions, human voice and signs, but also can help people who are【4】 .

Preparations for sale

◆Peppers are now still at stores for people to visit.

◆When【5】 is stored in Peppers, the more perfect robots will be on sale soon.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网